Любители на Котки - Тема 157

• 32 206
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не знма как ще я караме със Зак.Такава страхлива котка,чак не знма как може да се живее по този начин.
Не само външно си приличат с моя Харо.
Как ще я караш ли? Ще свикнеш.
В някои случаи е идеално - например изследване на балкона.
Няма нещо, от което да не се страхува. От къпане не го е страх, просто защото вече е свикнал и се е примирил със съдбата.

# 601
Всеки път,когато Зак направи нещо,за което се чудим,казваме"Добре,че е красив" Simple Smile  Добра и красива котка е и горе-долу с това се приключва. Simple Smile
Ще свикнем,къде ще ходим,но често ми е жал за него.Как се живее с такова сърце,пдскач от всичко почти Sad

# 602
red soul
Трябва да престанеш да сравняваш Фин и Зак. Това само те травмира, Фин отдавна е звездичка на небето, а Зак чака твоята любов. Приеми го като твое дете - дори и да е глупаво или недъгаво, но ти пак много го обичаш.
Ако трябва да сравнявам Мъри и звездичката Лъки, трябваше може би да изхвърля отдавна Мъри.
Няма база за сравнение - Лъки беше най-интелигентната, толерантна и чаровна котка, която са виждали всичките ми приятели, повечето от тях живеещи с една или повече котки. Винаги са казвали, че Лъки е нещо уникално.
След това е Мъри - невероятно страхлива и от там много агресивна към всички извън домакинството. При това тъпа дори и за котка - има пред нея открехната врата, но тя чака да й се отвори, за да мине в другата стая. Не се сеща с лапичка да я отвори. А Лъки от малка отваряше всички врати, дори и масивната дъбова на апартамента.
Е, и това има плюсове - като е в някоя стая, няма риск да излезне другаде и да направи поразия или да отвори широко вратата на апартамента.
Понякога още проронвам сълзи за Лъки (след 7 и половина години), но си обичам много Мъри с всичките й минуси и достойнства.
Замисли се, че дори и да имаш две или повече деца, ще са много различни. Някои може да са с проблеми и няма да ги сравняваш, а ще ги обичаш независимо от всичко.
Така трябва да е и с Зак. Запази светлите спомени за Фин, но престани да правиш сравнения, не е добре за тебе, а Зак се нуждае от твоята любов.

# 603
  • София
red soul, у нас Рижко е с кодово име Заешко сърце. Всичко го плаши, ама наистина всичко. Подскача, крие се, ходи с долепен до пода корем. Недай Боже да влезе външен човек у дома, включително големият ми син, който не живее у нас, но идва редовно. Не се показва с часове след гости. Но пък е страшно любвеобилен, особено в този сезон, въпреки че е кастриран, нон стоп се гали в някого, чак е досаден. Дава на децата да го правят каквото пожелаят. Научили са го да го разтягат, няма такова смешно нещо. Гушкат го и той вече е в поза за разтягане. Стои им на вратовете като шалче.

# 604
Гарфийлд-9год.Бихме искали да се присъедим към вас.Холандец,не е кастриран.Най милото и добродушно коте,което съм имала.
Прахосмукачката е ок,ако аз работя с нея,ако е ММ-бягам и не мож' ме намери,сешоарът е най-големият враг,който може да съществува😊
Всички сте толкова прекрасни котарачета🤗,та най-накрая се престрашихме да се включим и ние

# 605
Хора, каква е разликата между двете?

Ceva Feliway Classic Diffuser

Pet Remedy Calming Plug

Като човек, който може да чете 😁 разбрах, но не ми е ясно - защо го има това второто, като първото върши същата работа. Само, че второто ми се вижда и вредно с тия етерични масла в него.

# 606
Момичета,благодаря! Като се прочетох,вярно излиза като да не обичам Зак.Признавам,че в началото беше "котката на дъщеря ми"и просто се грижех за него.Но,когато уж се разболя от гъбички,усетих,чче го обичам тоя котарак. Само си мънкам,знам,че няма как да е същия Simple Smile той не усеща липса на любов,просто ме е жал за него,когато го гледам как трепери и подскача от всичко и всеки.Не му е лесно.

# 607
  • Между гори и планини
Чери беше същият пъзльо когато беше в апартамент. Редовно се криеше зад една завеса. Беше в ступор при преместването ни на село. Скри се зад един скрит,  муцуната в паяжини,  а той дори не мигаше. После с дни се криеше под завивката на леглото,  при августовските жеги. Изпълзяваше тайно само бързо да хапне, пийне и тоалет. Към втората седмица се показа, на втория месец се престраши да погледне през вратата, после да огледа предният двор. Първата нощ когато не се прибра, не спах от притеснение. После отиде в съседният двор, викам го - той като дива котка,  пълна амнезия, гледа ме с изцъклени очи. Едвам му дадох да ме подуши и сякаш се събуди от транс, след секунди ме позна и дойде. От тогава е волен селски котарак, който обикаля с мен и като го викам тема в галоп към мен.

# 608
Когато станеш в събота в 6.Сега и двамата си взимат съня, майка им да се прозява пред компа😊

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 15:05 от red soul

# 609
Хора, някой обезпаразитява ли си котката с ивермектин периодично? Чета, че кучета обезпаразитявали.

Аз до сега само веднъж съм обезпразитявала с ивермектин котка, която имаше кашлица. На две дози инджекции подкожно. Кашлицата изчезна. Около година не е кашляла, до миналата седмица, когато отново се разкашля и почна да диша тежко.

Дали да не я обезпаразитя отново с ивермектин? Гледам има и ивермектин на таблетки. Някой ползвал ли е?

# 610
Хора, моля ви някои да даде съвет, ако му хрумва нещо. От няколко дни котката повръща храна вечер, започна да ръмжи от нищото, ходи малко плашлива.. Но снощи стана страшно. Изведнъж се хвърли на пердето, омота се цялата, удари се в тавана и в стената няколко пъти. След 2 часа същото, но с по - силни удари. Като подивяла е. Нощес няколко пъти буксуваше по паркета, но я успокоявахме. Като й мине идва, гали се и мърка. Адекватна е през останалото време. Но сякаш получава факсове. Сутринта се изпусна на плочките, а даже като бебе не е пишкала извън тоалетната. Пак ходи и ръмжи.. Няма нищо ново вкъщи, нито е била уплашена. Чеша се под врата и има червено петно. Ще ходим на ветеринар след малко, но се опасявам, че няма да разбере какво й е. Искам да попитам ако някой е имал подобни проблеми или ви хрумва какво й се случва... Около нас няма добър лекар, а сме с бебе и не можем да ходим надалеч. Страх ме е и за детето да не нападне. Не е агресивна извън тези пристъпи, даже е много мила и се гали, но сякаш е на нещо психотропно......
Ако има значение, гриза едно цвете анториум май беше, което пише, че е вредно за котките.. Но дали може да доведе до такива психични прояви...

# 611
Здравейте котешки прекрасни мами!
Отдавна не сме се появявали, та е време да се покажем и ние.
Профил

Анфас

И фигурно търкаляне върху домашен килим:

# 612
Yan25, постът ти ми напомни следното държание. В клипчето котката получава епилептични пристъпи докато спи и за това издивява:

Твоята дружка на каква възраст е? Изпускането говори за уринарен проблем. Стои ли повече в котешката тоалетна? Докато чишка издава ли някакъв звук? Количеството урина за ден намаляло ли е (по големината на топките ще се ориентираш)?
Кога е обезпаразитявана последно? Т.е., възможно ли е да има някоя бълхица - по втория въпрос за петното и чесането питам.

# 613
Yan
Не мога да посъветвам нищо.
Но ми е интересно какво ще ви кажат!
Най-големият ми шок е бил Шошо като го хвана Панливкопенията Миналия март. За 2 часа направо от най-дивото коте - едва дишаше с изплезен език

# 614
  • Между гори и планини
Според мен котето изпитва болка или някакъв дискомфорт. Дано му мине. Внимавайте със стайните цветя. Аз преди имах, но сега остана само едно индрише. На вън пасат трева, но те си подбират внимателно. В апартамента нямат голям избор. Сейте в саксия котешка трева,  винаги да има.

Общи условия

Активация на акаунт