Любители на Котки - Тема 157

• 32 246
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Страхотно е днес с тези снимки на муцунки в профил 😻
Много им се кефих.

Миналата седмица- снимките бяха "преди и сега"... Разкош!
Не можем ли да си правим тематични седмица (или месец)?

И аз нащраках Блеки току- що. Не мога да повярвам, че толкова снимки успях (или той ми позволи) да направя

Клонинг на моята Плъх 😺

Гледам, че и твоето има рехава козинка около очите/ушите. Имаш ли представа защо е така?

# 511
  • Велико Търново
Благодаря ви, момичета 🙂ще се обзаведем на първо време с тоалетна, постелки и купички, пък после ще видим. Аз съм склонна да залитам по всякакви аксесоари, навремето като имахме куче, що играчки накупихме, а интересът му към тях бе краткотраен.
Като дойде у нас Кай /така го кръсти дъщеря ми /ще ви пиша пак и ще го покажа колко е пораснал.

# 512
  • София

Клонинг на моята Плъх 😺

Гледам, че и твоето има рехава козинка около очите/ушите. Имаш ли представа защо е така?
И на моят Страх, явно доста си приличат черните котки.
За липсата на козинка около очите/ушите още като беше малък питах ветеринарката. Тя каза, че всички котки са така, просто при черните си личи повече Simple Smile

Малката го зави, да не му е студено Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 16:30 от Aila

# 513
Галактическа ,не питаш мен ,но са ми минали през дома няколко черни котета ,всичките бяха плешивички около ушета и слепоочия,без едно ,което имаше и гени на британка.Здравички ,гледани ,на брюнетките повече  личи ,особено ако са с къс косъм .

Лиото вчера го къпах ,но...козинката си му седи като изгоряла,никакъв блясък ,на места като мазна -гушка и коремче .Не ми прилича на себорея ,персийката ни имаше ....Идея от какво може да е ?

Бисквитка ,много хубава име ,така се казваше едно мое момченце ,уж женско и Кайли и като порасна се оказа ,че е Кай:blush:
С първите ми котета сме вземали катерушки и много играчки легла и т.н.,не са ги искали или интереса е бил минимален .Лио същи има много играчки ,но предпочита тези на сина ми ,и легло има ,но върху мен си спи или мъжа ми или леглото на каката ...драскалка има -на единия кухненски стол си точи ноктите Grinning
Може да заведете бебето на ветеринар ,да прецени кога и как да се обезпаразити и за ваксинка ако искате .
Купички,тоалетна ,хубава храна ,няколко играчки и много любов Hug С времето ще преценявате от какво има нужда още .

# 514
Лейди и Aila, мерси. Успокоихте ме 😊

За козинката, ако няма нищо на кожата или пърхот, значи си е от косъма. Шампоанът?
Разресвай, вземи лосионче за козина, някакво хубаво, моето е на biogance. Може и да е липса на витамини? Витаминозни пасти давам. Може и да е от сезона. Нали сменят козина.

# 515
  • София
Бисквитка, момичетата са те посъветвали какво да купиш, аз само ще добавя да вземете стабилна дръскалка или картонена такава (като диванче или къщичка), за да го научите от малко да не драска по мебелите. Прекрасно е!
Всички профили са много красиви! 😊
Ето ги и моите девойки в профил.

# 516
  • Велико Търново
Cesari, прекрасни котки имаш 😘 благодаря за съвета! А как се учат котетата да използват драскалки, чесалки... Мислех, че тези животинки са доста своенравни и не подлежат много на дресура 😉

# 517
  • София
ММ хвана предните лапички на дзвера и ги подраска на чесалото. После котьо вече сам си ги чешеше.

# 518
  • София
Едвам ги хванахме в кадър

Големият вече не съска, но като цяло не иска да е покрай дребното. Но редовно преслушва купичките му Joy

# 519
  • София
Аз също слагах лапите и на двете и имитирах драскане. 😊И с моите нокти съм показвала. За радост няма нищо надрано вкъщи. И двете много бързо се научиха. Имат голямо дърво, диванче и още една картонена във форма на капка. И трите се използват ежедневно, въпреки че им режа ноктите веднъж месечно. 🌸

# 520
Аз пък си останах с опитите. Не поглежда драскалката от малък и продължава да ползва един стол или килимите. Карам му се, ама няма ефект. И с лапите пробвах. Не, та не. Голямо диване е.

# 521
Първата ми котка Бегинс от две години е звездичка на небето. Принцесата ми Феликс е от почти толкова време в нас. Много са различни заради обстоятелствата.

За тоалетната:
Моя съвет е да опитате всичко и да се съобразите с него. Опитайте всички видове постелки и се съобразете с него. Вземете закрита тоалетна която става открита, опитайте и с леген.
На Бегинс, Бог да го прости, постелката не му беше от значение. На Феликс каквото й да й сложа - малката нужда е в нея, голямата под душа.
Той не беше кастриран, тя е.

За балкона:
Бегинс като млад се разхождаше по парапета, после сам спря. Дойде в нас на 45 дена. Феликс дойде в нас на 5 месеца, живяла в къща. Мама я е научила че ядеш каквото си хванеш. Вчера я свалях от пердето заради муха.
С гълъбите е ужас - дебне ги през затворена уж звукоизолирана дограма. Мята се по стъклото, издава странни звуци. Балконите или са плътно затворени или отворени отгоре. Тогава сяда на високо място и души въздуха.
На балкона ходи само на ръце. Едната е под тялото и врата, другата отгоре на врата. Души въздуха и е спокойна. При лай на куче или шум от кола, ако са агресивни, тя скача и се прибира.

Съвета ми към майката на Кай е следния: Остави го той да те води!
Тоалетна, легло и две три играчки са достатъчни за начало. То само ще си каже и покаже какво иска. Не прави грешката да мислиш като човек.Котките се нуждаят от любов и оцеляват дори когато ти бъркаш.

Аз бих ти препоръчала една играчка под 10 лв - малка плюшена мишка на пластмасова пръчка. Продават я в Била и Кауфланд. Етикета е розов и пише Vita... нещо си.
Малко коте ще има много енергия. Ако се измори достатъчно ще спи а и вие. Не купувай тунели, играчката с топчетата дето се гонят с лапа, къщичка. Котките обичат да спят върху хора или топли места.

Не ми се мисли как ще се луташ с храната. Остави котето да те води!

# 522
Аз явно съм извадила късмет. И с двате котки не ми се е налагало да гии уча на драскалка. Веднага я надушиха. Дори Зак не ползва друго, за разлика от Фин, който освен нея ползваше и дивана със столовете

# 523
ПоздрАв от една селска хубавица. Днес бях на разходка и ми се включи във фотосесията:)

За тоалетна - никога не съм имала проблем. Хващам котето, слагам го в бентонита и с неговите лапички копаем дупка. На 3тия път пишка. Дри и малките от котилото Мин година така.
Малко се чудя на тези безброй избори на вид тоалетна и т.н. Да не казвам, че едно време и на вестници сме карали (преди 25+ години, когато нямаше и бентонит дори. Само пясък от съседния строеж, краднат по тъмно...)

# 524
  • София
Галактическия сова, от бебе си е така и се притеснявах да няма проблем. Няма.
Особено прозирни стават тези места като започне да се "съблича" пролетта (тези дни ми се видя много отслабнал, премерих го- не е, просто много козина е "хвърлил").
Ех, че хубави котета 😻

Преди малко Блеки за пръв път бутна от хладилника един буркан с чай (сухи билки), стана на сол, няма почистване...
Тупнах го леко с метлата.
Дано не му се е сторило забавно и да му хареса да прави така...

Общи условия

Активация на акаунт