Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 36

• 69 281
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Отвратителни са на вкус и изобщо не са ниско въглехидратни.
Много хора считат солетите и бейкролса за диетични... Simple Smile
Какви ти ниско въглехидратни!
Четох на едната пакетчето - ми, то от 100 гр стериопор, 75 гр бяха въглехидрати!
Питам я - добре, според теб, каква полза изобщо имаш от това "ядене"?! Ни протеин за мускулите, ни нещо особено витамини..и хрупа на 30 минути..
На мен ми става неприятно само като ги помириша. А ако ми скръцнат между зъбите сякаш някой драска с нокти по училищна дъска Triumph

# 541
  • В полите на Пирин планина
Аз нещо, което не ми е вкусно и е празни (измислени) калории не бих яла, да не говорим щом е "бъкано" с въглехидрати. Simple Smile

# 542
И аз не разбирам защо се ядат такива безвкусни боклуци.
Това през половин час да пъхаш нещо в устата е затормозяващо.
При правилен режим това дори не е необходимо и няма нужда.

# 543
Здравейте!

За пръв път правих обременяване с глюкоза (75мг) Пациент съм на д-р Начев в болница Надежда. Малко странно ми е пуснал изследванията, защото глюкозата и инсулинът не се следят едновременно на 0мин. 60мин. 120мин.
Някой може ли да сподели мнение? Писах в още една група, но не ми отговориха. Инсулинът доста ме учуди като стойности, не знам дали е защото ми взеха кръв в 9 и 40 сутринта. Не успях да стигна по-рано в болницата, казаха ,че по принцип се взимало кръв към 8 сутринта.  Не бях консумирала нищо 12 часа преди това.

# 544
Инсулинът на гладно ти е висок. За съжаление няма за поне 120-тата минута да се съпостави със захарта. Иначе КЗ е добре, което означава че диабет няма, но с този инсулин не си в най-добрата позиция. Защо те е учудил като стойности?

# 545
Йоана, имаш хипертиреодизъм, не знам дали това е новина за теб, ако е - трябва да се пусне пълен панел щитовидни хормони (FT3, FT4, TAT, MAT) към това ТSH и вероятно да се назначи лечение.

Имаш и ИР, инсулинът на гладно трябва да е някъде под 7. Инсулинът не се справя и на 120 минута още захарта ти е висока. Не знам какво влияние оказва късното взимане на кръв като в твоя случай, обикновено обременяването го искат да започне най-късно към 8 часа. При липсваща 60 минута, когато е пикът на захарта, е трудно да се каже повече.

# 546
Oryon и останалите,
Имам следния въпрос - аз ходих на ендокринолог. Каза ми, че нямам ИР или е слабо изразена, и че стойността на 60 минута не била важна. Това, при положение, че на гладно стойностите са ми Г 5,7 и И 3.90.
Ама на 60 минута И ми е/беше 180 някъде.. На 120 минута И е 20, ако помня правилно.

Така ли е наистина? Че няма значение как е на 60, а какво показва на 0 и на 120?

# 547
Витсминче, на мен Вълканова (не знам дали си ходила при нея), също ми каза, че инсулин на 60мин не го гледат. Обясни ми и защо, но сега не помня точно какво беше.
КЗ обаче гледат и 3те стойности.

# 548
Витаминче, за съжаление не мога да ти отговоря. Захар 5.7 на гладно определено е много, моята беше такава и се води преддиабет. На Запад са още по-стриктни, мисля, че в Англия е 5.4 нивото. Не знам защо се пренебрегва това, а накрая "честито, имате диабет", както уж всичко е било наред. За инсулина някой по-разбиращ да каже, май имаше някакво правило, че на 60та минута трябва да се е качил 5-6 пъти максимално спрямо нивото на 0 минута, но не знам повече, това тук в темата го беше писал някой.

# 549
Разбира се, че има значение какви са стойностите по всяко едно време. Не трябва да има големи пикове и спадове между на гладно и след хранене. Цлета е кривата на пиковете и спадовете да е възможно най-права линия. Не може да е съвсем права разбира се, но колкото повече се приближава толкова по-добре. За това и гликираният хемоглобин е добър показател, но всичко трябва да се чете в контекст и в период от време, ако се прилагат интервенции като диета, лекарства и т.н.

# 550
Витсминче, на мен Вълканова (не знам дали си ходила при нея), също ми каза, че инсулин на 60мин не го гледат. Обясни ми и защо, но сега не помня точно какво беше.
Точно тя ми го каза, при нея бях.

Oryon, това за 5-6 пъти и аз го четох. Затова и се изненадах, че Вълканова съвсем друго каза.
Ох, живи и здрави,  края на месеца май ще давам кръв, та ще видя паднала ли е захарта на гладно.

Колко мг магнезий на ден приемате? Аз си взех цитрат, 200 мг пише, и се чудя 1 или 2 таблетки да пия.

# 551
Витаминче, във фейсбук групата често срещам изследвания на глюкоза на 0, 60, 120мин и инсулин на 0, 120мин.
Има някои неща, които лекарите определят и разбират на база години учене, специализация и опит.
При мен Вълканова беше категорична, че има ИР, въпреки липсвата на инсулин на 60мин

# 552
Точно тя ми го каза, при нея бях.

Oryon, това за 5-6 пъти и аз го четох. Затова и се изненадах, че Вълканова съвсем друго каза.
Ох, живи и здрави,  края на месеца май ще давам кръв, та ще видя паднала ли е захарта на гладно.

Колко мг магнезий на ден приемате? Аз си взех цитрат, 200 мг пише, и се чудя 1 или 2 таблетки да пия.
И аз все това се чудя. Сега ще си взема един, който е 400 мг и пише, че дневната доза е 2 таблетки.

# 553
Аз пия по 400 мг цитрат преди сън.

# 554
Рокет, аз мислех да те питам при кой ендокринолог ходиш, ама последните публикации виждам. Интересно е че тази, която аз не харесвам държеше да правя и, следване и на глюкоза, и на инсулин освен на 0,60,120 и на 180 минута. Чак медицински буквари искаше да ми показва, че по протокол така се прави изследването.

Общи условия

Активация на акаунт