СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 907
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
За мен феталната ехокардиография е също толкова важна колкото и ФМ, сърцето се гледа обстойно и то от кардиолог. Слава Богу досега на прегледи всичко е било наред, но аз от самото начало бях решила да ходя. В документите ми от последната ФМ е записано, че е препоръчително да се направи.

От кош за новородено аз няма да се лиша в никакъв случай. Има си цяло матраче, закрит е от всички страни и няма нужда да слагаш колани на бебето. Всичко обаче е въпрос на лична преценка Simple Smile

# 526
Daaaamyamama, количката е много хубава, аз харесвам Maxi Cosi. Препоръките са да има кош за новородено първите 6м, за да има гръбнака права и стабилна опора. Кош за кола също не го заменя.

Аз смених с отворения кош в най-ниска позиция след 4ти месец и този за новородено остана почти неизползван, защото дъщеря ми мразеше да спи в количката. Вкъщи не ми е хрумвало да го ползвам Grinning

# 527
За мен кошът за новородено е задължителен. Сигурно съм, че майките се справят и без него, но за мен това е компромисно решение. Кошът за новородено е стабилен, скътан, има си матраче, абе само плюсове мога да кажа. Новороденото си спинка там, не му духа и не се налага да бъде опаковано в чували и одеала за да излезе.

# 528
Бреей, изкьоравихте ме,.евала!
Аз чета и съм активна във ФБ, но и тук съм. Детето ходи на градина, аз не работя, та имам цялото времв на света🤣😁. По темите:
Витамини пия Елевит, приемам и Биозин мама и по 1 магнезиев диаспорал.
На втора ФМ съм в сряда, ще съм 19+ и нямам търпениее. Имам чувството, че преди 2,3 седмици усещах повече бебо.. но пък мисля, ще и тия дни го усещам. Вече съвсем се обърках кое и дали е бебето, понеже от 4,5 седмици нв съм го виждала и взех да психясвам.
Синът ми иначе има направена стая, но спи все още с нас 🤣
Обмислям лятото да отправим другата детска(тя е склад в момента, там са колички, кошари, столчета за хранене и абсолютно всичко, пълна джунгла😁)
Но още няма да я обзавеждаме, ще си я ползваме пак като склад, нека първо едното дете се откачи от нас, за второто ще мисля в последствие.
Мноооого искам нова количка, но имам 2 - една комбинирана и едно лятно Косато, та ако взема трета мъжа ми ще ми даде жълта книжка вече 🤣🤣
Обмислям лятото да ги изпера количките, че да са готови 😁
Дрехи ще купувам.. няма кой да ми даде, а и бебето ще е септемврийче, синът ми е априлче и дълги има само 6,7 гащеризона, цяло лято изкара с бодита и голи баджаци, та с това ще се наложи да купувам 😁
Мисля нов шезлонг да си взема иначе.. друго май няма да взимам..

# 529
Аз съм на ФМ следващия вторник тогава ще съм в 19+3. Нямам търпение вече,  не съм виждала бебка от 1 месец.  От време на време я преслушваме с фетален доплер, синът ми (2г.) много се радва да чуе сестричето Simple Smile . За фетална ехокардиография разбрах от тук или от фейсбук, не помня вече и реших да отида за всеки случай. Записала съм си час за края на месеца (20+6).
За пазаруване още изобщо не съм се замисляла. Имам доста неща от малкия, включително и дрешки в неутрални цветове за първите месеци. Трябва да ги прегледам по някое време и да си направя списък какво още ще ми трябва. След 2-3 седмици синът ми трябва да тръгне на детска градина и ще ми остане време да преподредя шкафовете и да изхвърля непотребните неща, които са се натрупали. Надявам се да се отвори достатъно място за бебешките неща.  Та после ще му мисля и за покупки. От сега знам само, че ще купуваме нова количка, защото старата май вече не става. Аз също не бих се лишила от кош за новородено, въпреки, че предния го ползвахме до 4-5 месец. Тогава го сменихме с другия, защото почна да става много топло навън, а в затворения кош ми се струваше, че е много задушно.  Ако щях да раждам пролетта можеше и да се замисля дали да не го пропусна, но за зимните разходки мисля, че ще е по-удачен вариант.
За първите месеци имаме малка дървена кошарка 90/40см., беше ни много удобна предния път и ще ползваме нея първоначално.

# 530
  • au bout du monde
Здравейте, момичета! Готино е, че сме по-активни 😌 И аз вече нямам търпение за втората ФМ, която е точно в 22 г.с. Виждам, че доста от вас ще ходят на фетална ехокардиография. Препоръчана ли ви е или я правите за собствено успокоение? Аз съм със задна плацента и първа бременност и не знам, дали са ми игриви червата или вече усещам ритничета от малкото футболистче 😊 иначе аз поръчах количка, но няколко приятелки ме стреснаха, че ще трябва и кош за новородено, което ми се струва излишно. В самото описание и ревю има специално матраче за главичката и пише, че е подходяща и за новородено. Ще съм благодарна, ако можете да изкажете мнение. Идеята ми е да взема и стол за колата, който ще може да се инсталира на количката

https://babylifemalechko.com/Pushchair-LILA-NOMAD-GREY-1311712110

Супер е количката, моята е модела с по-малките гуми и имаше включен кош за новородено и кошче за кола.
При тази ми се струва, че самата седалка се трансформира в кош или беше друг модел.

На мен бебешки кош ми трябваше, по цял ден бяхме навън с малкия. Движим се без кола. Много зависи какви разходки ще правиш.
Зимата става хладно, духа и е добре бебето да бъде закътано, да не му вее право в него. Тази зима беше много приятна и с малкия бахме постоянно навън. До 7 месец изкара в коша, до март месец.
За ехокарфиографията на мен ми я препоръчаха, но не знам дали ще я правя има време.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 23:20 от La Libellule

# 531
Ние освен столчето за кола, друго не сме взели, имам някакъв списък ама не е мн пълен и все се сещам това-онова и после забравям да добавя 😅 синът ми е почти на 7г и не пазя нищо от него, така че имам сравнително доста неща за взимане

Втора вечер си пръскам от спрея с магнезий и не знам дали си втълпявам но и двете вечери спя дълбоко и качествено.

# 532
Аз съм писала, че само количка имам за момента - отидохме, гледахме и ни хареса.
Нищо друго не съм мислила още да купувам, нито гледала, освен дрехи за мен 😁
Сега като се постопли половинката планува да направи един козметичен ремонт в детската стая и това е за момента.
Искрено ви завиждам, че все още можете да спите спокойно и дълбоко. Аз не знам откога ставам вечер до WC, не винаги заспивам веднага и като се съберат 2-3 ставания сутринта ми е криво.

# 533
Аз съм писала, че само количка имам за момента - отидохме, гледахме и ни хареса.
Нищо друго не съм мислила още да купувам, нито гледала, освен дрехи за мен 😁
Сега като се постопли половинката планува да направи един козметичен ремонт в детската стая и това е за момента.
Искрено ви завиждам, че все още можете да спите спокойно и дълбоко. Аз не знам откога ставам вечер до WC, не винаги заспивам веднага и като се съберат 2-3 ставания сутринта ми е криво.
Кой ти каза, че всички спим 😁
От 10 вечери само 1 не се събуждам.
А снощи грам не мигнах. Уж пикая, а все имам чувството, че пак ми се пишка, не ми е удобно, днес даже станах с главоболие.. 😑

# 534
  • Wonderland
Хахах това щях да кажа и аз,че и при мен спането е за по 2 часа и съм към wc. И тъкмо се унеса и хайййдее пак. Joy И най-странното е,че почти от самото начало съм така, с баткото бях така на по-късен етап,поне такива спомени имам. Но мен и друго ме побърква,болките в тазобедрените стави от лежането на една страна. От снощи се мажа с магнезиев гел, дано да има ефект поне малко.

# 535
И аз, ако стана за пишкане не винаги заспивам след това. Стоя по 2-3 часа будна. Имма болки ниско долу в кръста, все едно горната половина на дупето. Някой с такива болежки?

# 536
И аз имам болки ниско в кръста, и ниско в корема също.
Относно спането - от началото на бременността си имам безсъние, трудно заспивам, и често се будя.
За покупки - нищо още не съм взимала, само разглеждам сайтовете и ще правя списък за всичко необходимо.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 19:24 от Elinka95

# 537
  • au bout du monde
И аз не спя, но причината е другото дете😆 иначе така хубаво си спя😇 и предната бременност нямах проблеми и си спях по цяла нощ.

# 538
Аз също нямам проблем с безсънието все още и много се радвам, тъй като обичам да си поспивам.. Понякога и следобеден сън му удрям 😂.

Относно покупките - аз също първоначално бях определила 1000 лв бюджет за количка... Уви, обаче няма да стане и май ще го надвишим мноого. Първо бях харесала cybex balios s lux най-много, но като отидохме в магазина и видях нея и easywalker harvey, harvey победи отвсякъде. Много е маневрена и лека. Сега чакам да излезе harvey premium 3, за да го видим на живо, но ако не е тя, ще е harvey premium 2. Столчета за кола още не съм гледала, но ми препоръчаха maxi cosi. Кошарката вероятно ще е от икеа, тъй като аз много харесвам изчистени дървени кошари.

# 539
Много добре си спя аз, въобще не ставам. През седмицата като ставаме рано за училище- после редовно си поспивам и на обяд. Наслаждавам се, защото още малко и за дълго няма да видя такъв сън...

Болки в таза и аз имах- много силни. Едва ставах, не можех да се разгъна. Аз във фейсбук разказвах- една сутрин имах леко кървене, прегледаха ме и с бебе, води и плацента всичко е наред. Казаха, че вероятно са били контракции. Увеличиха ми магнезия + но- шпа и почивка и два дни след това вече се чувствах много по- добре. Рядко изпитвам дискомфорт. Е, като се залежа на една стана ме заболява, но не така да ме схване целия таз и да не мога да се изправя.
За това и съм се спряла с всякакви покупки, че малко се стреснах. Иначе лятото не се задържаме много в София, освен това децата са ваканция и с тях няма да ми се обикаля, та исках някои неща по- рано да ги свърша. Но както са тръгнали нещата, ще действам повече онлайн...

Общи условия

Активация на акаунт