Професионални серии за коса 146

• 57 833
  • 809
  •   1
Отговори
# 540
Аз лично много си харесвам продуктите на Редкен и мисля, че са на прилични цени за качеството, което ми дават, та при всички положения ще го питам.

А за ламеларната вода ето това е препоръчваната процедура:
"After shampooing with Extreme Bleach Recovery Shampoo, wring hair and apply 1-4 doses on mid-lengths to ends based on hair length. 1 dose is equal to 10 ml- see dose markers on side of bottle. Work into a light lather. Rinse. Follow with Extreme Bleach Recovery Cica Cream."

Скрит текст:
Redken's Extreme Bleach Recovery Lamellar Water Treatment
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua/Water/Eau, Parfum/Fragrance, Dicaprylyl Carbonate, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Amyl Cinnamal, Coumarin, Citronellol, Centella Asiatica Extract, Ethylhexyl Salicylate, Limonene, Tocopherol.

Matrix Total Results High Amplify Shine Rinse Lamellar Treatment
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua/Water/Eau, Parfum/Fragrance, Dicaprylyl Carbonate, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Benzyl Salicylate, Coumarin, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Benzyl Alcohol, Limonene, Phenoxyethanol, Tocopherol.

Loreal Elvive 8 Second Wonder Water Lamellar rinse-out liquid treatment

Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Alcohol, Aqua/Water/Eau, Parfum/Fragrance, Dicaprylyl Carbonate, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Coumarin, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Linalool, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Limonene, Tocopherol, Citronellol, Arginine PCA, Phenoxyethanol, Fil Code D235845/1.

K Water Lamellar Resurfacing Hair Treatment | Kérastase
Ingredients
Propylene Glycol, Alcohol Denat, Myristyl Alcohol, Aqua / Water / Eau, Parfum / Fragrance, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Phenoxyethanol. C232282/1.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 20:29 от Agent Provocateur

# 541
lora_1 аз мисля, че комбинацията ти е изиграла лоша шега.... И Денсифик, и оцветяващия Редкен са изсушаващи за косата, след тях е трябвало хубава хидратираща маска според мен. Ламерната вода можеш да я пробваш след по-хидратиращ шампоан, не Денсифик.
Пробвай комбинация с други продукти... Или напиши тук какво имаш, за съвет как да ги комбинираш за най-добър резултат 😊

# 542
lora_1,
направо все едно стена си изграждала. Кокосовото масло буквално се е зазидало в косата за тези два часа. Много е. Шампоаните не са могли да го неутрализират. Този за блондинки на Redken не съм ползвала, но зависи какви са му пигментите, ако и те са се вклинили в косъма, после водата само е полирала натрупаното, а кремът го е застопорил. Аз така си го обяснявам.
Пробвай с дълбоко почистващ шампоан, концентрата и кремът. И пенсионирай кокосовото масло, не ти трябва. На него му трябва много влага по принцип, за да работи добре, което пак не гарантира добри резултати.

# 543
Mamma имах предвид втория.Ето видео да видиш нагледно как се ползва https://www.youtube.com/watch?v=RCu0NOIoMlY&t=298s Аз все още го ползвам веднъж месечно,макар че косат ми е добре,за профилактика.
Първият също е много хубав,но е по-скоро балансирана маска с превес на протеина,за мен

Аня изпуснах снимката ти Confused благодаря за инфото.Така или иначе ще ги взема да ги пробвам,действието им си мисля е като на лек протеин,но ще видим.

Lora Аня ти го е казала много правилно.Кокосово масло на изрусени порьозни дължини не бих сложила никога.Дензифик,а след това Ш на Редкен за 40мин Flushed Шампоан на дължини за толкова дълго време си е издевателство над косата.Концентрата и крема не са продукти чудо,няма как след такава комбинация да имаш хубав ефект

# 544
  • Някъде там
Лора моята коса също става така след кокосово масло.За това повече не използвам Simple Smile
Aгентче, ще се радвам да  прочета за сравнение между всички води.
Много се замислям дали да си поръчам K water, но 100 лева....
Утре  ще пробвам тази маска 

# 545
Искрице, и аз бих се радвала да прочета, защото знам, че аз лично категорично никога не бих дала такива пари за продукта на Керастаз Simple Smile

# 546
Magnollia,  благодаря ти за отговора.  Ще опитам и двете ампули за сега и дано има резултат. За шампоан ще продължа с този та Alterna  тъй като съм много доволна и от него и от балсами. Simple Smile

Аня страхотна коса и цвят! Много ми харесва. Напоследък и моята коса започва отново да се къдри.

Много ми е странно още късата коса Stuck Out Tongue Winking Eye Първия път след измиване пльокнах толкова много финиш, че косата започна да лепне. Вече се научих да слагам наполовина от преди.

Много ми е любопитна боята на Джойко и макар че Oway много си ми харесва, се изкушавам да я пробвам. Нещо се отплесвам с тези оцветители и ми става много тъмна косата и трябва да измия 3-4 пъти за да поизсветлее. При мен виолетовия коректор докара червено на косата, та вече няма да го ползвам. Той си е за блондита, защото тушира точно жълтото, а моята коса няма жълто.

Steliqna мазния скалп не се “лекува” с шампоан, просто трябва търпение и повече усилия. Когато има такъв проблем честото миене само го задълбочава. Напура имат една много хубава серия детоксикираща - точно за такъв проблем. https://www.zlatnaribka.com/za-mazna-kosa
Аз веднъж на 2 месеца ползвам от тази серия ампула за почистване на скалпа, но ти можеш да вземеш и двата шампоана и да ги редуваш, а ампула и от двата вида - почистваща и за мазен скалп и да редуваш тях също.
Всичко на тази марка е много добро, а за цената си - направо незаменимо. Косата след почистващата ампула се усеща видимо олекотена. Не съм ползвала шампоана и ампулата за мазен скалп, защото моя не е, но съм сигурна че са много добри, както всичко на марката.

# 547
Благодаря, момичета за отговорите! Кокосовото масло ще го пенсионирам. Следващата седмица ще пробвам Редкена с по-лек шампоан и ще докладвам. Добре, че сте тук да давате винаги добри съвети.

# 548
  • София
За тинейджър шампоаните на Натрура са много добър избор. Не само детоксикиращата серия, а и другите.
За дъщеря ми, която е на 4 годинки ползвам доста козметика от профи продуктите. От около 2 годишна възраст започнах. Ползвам шампоан и балсам за къдрава коса на Литъл Грийн, детанглъра с цитрус и нероли на Джон Массър Органикс, както и този с розмарин на същата мярка. Шампоан със зелен чай за хидратация на O’right  и маската с йогурт на същата марка. Шампоан и балсам за къдрави коси на Oway.
Правя й лятото на морето маслена маска с арганово масло с няколко капки лавандулово масло.

Не съм споделила последния път как боядисах косата си и колко ми хареса резултата.

При измиването преди боя реших да направя терапия Олаплекс. Косата ми имаше лак и фиксатори от последното ми посещение при фризьора и трябваше да измия косата. Бях в къщата ни в провинцията и там нямам ДПШ. Сестра ми ми обърна внимание за един шампоан за обем на Вела, който не бях пробвала никога. Измих еднократно косата с Wella Professionals Invigo Volume Boost. Протеинов, но не прекалено. Сложих първата стъпка и минах с терапевтичната преса. Стоях около 2 часа и нанесох 2 стъпка от терапията, отново минах с терапевтичната преса и спах така. На сутринта, косата ми беше почти суха. На пипане беше много добре, почти сякаш съм измила косата. Съвсем леко на допир се усещаше косата, че има продукт, но на външен вид нищо не личеше. Оставих да изсъхне и 2 дни ходих така. На втория ден вечерта боядисах косата, без да мия терапията Олаплекс. Нанесох боя с Олаплекс, отбих боята, сложих втората стъпка и стоях 2-3 часа. Нямах време за повече, защото на сутринта трябваше да бъда с измита коса. Измих с киселинния шампоан на Oway за след боя и се оказа, че не съм взела с мен никаква хидратираща маска. Бях взела терапията на Oway Rebilding, която не успях да направя, та използвах маската от терапията.
Косата на другия ден (защото си легнах с доста влажна коса) беше невероятно обемна, плътна, блестяща, накъдрена. Просто уау. Не съм планирала да боядисвам върху терапия Олаплекс, но толкова много ми хареса резултатът, че усещам, че това ще е начина за боядисване оттук нататък.

Това е цвета на косата сега.

——————————
Оцветителя на Oway цвят Purple подарих на сестра ми за да пробва да си направи цветни кичури. Това е резултата. Тя е руса, на снимката е по-различен от действителния цвят - по-светъл и по-бежов е.
Малко коректор, малко окислител 6%, малко шампоан и вода. Стояла е 6 минути.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 01:26 от Мagnollia

# 549
  • Варна
Магнолия след едни твои коментари лятото редовно си ходех с втората стъпка на Олаплекс неотмита. Моята коса носи на продукти и не се утежнява лесно та ще тествам и това Heart.
Страхотен цвят и коса както винаги!
Предстои ми боядисване тъй,че ще споделя скоро.
Огромни благодарности и за вълшебствотоHeart. Ползвам го от около две седмици и съм възхитена меко казано. Косопад нямах/да не повярваш/,което при мен се случва доста рядко,защото обикновено постоянно ми пада някаква коса и расте нова. Откакто го ползвам обаче съвсем нищо не пада. Два-три косъма при миене и толкова. Моето е малко различно от твоето..... Запазих флоралната вода от роза,но замених лавандуловата с такава от лайка както и лавандуловото масло с такова от таману. Пръскам всяка вечер преди лягане с масаж с главата надолу. Не утежнява,не оставя усещане за продукт и се сдобих с потресаващ естествен обем какъвто не съм имала никога Grinning. Забърках го в шише от Меди целаген заради накрайника и нанасям щедро да се намокри скалпа. Като бонус аромата ми действа супер успокояващо и спя като чук Grinning. Забелязвам и че дава ефект на удължена чистота. Тая седмица бях в непрекъснат екшън и последно си бях мила косата миналата неделя. До снощи/измих я защото вече ме досрамя Grinning/ си беше чудесна. Другият неочакван ефект е усещането за мнооого по плътна коса. Не знам как да го обясня,но опашката ми се усеща доста по-дебела когато вържа косата.
Искам да си купя читаво масло от безсмъртниче и розово. Моето безмъртниче беше на Гиза,но свърши и гледам вече не го предлагат та кажи моля те от къде се снабдяваш ти. Дотера не са опция категорично/сори ама цените им ми идват в повече/.
 Относно ламеларните води....Имам и ползвам само K-water и то да си призная рядко. Не страдам от липса на блясък,а и по-често си ходя къдрава та не виждам смисъл да изсушавам косъма с алкохол ако няма да изправям. Факт е,че ефекта от тия води е най-осезаем когато косата се опъне с преса или със сешоар.
И понеже писах,че тествам Шу за блондинки......
Харесват ми,даже много ми харесват. Шампоанът е гъст,мастилено лилав и избистря моето русо чудесно. Потресох се като прочетох,че някой стои 40мин. с тониращ шампоан:dizzy_face:.....Стоя 3-5мин. Като типичен представител на марката не изсушава,не заплита. Шампоанирам веднъж защото преди него ползвам анаген или стамиген на напура/с тях между другото съм стояла и по час,но те са друга бира/. Моят любимец по темата е дейли шампоана на Кинсли за блондинки,но тоя на Шу не му отстъпва и определено е по-добър от керастазкия.
Във времето вероятно ще го купя,което не мога да кажа за маската. Слаба е за блондирана коса дори в добро състояние. За тониране по принцип залагам на шампоани защото маска нанасям на 5см. от корена,а нужда от тонирани имам само там обикновено. Иначе и двата продукта са с разкошен аромат. Ако попадна на читава промоция или ме стегне шопинг манията може и целия сет да отгърмя де Grinning.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 10:53 от prinzesata

# 550
Момичета, тъй като за пръв път ще използвам ампулите на Napura. С отмиване ли са или се нанасят след шампоан и маска? В рибката като чета оставам с впечатление,че  не се изплаква косата след това.

# 551
  • Варна
Зависи кои ампули. Стамиген се нанасят преди миене. Всички останали след.

# 552
  • софия
здравейте момичета, предимно чета, но дойде ред и аз дам своя принос в темата. Първо искам да благодаря на всички , които споделят , особено за марки извън керастаз. Използвам вече два пъти за мен новата серия redken acidic. Наистина е това което описват , косата ми стана подредена, уплътнена и някак на пипане здрава. Косата ми е боядисвана всеки месец корени , ниво 9/10 , руса, изтощена,  побеляла , и вече хормонално променена(48 г).
другия продукт който пробвах , и мнооого харесах , е nioxin 6 , който открих благодарение на agent provocateur, за което  и благодаря ужасно много. След него косата се уплътни , изтъняването видимо намаля, и имам обем. Това е засега , благодаря , че споделяте !

# 553
И аз искам да попитам: ако съм тазбрала, че
косата ми иска протеин, то как се процедира с грижата? Трябват ли ми балансиращи(които така и не разбрах по какво се познават) и хидратиращи продукти или мога само с протеинови?
Забелязах, че с такива косата ми е много по-добре, с хидратиращи става като метла.
Пробвах тестовете с косъм: не потъва във вода и се разтяга мнооого преди да се скъса.
Аз не ям месо и може би наистина протеинът е този, които липсва на косъма най-вече.

# 554
  • София
LaughingLaughingLaughing
Магнолия след едни твои коментари лятото редовно си ходех с втората стъпка на Олаплекс неотмита. Моята коса носи на продукти и не се утежнява лесно та ще тествам и това Heart.
Страхотен цвят и коса както винаги!

Искам да си купя читаво масло от безсмъртниче и розово. Моето безмъртниче беше на Гиза,но свърши и гледам вече не го предлагат та кажи моля те от къде се снабдяваш ти. Дотера не са опция категорично/сори ама цените им ми идват в повече/.

Благодаря ти за милите думи Simple Smile Още свиквам с дължината на косата - такава дължина съм имала сигурно последно преди 10 години Simple Smile А Олаплекс втората стъпка, особено нанесено след измита веднъж с шампоан коса, никак не утежнява и на външен вид не личи да има продукт, само като пипнеш косата, сякаш малко си прекалил с финишите. За мен това се оказа идеална основа преди боя. Макар че с този 6% окислител нищо съществено не се вреди на косата. Даже се замислям дали да не пробвам да смеся 6% и 9% следващото боядисване, че Oway ми става по-тъмна в началото. Макар че аз съм на принципа нисък оксидант и по-дълъг престой, защото най-много жълто и рижаво се получава от бързо изсветляване.

Аз купувам ето това масло от безсмъртниче - има високо съдържание на Нерил ацетат - над 34% Малко съдържание е - 2.5 мл., но от френския сайт съм купувала и 5 мл., не обърнах внимание дали в българския сайт го има. Цената е меко казано чудесна. Дотера е супер скъпо. А розово купувам от Алтея - добро съотношение цена/качество - 2.5 мл. там е около 90 лева, а 1 мл - 50 лева. За розово масло е много добра цена.

А иначе Вълшебството Simple Smile наистина увеличава обема в корените и не омазнява.
Аз сега направих нов, защото ми свърши преди седмица и направих два различни - един за скалп и един за лице.
За Скалп смесих Лавандулова вода, Римска лайка и Розова вода /само за справка да ти кажа, че Лавандуловата вода НЕ МИРИШЕ КАТО лавандуловото масло. Мирише по-скоро някак на лимон. За скалпа сложих лавандулово масло - не ми пречи миризмата на мен.
А за лице и тяло смесих три любими аромата - Флорални води от Индрише, Жасмин и Роза. Направо Спа терапия е Simple Smile Само се пръскам и в спалнята мирише като във френския будоар на някоя куртизанка Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Иначе Вълшебството стопира косопада от Ковида, сега пада много малко, почти нищо на фона на преди - може би 10-15 косъма на ден, което за мен е супер.

И аз искам да попитам: ако съм тазбрала, че
косата ми иска протеин, то как се процедира с грижата? Трябват ли ми балансиращи(които така и не разбрах по какво се познават) и хидратиращи продукти или мога само с протеинови?
Забелязах, че с такива косата ми е много по-добре, с хидратиращи става като метла.
Пробвах тестовете с косъм: не потъва във вода и се разтяга мнооого преди да се скъса.
Аз не ям месо и може би наистина протеинът е този, които липсва на косъма най-вече.

Този тест - разтяга се много, преди да се скъса е точно липса на протеин. Ако сте вегетарианка или не ядете месо по друга причина, то задължително пийте качествен протеин поне 2 пъти дневно. Балансираните серии са необходими по две причини - първата е, когато косата е вече в добро състояние и има нужда и от протеин и от хидратация, балансирането серии дават това, което е нужно. Когато косата е увредена и има нужда от протеин, ползването само на протеин втвърдява косъма, защото за да се натрупа добре протеина по косъма и в косъма е нужно да се запечата с хидратация, за да става косъма гъвкъв. В такъв момент /силна нужда от протеин/ хидратиращите серии правят косата разхвърчана, пухкава и рошава. Много момичета не искат да ги ползват, защото не си харесват косата след тях, но хидратацията е нужна. И тогава идва нуждата от балансираната серия, която дава на косата протеин, но и хидратация.
За да се чувства добре косата, трябва да имате минимум една хубава протеинова серия /шампоан, маска, финиш/, една Хидратираща и една балансирана. В зависимост от състоянието на косата и какво иска, ползвате нужното, но периодично редувате и с другите серии.

Общи условия

Активация на акаунт