СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 846
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Момичетааа, помощ. Кажете ми нещо за киселини, че вече не се трае. 🤢🤢🤢

И при мен е така - киселини, съпроводени с разни други “приятни” екстри. Аз приемам Bianacid (на билкова основа) и ми помага - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012376

# 631

Спда, спрайт пробвала ли си?
За лекарства момичетата са споделили

# 632
  • au bout du monde
Колкото и да е странно, на мен ми помагаше дъвка.

# 633
Настъргана ябълка си хапни, но не на гладно.

# 634
Малко предобрих положението при мен от много чудене кой да ме следи.
Та реших най накрая да се запиша по ЗК при Колева в Токуда. Дилемата беше  между нея и Вецев. Обаждам се днес за час - 19 май. Направлението ще ми е изтекло, ще съм 23г.с. и още няма да имам никакви изследвания направени. Ми то направо да оставам да раждам там още на първия преглед. Поне на 13май съм на ФМ. Реално обаче вече трябва да имам насоки за лечения или не според направени изследвания. Голяма тъпотия е това с часовете. Дори следобеда мисля да се обадя да си запиша поне още два часанза след този. Като напускам изследванията да не се чудя и кой да ги разчита още месец след това. Малко ми писва от тези бюрокращини.

# 635
  • София
Аз заради това се отказах от Надежда, някакъв ужас да звъниш по два дни, за да ти запишат час за ФМ в рамките на следващия месец, и то когато е останало. Не, мерси. В Токуда веднага (тоест за след около седмица) записвам шас за Нашар, но явно защото ги дублират. Не знам за Колева как стоят нещата и то по ЗК.

# 636
Лекарите от Токуда са доста натоварени. Аз затова реших да се следя по ЗК при АГ-то, при което ходя от години и при д-р Анна Богданова на частно, по-скоро в Оскар клиник.

Петя Добре е, че вече си се спряла на гинеколог, защото сме на половината от бременността почти. Иначе доколото съм чела отзиви за Колева, зная, че отговаря по телефон и Вайбър, и смятам, че след като излязат изследванията ти, веднага би могла да ги консултираш и без час, а ако има нещо, тя вече да те насочи допълнително.

Аз чакам с нетърпение 29.04 за по - обстоен преглед при АГ. И съответно после 10.05. за втората ФМ. И все пак леко съм притеснена дали всичко е наред.

Аз получавам някакво сърцебиене, някоя от вас получава ли такова? Предимно вечер.. и когато се замисля за нещо и се притесня например..

# 637
Аз последно, след голямо умуване, се спрях на Вецев, но за раждането. Допадна ми много това, което прочетох за него. И се изненадах от прочетеното за Шейново. Не знам защо бях толкова скептична към тази болница...

И аз вече си чакам консултацията с нетърпение, че ми е притеснено след тези болки и проблеми. И после на 10.05. феталната да я видим подробно...

# 638
Mama21 и аз имам сърцебиене. Не се появява, когато съм притеснена обаче, а си го имам почти всеки ден.
Tedynd, ти само така ми кажи и съм на косъм в тази ситуация да отида при Вецев. Исках го много, но раждането в Шейново въобще не ми допада. И няма как да сравнявам неотолозите с тези от Токуда. Все пак за второто ще съм при Вецев. Решила съм го от сега.
Допълвам - някой би ли обяснил 16 седмица реално 3ти или 4ти месец се води. Сега съм 18 и си го водя 4ти месец и половина. Някъде срещам 5ти, но реално не е пълен или се бъркам нещо.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 14:18 от Петя Танева 604618

# 639
Петя

Аз се водя по тази схема

И сега съм 17+6, което според моите АГ-та е 18та седмица, тоест 5ти месец, а в четвъртък реално влизам в 19та седмица.

# 640

Спда, спрайт пробвала ли си?
За лекарства момичетата са споделили

Вече и те не помагат. Лимона и айряна също не помагат. И забелязвам, че киселините се появяват почти от всяка храна, особено някакви боклуци и храни с подправки.

# 641
Аз още нямам киселини, но забелязах, че се появяват от време на време от лук, откакто забременях не ям, а толкова много искам, един път се излъгах да пробвам и после цял ден ми беше зле, мислех, че съм ок с готвен, обаче няколко пъти и в манджа ми става гадно. Люто също не мога да ям, а супер мн обичам, пробвах 2-3 пъти и корема после ме болеше ужасно...
Също и лимони не понасям, а преди пиех вода с лимон всеки ден.
Най-новото е че пък обичам оцет, нещо което мразех преди, особено в салата, сега не сядам без него 😅

Аз си чакам прегледа другия вторник, не сме виждали бебето от 26.02, в понеделник пък синът ми има много важен изпит и се очертава вълнуваща седмица.
Тези дни в англ ми група имаше няколко случая с лоши новини в 20 сед скан и колкото и да не ги мисля се филмирах и сега ми е малко свито докато мине седмицата. За това реших да спра да гледам за покупки, докато не мина още няколко седмици поне.
Също така вчера се подхлъзнах в една гора, докато тичах след синът ми и паднах на коляно и ръка, мисля че не си ударих корема, ама си изкарах акъла, понеже аз съм “-“ а бебето уж “+” и при удар в корема или кървене имам препоръка да ходя веднага в спешното, но прецених, че коляното ми пое целия удър и корема ми е ок ..

# 642
Момичета, знам че е много рано за такива теми 😂 обаче не ми дава мира 😂
Как сте с хемороидите? Някоя от вас има ли среща с тях? Как се справяте? Никога не съм имала. Откакто съм бременна съм изключително редовна и бърза в тоалетната. Храня се с много фибри, пия много вода и си мислех, че ще ми се размине. Да ама не. Онзи ден ми се стори, че изпитах някакъв дискомфорт, но не обърнах внимание, снощи обаче направо си ме заболя. Нямам никой от симптомите описани в разни сайтове за бременни и майки. Нито ме боли, нито нищо. Но докато съм във WC, не ми е комфортно. Какво да направя, за да задържа нещата поне до този етап и да не се влошава ако е възможно?
Другата Сряда съм на ЖК и ще питам задължително, но дотогава ако имате някакви идеи, с радост ще ги “чуя”.

bumble111, не се притеснявай за скана, вярвам, че всичко ще е супер Simple Smile

Киселини имах много в началото, дори и от вода. Сега вече нямам, освен когато ям нещо сготвено на яхния(манджа). Е тогава не мога място да си намеря. Иначе лук ям и в салати и печен също не ми е проблем. Люто много обичам, но се въздържам, понеже после ми къркори цяла нощ корема. Слагам по някое друго халапеньо в сандвич или на пица, но до там 😂
Хубав ден ви пожелавам 😘😘🤗

# 643
Добро утро!

Аз киселини не съм имала и не мога да помогна. Но като гледам колко различно е този път- като нищо и тази екстра да ме сполети...

Cherry аз имах след първото раждане един гаден хвмороид. Съчуствам ти- ужасно е! Болеше ме повече от шевовете. Има най- различни мазила и свещички. Аз бях доволна от Цикатридина. Слагах си и лед. Добре си се ориентирала за храненето, много е важно.
 Петя, обикновено се казва В кой месец си, а не колко са минали до тук. Посочената табличка е хубав ориентир. А още по- лесно за мен е по датата- след като термина ми е 5, значи на всяко 5 число горе долу започвам нов месец.

Bumble111 сигурна съм, че всичко ще е наред!

# 644
  • София
Tedynd, точно така ги смятам и аз месеците. На всяко 6то число, започвам нов месец.
Киселини имах ужасни докато ми беше лошо, сега понамаляха, но пак се прокрадват от време на време. Предния път траеха само, докато ми беше лошо.
Моята ФМ в 20гс е този Петък, и аз определено ще си потреперя преди нея, най-вероятно докато чакам два часа при Сигридов.

Общи условия

Активация на акаунт