Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 62 217
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Ланкър, планините Овнерог
Идвам с чудене и искане на акъл. Гледам, че сте и по темата.
Щерка ми, на 14г, за рождения си ден ме измуфти за изрусяване/обезцветяване на долния пласт коса. Почти не се вижда, защото косата й е гъста, но все пак е там. И сега нямам идея какви продукти да ползва, за да не стане на метла. Русото ми е много далечна тема. Отделно, че нейната си коса се омазнява доста (все пак е пубер). Фризьорката действа с Керастаз, но мойто мярка няма в банята и един шампоан ще го изяде за седмица, ще й се напукат петите. За последна стъпка може да се прежаля за термозащитата Kerastase Blond Absolu Cicaplasme, чудя се и за крема Ми Аманте - вече 3оп съм изхабила и много ми харесва, но как е за руса коса?
Въобще, приемам съвети всякакви.

# 511
  • София
Русата коса е доста трудна, да, както за поддръжка, така и да изглежда добре без да стои като метла. Добре е поне това, че е само един пласт, а не цялата коса, че с цялата коса вече си е трудна работа. Аз съм руса от дълго време и ползвам главно сериите на Керастаз, добре сте се ориентирали към тях. Мароканоил също са добри. Хубаво е да има хидратация на косата, като може дори с домашни маски например с кокосово масло става супер пригладена и бляскава. Може да намажете дължините като избягвате корените и да спи така иле пък само за 2-3 часа, пак ще е добре и после хубаво отмива. Едно бурканче кокосово масло ще ви стигне за доста време според мен. Задължително термокрем преди сушене и някакво масло след това по крайщата да ги заглади. Можете да погледнете също и в темата за Професионални серии за коси, там момичетата са страшно компетентни с грижата за косата и с продуктите като цяло и може да научите много.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 20:44 от LoLo30

# 512
  • Street of Dreams
Наси... Как да го кажа... Фризьорката ти е средна работа. Мисля, че косата ти има много повече потенциал от просто дълга коса в два цвята, без преливка.

Не знам за сиво, но този вид русо също не е твоят цвят. Балсами също няма да хванат на толкова тъмна коса.

За мен иска още малко скъсяване и вдигане на някои кичури нагоре, с вкарване на други оттенъци.

Препоръчвам за тийна, а и не само, Low Shampoo на лореал. Толкова е бюджетен и икономичен, колкото и добър. Разплита, заглажда, дава обем и не омазнява. Аз го ползвам след друг шампоан.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 21:10 от OnDiNe_

# 513
И аз смятам, че може още по-късо и някакви кичури или преливане, много рязко е така. Може ли линк към шампоана?

# 514
  • Някъде там
Nassie, млада и нежна си.
Смятам, че новата прическа не е твоята прическа, едни плавно преливащи кичури щеха да са по добре на тази хубава и дълга коса.
Стрина, аз съм с подобен бретон.
Много се харесвам. Ще ти пратя снимка на ЛС ако желаеш.

# 515
Nassie, млада и нежна си.
Смятам, че новата прическа не е твоята прическа, едни плавно преливащи кичури щеха да са по добре на тази хубава и дълга коса.
Стрина, аз съм с подобен бретон.
Много се харесвам. Ще ти пратя снимка на ЛС ако желаеш.
Желая, желая и още как! Притеснява ме, че съм супер мързелива, сутрин особено не може дори да се разговаря с мен, отделно спя по очи и направо не ми се мисли какво чудо ще е с бритон. Чудя се дали да не ми го направи дълъг като постепенно да прелива до дължината на чертата, за да може ако ми писне, просто да го метна зад ухото и да не му слугувам.

# 516
Наси, харесва ми цвета, но не ми харесва, че е само долу. Стои отсечено. Можело е малко да се постарае и да го раздвижи нагоре.
Аз харесвам балсамите на Престиж и Леганза за отенъци, не са много трайни, но не изтощават косата.

# 517
  • Rock & Roll feeling ...
След като си измия косата, я чувствам много суха... Когато я реша чувствам, че няма типичната мекота и еластичност. Моля препоръчайте ми с какво мога да си ги възвърна...
В момента ползвам марката "Artego" (шампоан и балсам ) .

# 518
  • Ланкър, планините Овнерог
OnDiNe_, благодаря за препоръката. Видях го този шампоан, но ме притеснява как ще се отрази на неизрусената коса, която е болшинство. Омазнява се бързо и без това. За това ми е мъката. В случая хубавото е, че русото няма досег със слънцето, та няма допълнително да се изтощава и от него.
LoLo30, Марокаойл го бях забравила. Години наред го ползвахме, даже имам още малко от него.

# 519
  • Street of Dreams
OnDiNe_, благодаря за препоръката. Видях го този шампоан, но ме притеснява как ще се отрази на неизрусената коса, която е болшинство. Омазнява се бързо и без това. За това ми е мъката. В случая хубавото е, че русото няма досег със слънцето, та няма допълнително да се изтощава и от него.
LoLo30, Марокаойл го бях забравила. Години наред го ползвахме, даже имам още малко от него.

Ако това ще ти помогне - моята е тънка и естествено руса, боядисана в черно. Тънките коси са склонни към омазняване. Точно затова съм изненадана от приятното действие.

Другият вариант е да се слага по-мазничка маска там или спрей, но на мен тези неща ми омазняват.

Гледайте да не допускате метлосване и накъаване, че няма оправяне.

# 520
Неси, и аэ подкрепям горните мнения, че тонът на русото е добре, но много эле се е справила с нанасянето. Като отряэан е ефвкта, доста неестествено, а има шанс да стане много хубаво, ако го оправи някой кадърен фриэьор. Прехода нагоре и една естествена сянка в корена трябва да се оправят. Колкото до оцветяващи шампоани и то в сивкав цвят? Не, а и няма да стане. Това си е элатно русо, отива ти. Эа да иэстудиш цвета, трябва да се тонира с тонер или да се иэсветли още, което си е работа эа фриэьор.

# 521
За пореден път се убеждавам, че много малко фризьори знаят как да правят балеаж....
Без да искам да звуча грубо, просто изказвам мнение, че не е добре свършена работата при съфорумката Неси и съм напълно съгласна, че има много потенциал, ако намери профеаионалист, който знае какво прави! Сега седи отрязано, няма добра преливка, все едно си си го направила сама вкъщи...
Така една позната си съсипа косата, беше получила подарък ваучер за балеаж и се възползва, излезе с рижави краища, що рев изрева, въпреки че беше казала на 'фризьорката' че не иска да става рижава....
Накрая се намаза с червено, където е балеаж, че не можеше да се гледа 😬

# 522
Мен много ме кефи ей тоя цвят. Не ме е питал никой, но според мен на лицето на Неси и нейната бяла кожа ще стои супер естествено като all over цвят или с преливащи по-тъмни нюанси. Отива и на грива, и на тънка коса според мен.  

Моята коса на слънце иэглежда подобнокато цвят, а е и същата дължина и форма, но ако искам да го постигна попринцип, ще трябва да я иэсветля с тон и половина-два. Много се чудя дали искам.

# 523
Неси, наистина намери друга фризьорка, че тази леко не се е справила Rolling Eyes Trollface
Иначе ти е освежена косата и доста по-добре ти стои тази дължина. Simple Smile

# 524
В момента съм на каре и обмислям асиметричен бретон. Идеята е от снощи и много ме блазни.
Стрина Калина е виновна!!!

Визуализирам идеята:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт