Любители на Котки - Тема 157

• 32 204
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Антуриумът е от семейство Змиярникови, които са отровни. Най-вероятно от него се е получило. Задължително кажете това на лекаря и дано да няма трайни последствия.

# 616
Хора, някой обезпаразитява ли си котката с ивермектин периодично? Чета, че кучета обезпаразитявали.

Аз до сега само веднъж съм обезпразитявала с ивермектин котка, която имаше кашлица. На две дози инджекции подкожно. Кашлицата изчезна. Около година не е кашляла, до миналата седмица, когато отново се разкашля и почна да диша тежко.

Дали да не я обезпаразитя отново с ивермектин? Гледам има и ивермектин на таблетки. Някой ползвал ли е?

Да няма белодробни червеи?

Относно растенията. Много странно, но моята психо, пие от водата, в която съм сложила стрък, който пуска корен. Всеки ден й сменям водата в нейната си купичка, но пие от водата с цветето.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 12:45 от Анонимен

# 617
  • Между гори и планини
Те и моите пият от каменното корито на кокошките, лятото от един 10л леген на двора,  който сменям на няколко дни, в къщи са с порцеланова купа и пият от там само току сменена вода.

# 618
За пощурялата котка - на година и половина е, но не ми прилича на епилепсия. Няма гърч нито хапе.. Обаче почна да се изпуска, от сутринта 3 пъти вече пишка където й дойде. Действително в тоалетната й намаля пишото тези дни, почти не сме чистили топчета..

# 619
Yan ,кастриран ли е ?Да няма някакви бъбречни проблеми милото ?Или се е изплашил ,стреснал от нещо?Нашата звездичка веднъж се изплаши от сешуара,който преди обичаше,хвърли се на мен зверски ме издра и се изпусна .После няколко дена не искаше да влиза в стаята и съскаше като го види през целия си живот Иначе кротко и послушно животинче .
При всеки случай вет да го види,стиснати палци да не е нищо сериозно !

Ред,имах един страхливец такъв -домашен,изгонен и докато го задомим.Имаше периоди на неописуем страх,точно с катерене по стените от шумове ,смях,някой ако говори високо,от тв .Първият път в банята точно по плочките и стъклото се качваше .Такова чудо не бях виждала-като спайдърмен .Така си остана страхлив ,но му намерихме добри и търпеливи хора в чужбина ,в къща с двор с е е чувствалндобре .Обаче страха в очите му още го помня -очите му ставаха огромни ,зениците също ,миличкия .

Не си дава дистанционното моето дете рано сутрин

А с тези иглички ме хапе

# 620
Боже, какви очи има! Heart
Това коте е само две големи, прекрасни и всичко получаващи очета. Heart Eyes

# 621
  • София
Не мога да се сдържа. Показно, какво се прави в дъждовен съботен следобед:

# 622
Пак съм аз. Бяхме на доктор, котето е в ужасен стрес и има епилептични пристъпи Disappointed Relieved много ми е тежко, преди малко пак направи криза. Дадоха ни лекарство за епилепсия и феромони да се успокоява. Ако лекарствата не помогнат не знам какво ще правим, не можем да живеем с нея Cold Sweat бебето ни е на 3м,тя почва да се хвърля и блъска навсякъде и ме е страх. А мъжа ми 3 дни ще е нощна смяна и изпадам в ужас как ще съм сама с бебето и котката.. Ако получи пристъп просто не знам как да се оправя. Тя стряска и малкия, той реве Cold Sweat не искам да се разделям с котето Disappointed Relieved но ако е опасна за детето няма начин.. Много ми е тежко Cold Sweat нямам думи в момента.... Cry

# 623
Оле, нямаш ли кой да ти помогне? Приятел, близки?
Вероятно трябва да подейства лексрството...
Не можеше ли да оставиш котето в клиниката докато подейства...

# 624
Ох ,че гадно Confused
Направихте ли кръвни изследвания ?
Ако наистина е епилепсия е вторична ,трябва да се разбере причината .Иначе нали няма припадъци ,гълтане на език,тогава вече е много страшно .
Осигурете и спокойствие ,да не се превъзбужда ,може и по -заглушена светлина.
Да не стресира от бебето ?
Би трябвало лекарствата да помогнат и да разредят пристъпите .
Едва ли ще е опасна за бебето ,по-скоро ще е опасно да е без вас ,а малко хора биха приютили котка с диагноза епилепсия .
Много съжалявам ,стискам палци за скорошно подобрение !

# 625
  • София
Дано лекарствата подействат скоро и да не се разделяте с котката. Все пак, ако вземете решение да се разделите, свържете се с някоя организация. Ако я дадете на случаен човек, колкото и читав да изглежда той, много вероятно е в един момент да захвърли котката на улицата, а там няма да оцелее.
Много добре разбирам стресът, който изживявате. Моето дете беше бебе на един месец когато предишният ни котарак се разболя тежко. Според ветовете стресът от появата на бебето е повлиял. Притеснявах се за бебето, но нищо не се случи. В крайна сметка котьо почина, въпреки  лечението и грижите, които полагахме няколко месеца. Sob Надявам се при вас нещата да се развият по-добре.

# 626
Доколкото четох, напълно е възможно епилепсията да се появи след натравяне от отровно растение, и като се премахнат последиците от интоксикацията, да спрат и гърчовете. Изследвания на кръв и урина, за да се видят показателите, особено кръвната захар и евентуални признаци за нарушения и увреждане на органи от интоксикацията. Храната трябва да е без зърно, заради глутена, и без риба, че провокират гърчове. Ако трябва, добавки с  калций, витамин В и Д. Най-добре да се прегледа щателно котето от ветеринар с опит точно с такива случаи. Изобщо не е задължително да получава често гърчове, ама потърси информация как да реагираш и да разпознаваш признаците за настъпващ гърч. Според мен е редно първо да направите всички възможни изследвания и лечение, защото може и да отмине, или да не е в някаква тежка степен в конкретния случай, и чак тогава да мислите за други алтернативи, ако не се справяте. Защото ще е адски трудно да намери друг дом, дори и само заради предразсъдъците, а на улицата или захвърлено в някое село няма шансове за оцеляване.

# 627
Лошо за котето. Дано бързо да се оправи. А казахте ли, че е яло отровно растение?
Спомням си преди доста години как един британец без да разберат си похапвал нещо нередно от една от многобройните саксии. Лекарите бяха обявили, че е някакво неврологични заболяване. Като установиха наяденото растение и го направиха недостъпно, всичко изчезна и котакът напълно се възстанови.
В добавка една Мъри.

# 628
Ох, поревах си досега... Пускаха Пкк и всичко е наред. Не сме търсили причина с лекаря, просто ни даде лекарство. Как да намеря лекар в София специалист с такива случаи?
Иначе тя пак пощуря, изпишка се и се укроти. Случва се много често, вече май й е 5 път за днес. Нощес 3 пъти. Ужас, много ревах и ми е много гадно, а е толкова прекрасно коте и много си я обичаме...

# 629
Ще се моля за котенцето, да оздравее час по-скоро!🐾❤

Не знам дали са специалисти по вашия проблем, но Булвет клиник има отношение към котките. Имат си котешка чакалня, манипулационна само за котки, стационар за котки и така. Ако искаш поговори с тях.

Общи условия

Активация на акаунт