СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 900
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Със съня нямам проблеми, но и при предишната бременност бях така. Единствено през 9тия месец миналия път ме мъчиха зверски киселини, които ме държаха будна през повечето време.
Нямам болки никъде все още, почнах и аз да усещам бебето, но лекичко - като потупвания по-скоро, нищо по-съществено.
Ние взехме 3 в 1 количка на Пег Перего, та ще ползваме кошницата за кола, с която идва на първо време, а като я израсте вече ще взема столче на Сайбекс.  С дъщеря ми преди 11 години взехме на Сайбекс столче и откара с него години. Много бях доволна. Тогава Сайбекс не беше особено позната марка в Бг и го нямаше по магазините така масово.
За всички, които се чудят за количките, вижте темата във форума, беше ми много полезна в избора, или по-скоро да ме ориентира какво да търся в една количка.
Миналият път ни дадоха количка и въобще не съм се интересували, но този път си направих детайлно проучване, даже си бях направила таблица в ексел, в която сравних 3 марки и накрая се спрях на Пег Перегото. Защото наистина, изборът на количка е индивидуален и зависи от личните ви обстоятелства - ще я вдигате ли често (ако живеете в блок без асансьор), ще пътувате ли много (дали е компактна и се сгъва лесно), дали ви трябва голям багажник, и т.н.
На мен ми трябваше нещо сравнително леко, което се сгъва лесно, побира се в багажника на изключително малката ми кола, и има добри гуми за пресечен терен, че ние живеем на село и повечето ни места за разходка са по разни поляни и горски пътеки. Колебаех се между Пег Перего, iCandy и Jane, и Пег Перегото спечели. Помогна и това, че го намерих на изключително добра оферта.

# 541
  • София
Аз си поспивам, но като ме събуди бъдещата кака, не мога да се унеса, ако ще и 1-2 часа да е. Количката (mamas and papas) и кошницата за кола (maxi cosi с приставки за количката) ще ползваме от дъщеря ни. За кошницата ми беше важно да е с isofix, защото освен по-безопасно, е и значително по-лесно за слагане и изваждане от колата, отколкото с коланите на колата. Ако съдя по предния път, бързо ще сменим кошницата с Britax Romer Dualfix(води се 0-18кг.), което се върти на 360 градуса и ми беше безкрайно удобно при преобуване.

# 542
Привет Simple Smile
Аз имам много спокоен сън, но също ставам поне по веднъж между 2 и 4ч за WC. Рядко, но се случва след това няколко часа да не мога да заспя. Просто се чувствам наспана. По някое време се унасям и ранното ставане за работа ми идва тежко, в тези случаи си оставам и доспивам до към 10 Simple Smile
Благодаря за съвета за комплектите шишета и тн. Изобщо не се бях замислила, че бебче си ги избира, а не мама Rolling Eyes Значи по-нататък ще си купя едно две и вече в движение ще сменям ако трябва.
Относно болките в кръста, аз си ги имам почти от началото постоянни, точно в средата на дупето. Имах и не много чести краткотрайни болки ниско в корема, но отдавна нямам. Може би защото почти месец съм на но-шпа всеки ден и то ми ги облекчава. Та неразположения засега нямам, освен при яденето на диня, тогава изведнъж усещам, че ми се пикае, но все едно в последния момент и едва стигам до тоалетната хах

# 543
Оххх и аз пишкам като крава. Ставам всяка нощ по 1,2 пъти поне.
Даже тази нощ на бельото видях като капчица кръв 😳😳 ииии съответно не спах изобщо от притеснение и нз дали да се паникьосвам (доста се натоварвам с малката, а съм с ниска плацента) Дано не  е знак за най-лошото...

# 544
Моят сън няма нищо общо с предната бременност, будя се често Confused Когато спя спокойно пък малкото човече става доста Grinning Гледам да пия поне 2,5л през деня, но общо взето след 19 спирам и вече пия по малко, така не ставам нощем.

Безсънието с предната бременност беше чак към 8 месец. Определено ми се иска да си поспивам повече сега, след раждането нямам големи надежди...

Да попитам има ли някой, който се е ваксинирал вече за ковид или планира в близките месеци?

# 545
Вечер незнам по колко пъти ставам до тоалетна. Добре, че в повечето случаи заспивам веднага.
   Ваксина дори и да не бях бременна, на този етап аз не бих си сложила.
  След дълги разходки поне 2 часа на вън се чувствам много добре, но след това като се прибера задължително трябва да си легна, в някои моменти ми става студено и ме хваща едно ужасно главоболие. Мери си кръвното в тези моменти, но си е идеално. Някой друг с такава екстра?

# 546
  • Wonderland
По повод ваксината, от известна столична болница със становище в страницата им как трябва бременните да се ваксинират....съвсем случайно се оказа,че главният лекар( също светило в АГ и инвитро процедурите ) се оказа приятел на позната и категорично й е казал да не се ваксинира,защото тя е бременна и той й помогна с инвитро процедурите. И становището,което са дали било под натиск от министерството. Но все пак това е въпрос на личен избор за всеки. Аз лично също като Jelena21 не бих се ваксинирала дори и да не съм бременна поне на този етап.

# 547
За мен беше ясно, че тези изведнъж излезли становища не са случайни..

Не бих се ваксинирала бременна или кърмеща.

# 548
И аз в никакъв случай не бих се ваксинирала бременна или кърмеща.
И по принцип да не съм отново съм в голяма чуденка, тъй като съм с автоимунно заболяване - Хашимото.
Въпреки че ендокринологът ми категорично ме увери, че няма противопоказания да не се ваксинирам в бъдеще.

# 549
Аз също не бих се ваксинирала, но моя приятелка се ваксинира преди 2,3 седмици(бременна е в 8-ми месец)

# 550
Питах акушерката ми дали да се ваксинирам или не, и тя ми каза, че английската здравна служба не препоръчва на бременни да се ваксинират. Единственото изключение е, ако бременната е с диабет или висок BMI, тъй като при такива бременни риска за по-тежко протичане на ковид е голям. Но при бременни, които са здрави и нямат съпътстващи състояния, не го препоръчват.
Мъжът ми днес получи първа доза, аз ще се ваксинирам по-нататък. Да видим първо ще се разбера ли с кърменето или не този път. 😉😋

# 551
Иначе тази моя приятелка се ваксинира с Файзер и сега е с Ковид.
Мъжът ми е фармацевт и каза, че тези дни са дошли 5 негови пациенти, които са се ваксинирали с файзер и също са с Ковид.
Аз по принцип съм ЗА ваксините, но ще изчакам няколко години за тези за Ковид..
Недейте, момичета, поне докато сте бременни недейте. Лично мнение и съвет към вас ♥️

# 552
Аз също не бих се ваксинирала, като цяло съм с големи резерви и страх от ваксини (не съм антиваксър, но със огромни страхове ваксинирах детето по имунизационния календар) и дори не бременна ваксина против Ковид не бих сложила. Иначе се моля поне докато съм бременна да ме подмине тая чума.

# 553
Аз също не бих се ваксинирала, като цяло съм с големи резерви и страх от ваксини (не съм антиваксър, но със огромни страхове ваксинирах детето по имунизационния календар) и дори не бременна ваксина против Ковид не бих сложила. Иначе се моля поне докато съм бременна да ме подмине тая чума.
То и аз така със сина ми. Слагах всички задължителни, а преди тях се молех в черква..

# 554
Ваксините не предпазват 100% от заразяване, имайте го предвид. Способстват за по-лекото протичане на заболяването, ако се случи.

Общи условия

Активация на акаунт