Родителите ми го мразят

• 12 624
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Никой не я съветва да бъде вързана цял живот за родителите си, а и тя не е- 10 години е била женена, от 18 пише, че е самостоятелна и САМО сега, след развода е при тях.
Защо ти си решила, че цял живот е с тях и зависима от тях,?
Пак ще напиша- малко от малко се опирай на оскъдните факти, които е дала.

# 91
  • София
Защото емоционалната зависимост и финансовата зависимост са две много различни неща. Може сегашната й такава да е момента, но е явна от нещата, които споделя. Никой емоционално отделен от родителите си индивид няма да търси одобрението им относно това с кого ще си ляга. Нито ще се поддава на емоционално изнудване.

# 92
Аз мисля, че е по&добре, че е ерген, пред това и той да е разведен с деца, пък да са моите срещу твоите, Абе цигански катун и много драма...
По въпроса с родителите, майка ми винаги е искала да ме омъжи, та да съм под контрол, щото аз само глупости мога да сътворя, ако съм свободна...така че акъл не мога да дам. Аз не съм близка със семейството си и не разчитам на тях, така че бих избрала мъжа...

# 93
  • Berlin
Аз мисля, че е по&добре, че е ерген, пред това и той да е разведен с деца, пък да са моите срещу твоите, Абе цигански катун и много драма...
По-добре е разбира се, елиминира дирекно доста потенциални проблеми и конфликти.
А това че имал само неуспешни връзки... то реално всяка връзка, която не е просъществувала, би трябвало да се квалифицира като неуспешна. По тая логика бая народ са супер лузъри.

# 94
Може да си финансово независима, но не си емоционално стабилна и независима.
Ти никога не си живяла сама явно и вземала самостоятелни решения. Родители, брак, родители и сега пак желание за съвместно съжителство.
По описаното от теб ми е чудно.. Прекарвали ли сте с този мъж уикенди заедно? Ходили ли сте съвместно по почивки, заедно с детето?  На приказки е едно, но мъж почти на 50, който не е гледал дете..едва ли му е ясно какво е. Сигурно и той вижда розово бъдеще без връзка с реалността.

# 95
  • София
Никой емоционално отделен от родителите си индивид няма да търси одобрението им относно това с кого ще си ляга. Нито ще се поддава на емоционално изнудване.

Точно.

# 96
Първото, което ми дойде на ума като прочетох поста на авторката е, че родителите й са супер доволни задето се е върнала вкъщи и са приели за даденост, че оттук нататък тя ще седи там, внучето ще им е под ръка, а на стари години ще имат човек наоколо.

Може би не съм права, просто това ми щукна. За мъжа не се наемам да преценявам. Аз живея сама с дъщеря си, още не се е появил Той, но ако някой ден се появи, бая време ще си почака, докато се навия на живот заедно.
Това е и моето усещане за родителите ти. Явно сте близки и те са щастливи да са с дъщерята и внучето. Затова и те изнудват в момента - емоционален шантаж, защото за тях въпросът не е за твоя, а за техния живот, който в момента си тече по най-добрия начин.

Няма да умрат, споко, само се чудят как да те спрат. Дай си време, за да опознаеш човека, та да не се окажеш неподготвена и с подобие на бившия, когато / ако един ден наистина се съберете.

# 97
  • София
Защо си мислите, че за родителите й няма нищо по- хубаво от присъствието на дъщеря им и внучето в детската стая?
Че са възхитени от новите задължения, които са им се струпали на главите?
Че са против това, тя да срещне подходящ за нея, човек?

Много ясно го е написала, авторката- те са против скорострелното й влюбване и против обвързването й.
Представяте ли си с какъв плам- също като тук в първия пост, им е изтърсила, че това е любовта на живота й?
Та, за тия месеци, в които се познават, тя вече е успяла да постави въпроса за дете..........

А, за да го мразят, родителите й- каква е причината, не стана ясно.

# 98
  • София
Няма лошо родителите й да са против, може даже да имат право. Но методите им да й го покажат са меко казано неадекватни. Те реално я заставят, заплашват, вменяват вина. Преди е била подложена на психически тормоз от мъжа си, сега от родителите си. Не може да замени едно насилие с друго. А дали мъжът става е съвсем друга тема. Но щом е толкова лош, да кажат техните с какво, а не да се тръшкат, заплашват и манипулират.

# 99
Скъсай го тоя синджир вече. Емоционално не си прекъснала пъпната връв. Родителите ти не помагат особено за това очевидно.
Зрелият човек оценява помощта на родителите си и ги уважава, но не позволява да манипулират и контролират живота му. Това са различни неща и трябва да се научиш да отстояваш границите си на зрял човек със собствен живот и отделна личност от аз, мама и тати.

Няма да го скъса, освен ако не се вкопчи здраво в поредния клон.
От дома на родителите си е скочила в дома на мъжа си. След развода се е върнала обратно. На всички ни е ясно защо.
Ще си тръгне пак, едва когато се изнесе в дома на поредния мъж в живота си. Дали ще е този, или друг... Няма значение. Важното е да я приюти с детето, защото идеята сама да се погрижи за самостоятелно жилище и постоянен дом за детето си явно не я устройва. Ще намери куп причини да се оправдава, но няма да го направи, защото... Просто не е пораснала още, а и едва ли някога ще порасне.
Съжалявам, ако звуча грубо, но истината, погледната отстрани, често е груба и жестока.

# 100
То пък няма лошо все да си живее с някого, било родители, мъж, все с някого. Какво толкова, щом има с кого. Финансово казва, че е независима, но иначе може да иска да си е с някого, защо не.

# 101
Ти сама си се поставила в тая ситуация-хем искаш да им ядеш от меда образно казано,хем да не им търпиш жилото...ами не става така.Искаш да си под крилото на родителите,да ти гледат детето и да те подкрепят емоционално,а пък да не ти се бъркат....малко трудно ще стане.
Докато не станеш и емоционално самостоятелна,освен финансово и жилищно-да нямаш нужда от тяхното мнение и всякаква друга подкрепа ще е така.Това вече са ти го казали.

Иначе 12г. разлика за втори брак не е чудо невиждано.Аз познавам две такива близки двойки.
А те искат зетя да е високообразован...е,няма пълно щастие...То хубаво ама в твоя случай е по-важно е какъв е като човек и ти как се чувстваш в тая връзка,защото нали разбираш,че не би трябвало да е поредната грешка тоя избор.Високото образование на партньора само по себе си няма да ти гарантира щастлив живот.

Все пак не разбрахме какъв е начина му на мислене,който родителите ти не одобряват?
Казваш,че са го познавали отпреди...и какво точно не харесват в него? Уточни...

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 21:45 от Zhani

# 102
Прочетох, че разводът е траял 2 години?! Това си е било епическа битка.
Представям си горките хора/родителите/ в какъв ад са живели през това време.
И изведнъж- хоп, отново с мъж, който според тях е неподходящ.
Разбирам ги, но и знам, че накрая ще клекнат пред влюбената им дъщеря!
Е, ще са вдигнали кръвното, но важното е младите да се реализират бързо.
Сигурно са си мълчали при първия избор на съпруг и са отчели грешката си и сега
със зъби и нокти искат да попречат дъщеря им отново да изпадне в поредната житейска драма.

# 103
Каква е причината чак да го мразят ? Има ли аргументи или " просто така" ?

# 104
Каква е причината чак да го мразят ? Има ли аргументи или " просто така" ?
Може би пресилих, не знам дали е точно омраза, но тръшкане от тяхна страна. Според тях едва ли не не трябва да имам друга връзка, защото бракът ми е неуспешен. Страхуват се, че тъй като имаме голяма разлика, а той няма деца, ще "забързаме" с развитието на връзката.
Ти сама си се поставила в тая ситуация-хем искаш да им ядеш от меда образно казано,хем да не им търпиш жилото...ами не става така.Искаш да си под крилото на родителите,да ти гледат детето и да те подкрепят емоционално,а пък да не ти се бъркат....малко трудно ще стане.
Докато не станеш и емоционално самостоятелна,освен финансово и жилищно-да нямаш нужда от тяхното мнение и всякаква друга подкрепа ще е така.Това вече са ти го казали.

Иначе 12г. разлика за втори брак не е чудо невиждано.Аз познавам две такива близки двойки.
А те искат зетя да е високообразован...е,няма пълно щастие...То хубаво ама в твоя случай е по-важно е какъв е като човек и ти как се чувстваш в тая връзка,защото нали разбираш,че не би трябвало да е поредната грешка тоя избор.Високото образование на партньора само по себе си няма да ти гарантира щастлив живот.

Все пак не разбрахме какъв е начина му на мислене,който родителите ти не одобряват?
Казваш,че са го познавали отпреди...и какво точно не харесват в него? Уточни...
О, напълно съм съгласна. Все пак родителите си остават родители и временно съм на тяхна територия. Въпрос на няколко месеца е новото ми жилище.
Детето си го гледам основно аз, ходи и на детска градина.
Относно мисленето, нямат преки впечатления, ама клюкарките от блока и "махалата" работят с пълна сила Wink и това чули, онова....
Благодаря на всички за мненията.
За момента работя в насока емоционално да си стъпя на краката, да осигуря собствено жилище и ще продължа връзката си без да се хвърлям с главата напред. Разбрали сме се да я караме бавно и да не взимаме прибързани решения. Наясно съм, че преди всичко съм майка и решенията ми засягат пряко сина ми.....затова гледам да работя в посока и двамата да сме щастливи....

Общи условия

Активация на акаунт