Деца от всички страни, добре сте дошли- 11!

• 33 710
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Наблизо
Толкова млада цена,Сигма беше писала в оплакваческата,как е възможно..Не мога дори да асимилирам как може толкова много починали в България..на трето място по смъртност!

# 106
Илейн, това което описваш в България се учи в предучилищната. По наше време беше в първи клас, но сега вече го промениха и предучилищната също е задължителна в България.

Awesome, има много маркери, за да се разбере дали детето изоставя с развитието или е в норма, но има известни затруднения. Изключително е важно да разбереш, че отричането на проблем, ако има такъв, вреди на детето ти и му отнема възможността да навакса. Аз мислех, че нещата, които описваш са за 3 годишно дете. Мислех, че казваш, че 3 годишно дете не говори, но почти 5 годишно да не говори със сигурност е не просто черен флаг, а направо светофар.

В този списък можеш да видиш и сама да тестваш детето дали може да прави посочените неща (за 4-годишни), също пише при какви знаци да потърсите помощ. https://www.cdc.gov/ncbddd/actearly/milestones/milestones-4yr.html

# 107
Илейн, да...спомням си я тази майка...Не знам какво да кажа...Ужасно е, трагедията е голяма както за големите хора, така и за малката и дъщеричка.

Awesome, според мен детето ти няма проблем, просто децата са различни в различните дейности и някои напредват по- бързо с едни, други пък изостават. Моята малка госпожица например не обича да общува с големи хора, защото се срамува. Не говори с тях, чак сега прави някакви опити на контакт с учителите си, явно израства, може би зависи и от учителката и, която е толкова търпелива, тактична, прозорлива и с голям опит с деца.
А за другата част на въпроса ти за преместването - ами какво чакате тогава, връщайте се обратно и дерзайте отначало, за да свикне и детето по- бързо. Както Илейн ти е казала имат си специални учители, които се занимават с всичко в програмата на училищния ден. Това в БГ не можете да намерите изобщо.

Въпреки всичко нашите власти спряха присъственото училище и сега сме онлайн, другата седмица ваканция и после не се знае как ще е. И на фона на върлуващият  вирус тук са пощурели да купуват имоти като луди, въпреки страхотно високите цени. Едни стари, схлупени къщи на по 50 - 60 години струват близо милион долара. Ненормална работа. Незнайно кога обаче ще се спука този изкуствено надут балон.

Пожелавам на всички болни бързо излекуване и възстановяване!

# 108
  • USA
Къти, да оздравяват родителите ти бързо и без последствия! На всички ни е свито за близки и роднини в бг. Толкова много познати загубиха близки в последните няколко месеца,че е страшно Sad Радвам се за всеки който се е излекувал.
Авил и вашите да оздравяват!
Ася на моите деца такива занимания с пиксели им бяха любими. Жълъди,кестени,камъни,миди. Аз имам запаси с такива природни материали и с радост винаги съм им ги оставила. Подреждали сме ги във формата на фигурки.
Идейни,това което показваш и обясняваш се учи в предучилищна тук.
Днес имах едно фиаско с колата. Май батерията и сдаде фронта и разбира се всичко става когато човек бърза и го гони час. Добре,че имаме резервна,но мм я ползваше предния ден и и беше свалил седалките,та си беше сериозен спорт. Успях на време с децата,но си мисля да ида на работа с колелото. Близо ми е,но проблема е,че няма в момента паркинг за колела,че моето училище е в строеж и доста неща са махнати временно. Другото е,че днес и превалява.
Awesome ако смяташ ,че в UK ще ви е по-добре,заминавайте. Аз не разбрах освен говора с друго изостава ли? Всяко дете е различно. Моето средното изчисти говора на почти 7. Някой звуци чисто български му бяха трудни и звучаха еднакво.  Примерно Р изобщо отсъстваше дълги години,после стана Л. С много упражнения накрая каза Р чисто. Но Ц,Ч,Ш,Щ,З звучаха много еднакво. Сега говори чудесно почти без акцент,но ми беше много притеснено,доста време. Споделих с учителката като беше на 5 ,но тя не смяташе,че има проблем за да го препоръча за тест. В английския му нямаше проблем.
Успех каквото и да решите.
Сноуче,моята мома обича да играем на zingo и ladybug. Момчетата харесват монополи и игри с карти от рода на война и уно. Sorry eсъщо популярна у нас и не се сърди човече.

# 109
  • Истински се вижда само със сърцето.
Щом казвате, явно първи клас не е това което беше:)
Все тая де учат, не е играта от детската градина. Реално започват в прискул още да го правят, но по олекотено. За мен ресепшън не трябва да се пропуска, но и винаги може да навакса.
По голям проблем е самото идване документално, ако са загубили статута си.

# 110
Благодаря на всички ви. Документално всичко ни е наред имаме статут за 5 години, малкият е роден там с техни ваксини ред бук и т.н.

# 111
  • Истински се вижда само със сърцето.
Благодаря на всички ви. Документално всичко ни е наред имаме статут за 5 години, малкият е роден там с техни ваксини ред бук и т.н.
Това че малкият роден тук няма значение за тях повярвай ми, ако не е с гражданство. Дъщеря ми също е родена тук, но ако я няма три години в страната няма да се върне без виза.
Сетъл статуса се губи, освен ако не сте го подновяване някак си извън страната, което е невъзможно принципно.

# 112
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Оооо Кала, аз книга мога да напиша къде ли не ме е оставяла колата заради акумулатора 🙈
Бях станала специалист, толкова често го зареждах, както в закачен на колата, че една съседка ме попита да не би колата да е елекрическа 😆

По казуса на awesome: аз по принцип съм против постоянното наблюдаване, покриване на норми, терапиране и т.н
Също съм против и да се неглижира даден проблем, но често проблемите са повече в главите на майките, затова е добре някой специалист да погледне и да каже има ли проблем или не. Въпреки всичко, аз и тогава оставам критична и не приемам всичко 1:1.
Обаче, при положение, че awesome написа, че на всеки 3м ходят на невролог, то реших, че детето има проблем!
Защо иначе толкова често ще ходи на невролог?!

В Германия последните години всичко се терапира. Психолози и психотерапевти имат работа поне 5г напред да отработят короната 😆
Децата също редовно се пращат къде ли не...

А. е много крива, незнам зъб ли я мъчи, все иска да суче, иска да я нося, спи повече...🙄
Почнаха и тантрумите.
За игрите и тя е специална като брат си. Днес постла две кухненски кърпи на пода и се опитваше да мине с количката за кукли без да ги набере...🤷♀

Брюксел, къде си? Как сте?

Аз пък засега нямам починали познати и приятели ( да не чуе дявола!).

# 113
  • Немция
Хайде и ние в кюпа с дистанционното обучение в нашата провинция, от другата седмица пак съм с децата у дома. Grin Не знам колко ще продължи, уж искаха да ходят на училище през ден, с тест, но май имало забавяне с доставките на тестове.
В очакване са числата на новозаразените да се повишат след Великден.
Стана една безкрайна история...

Потвърждавам за масовите терапии при деца в Германия. В нашата детска градина доста деца бяха с такава препоръка. Да се работи по дефицитите им, докато са малки. Желязото се кове, докато е горещо...

Малкият Бибитко вчера прочете една детска книга от 520 страници за 3 дни! Flushed
Получиха от леля си детски книги, които братовчед им повече не чете и малкият се захвана с най-дебелата. Амбицира се да я прочете, почна я още по време на пътя ни на връщане. И тъй като времето навън беше за седене вкъщи, успя да я свърши даже.

Днес беше сухо и дори слънчево, спретнахме си голяма разходка с колелетата. Над 10 км май, изморих се, големият натисна педалите като за състезание.
От друга страна исках да се поизморим, че 2 дена нямахме много движение.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 09:55 от Бибит

# 114
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Уау, браво на Бибитко!

Бибит, прочетах, че при вас затварят. И за гимназията ли важи?
Аз чакам какво ще решат при нас.

# 115
  • Немция
Ася, само абитуриентите, тоест завършващите ще ходят на училище, другите- вкъщи.

# 116
Аз също смятам, че вече е много модерно да се слагат диагнози и да се предписва лечение за нужни и ненужни неща. Истината е, че децата са толкова откъснати от естествената им среда, че това неминуемо влияе върху психическото, когнитивното, а дори и физическото им развитие.
Помислете колко време те прекарват без да се движат-в колата са закопчани в столчето от бебета, в училище трябва с часове да са неподвижни и да слушат какво им се говори, пред екрана са пак неподвижни. Дори и да спортуват, организираните занимания не развиват мозъка, така както свободната игра. После се чудим защо имат проблеми...обществото, в което живеем ги разболява. Индивидуалните опити на родителите да компенсират това, са си опити-действителността е друга, приятелите им са други...за съжаление.

Бибит, браво на Бибитко! За мен най-ценното, на което можем да научим децата сега е да обичат книгите, да им е лесно и забавно да четат и да си задават въпроси. Да не приемат това, което е им се поднася като информация за даденост, а да четат и да търсят и други източници,  да анализират.

# 117
Аз лично не смятам за нормално едно дете на почти 5 да не говори. Но щом смятате, че е хубаво да успокоим майката, че нищо му няма, нека така да е.

Вчера ми сложиха втората доза Спутник и както и първия път съм с много силна реакция. Днес съм с Т 38.5 и болки в тялото като при грип. Пия парацетамол на 4 часа. След две години като идва ред за нова ваксина ще се боря да сложа втората руска, тя е с покритие от 10 години. Не мога да изтърпя на две години такива мъки... Frowning1

# 118
Коя е втората руска ваксина? Тази,с покритие 10 години.

# 119
Карду, Русия има три ваксини разработени към момента. Първата е Спутник, тя е векторна, втората е Епивакорона, тя е пептидна (разбира се не знаем със сигурност трайността, но резултатите от първичните и вторични изследвания са за в пъти по-висока защита от Спутник, който е над 90% и се очаква да има трайност от 1.5г до към 2 г), и трета ваксина - КовиВак, която е жива ваксина и ще може да се прилага и върху деца. За третата ще има 100% покритие - хората, ваксинирани с нея няма да се заразяват от вируса. Опитах да потърся статии на английски, но не ми излизат. Ако напишеш имената на руски можеш да прочетеш повече.

За съжаление все още КовиВак и ЕпиВакорона са в процес на изпитания. Епивакорона е почти готова за одобрение, защото тече Фаза 3 от вече доста време и се смята, че Путин е ваксиниран с нея.

Общи условия

Активация на акаунт