Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Виена
  • Мнения: 627
Здравейте, дали може някой да сподели собствен опит от готвене във вакуум. Подариха ни уред за вакуумиране на храна, съвсем не скъпо се продават и уреди за готвенне на вакуум, но нямаме никакъв опит с така приготвена храна, не знам дали е вкусно, сложно ли се приготвя и т.н. Затова бих оценила всякакво мнение от хора с опит Simple Smile

# 1
  • Мнения: 10 451
Да, хубаво, здравословно и полезно е.
Но в домашна печка - трудно.
Трябва ти професионална, да пуска влага и да пече на ниска темп.

# 2
  • here and now
  • Мнения: 2 106
Аз съм доволна, но рядко ми се занимава, че нямам специален уред, а ползвам мултикукъра.
Последно правих пиле по тази рецепта https://thatothercookingblog.com/2018/10/05/whole-sous-vide-roas … d-chicken-70c-3h/
Получи се много добре.

Готвя само месо, свинското става като шунка, а телешките ребърца направо се разпадат.

Angel_wing, напротив. Месото излиза почти сготвено от су вид уреда и му трябва малко време на висока температура, колкото да "хване коричка".

# 3
  • Виена
  • Мнения: 627
Уредът за готвене изглежда като цилиндър, който се потапя в тенджера, тоест печката не би трябвало да има никаква роля. Ейндъл, да не би да имаш предвид някакъв друг уред за готвене с вакуум, не знаех за разновидности

# 4
  • Мнения: 10 451
Не знам домашните уреди какви са..Wink
Ние готвим така професионално и уредите ни са такива.
Самото сувид готвене си има 3 етапа: първичен, основен и специфичен, според типа на ястието, за това и мусака може..)

# 5
  • Мнения: 127
Купете си, заслужава си. Уредът "Су вид" представлява най-опростено, бърозовар с температурна скала за бавно варене....Често приготвяме месо с него - става сочно, пада от кокала и е много вкусно. Предимството е, че можеш да направиш по-големи количества, които след това да замразиш и да изполваш за бърза вечеря. Т.к. месото ти е вече сготвено и освен да го запечеш, друго не ти остава. Посредно го ползвахме за варене на октопод, идеално се получи. В нет-а има информация, кое на какви градуси и за колко време се слага.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 23:08 от Meyhem

# 6
  • Виена
  • Мнения: 627
Брагодаря ти Mayhem

Общи условия

Активация на акаунт