Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 67 173
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
При мен се получи проблем със закуската
Какво мислите за овесени ядки (пълнозърнести) + кисело мляко+ горски плод?
Аз не закусвам. И трите изброени са въглехидрат и със същия успех можеш да ядеш примерно Шоколад.

# 151
Може само киселото мляко. Ако държиш на нещо овесено, нека са трици, само че в комбинация с протеин. Става чудисна плоска питка с овесени трици, леко накиснати, яйце и сирене. На тиган с масло, но по-добре без триците 😁. И пак зависи точно на теб как ти влияят тези неща.

# 152
  • София
Аз понякога си правя овесени трици така - 3 лъжици във вряща подсолена вода за около 3-4 минути. Много бързо стават. После слагам вътре парченце сирене и масло. Но не често.

# 153
Киселото мляко нали вдигаше много инсулина?

# 154
Благодаря за предложенията, може и с трици да пробвам! Simple Smile
То не че е задължително да закусвам, но понякога огладнявам и за тези моменти искам да си имам идея какво да хапвам. Simple Smile

То ако и киселото мляко го вдига, аз вече не знам какво ще ям. Grinning
Като цяло всеки ден си хапвам от него с удоволствие.

# 155
Прясното е.

# 156
Прясното е.
Киселото също, както и всички останали млечни продукти. Поне в статиите, които чета за инсулиновия индекс на храните.

# 157
Хм, аз пък друго чета. Киселото мляко се води като продукт с нисък гликемичен индекс, както и пълномаслените сирена, и особено изварата.

# 158
Хм, аз пък друго чета. Киселото мляко се води като продукт с нисък гликемичен индекс, както и пълномаслените сирена, и особено изварата.
Не говорим за гликемичен, а за инсулинов индекс.

# 159
За гликемичния индекс да добавя, че е тестван при здрави хора, тук си имаме отклонения и всеки се повлиява различно. За изварата специално съм чувала, че е супер инсулиногенна.

# 160
Имам питане че съм малко объркан.
Преди седмица случайно си мерих КЗ, беше след ядене и показа 10,2. В събота мерих вече на гладно 8,1.
Днес сутринта правих захарен (3 пъти преди ядене) и липиден профил в Кандиларов. Всичко беше в норми.
Някакъв съвет?

# 161
Имам питане че съм малко объркан.
Преди седмица случайно си мерих КЗ, беше след ядене и показа 10,2. В събота мерих вече на гладно 8,1.
Днес сутринта правих захарен (3 пъти преди ядене) и липиден профил в Кандиларов. Всичко беше в норми.
Някакъв съвет?

Пиши какво ти е излязло на захарния профил. То и малко над 6 сигурно се води норма, но не е.

Ако пуснеш изследване на гликиран хемоглобин, ще излезе средната поддържана кръвна захар за последните 2-3 месеца. Другото е да направиш обременяване - ОГТТ, различно е от захарния профил.

Няколко пъти на гладно над 7 си е чист диабет. Проблем определено има.

# 162
Ееее, разочаровах се, като разбрах за изварата, че не е ок....

# 163

Ей това е от днес. За мен е супер. Ама онези две завишени стойности от миналата седмица не ми дават мира. Просто се чудя дали има смисъл да искам още изследвания от ЛЛ

# 164
Ей това е от днес. За мен е супер. Ама онези две завишени стойности от миналата седмица не ми дават мира. Просто се чудя дали има смисъл да искам още изследвания от ЛЛ

Първата захар е висока, хубаво е да е под 5.

Глюкомер имаш ли, проследи се за по-дълго време. Сутрин на гладно, после 1 час след обяд и 1 час след вечеря, тогава трябва да са максимумите. Ако си спомняш какво си ял, когато си качил над 10, също ще ти е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт