Тренировки в домашни условия - 110

• 36 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Избрах си това от Хедър https://youtu.be/YsrVLLosZAk за днес и искам да попитам тези от вас ,които тренират с нея -тя има ли цели програми и ако да кои сте правили?

# 211
  • Бургас/София
Аз последните 3 дни карам с тренировките от фаза 2 на 80 DO. Харесват ми и ме натоварват доста по-добре от фаза 1. Обаче пак съм отслабнала. Не супер много -1-2 кг (тегля се сутрин на гладно), но на мен доста ми личи и се старая всячески да не го допускам.
Днес ще е един час barre с Адриън от AloMoves.
Моите гирички са 1, 2, 3 и 4 кг. За крака и дупе със сигурност мога и с по-тежко от 4-те, обаче за ръце и особено за flies никак не са ми леки. Бивша гимнастичка съм и от личен опит знам, че може да се изградят мускули и без тренировки с по 120 кг.

# 212
Отчитам край на програмата EPIC I на Caroline Girvan.
В петък направих последният ден 50, вчера беше ден за почивка.
Продължавам днес с
PRE EPIC HEAT WEEK 1
50 Min Compound Leg Workout / Dumbbells & Bodyweight
https://www.youtube.com/watch?v=tn0s_dk-t2I&list=PLhu1QCKrfg … -R6Ff&index=1

# 213
Вярно е, че всеки гони различни естетски цели, има специфични морфологични и метаболитни особености и не е добре да се осъжда.
Говоря за себе си. От 2013 тренирам методично в къщи, като първата ми любов е кардиото. С него в самото начало свалих набързо 4-5 кг, които не се върнаха. Тежести - нищо повече от 2 гири по 4-5 кг, и последните 2 год. рядко ги ползвам.
От началото на 2019 спрях всякакви форматирани трен., накупих си джаджи, и всеки ден се занимавам с тях. Поне 3 на ден, всичко се ползва.
Преди 6 год.се оперирах от разширени вени и тежестите са противопоказни, освен от седеж и от лег.
Бърза работа нямам, тЕло не показвам, целта ми беше да поддържам и тонизирам мускулите. Те пък взеха, че се втвърдиха - само със собствено тегло и долуизброените джаджи.

Знам, няколко пъти обещавах снимки, но почти никога не съм сама в къщи, а не искам мъжът ми да ме пита учудено за къде правя снимки Grinning
Една година имах гребен тренажор, но се разделих с него, защото усещах лека, но постоянна болка в коляното. Вече я няма.
Та, в резюме - всеки избира за себе си нещо, което е ефикасно, приятно и най-важното - да продължава възможно най-дълго. Без досада и принуда.

# 214
  • Някъде там
Ходих да тичам днес.
Ползвах готов режим на часовника, но съм много зле с тичането, предполагам, че и гадния Ковид дето изкарах има пръст в това.
За 30 минути 3 км. и 540 метра Sad
Нищо де, ще задобрея, няма да ходя на състезание, тичам за издръжливост. После ще ходим в парка на разходка. Късния следобед ще правя ръце и 20 минути вело Simple Smile

# 215
Пепа, какво е това високото нещо с лилавата седалка? Не мога да го разпозная.
А същата дъска за лицеви опори е една от идеите ми за подарък за р.д. на сина ми (на 14 г). Satisfied

Дез, евала за купите! И първо място имаш! Flushed

# 216
  • here, there, everywhere
Пепа, интересно е това за коляното. Аз мислех, че гребането не натоварва коленете. Явно съм грешала. Аз по принцип нямам проблеми с тях, но сега от няколко месеца имам болка в дясното. Ще ходя на специалист, може да съм го усукала нещо.

Предполагам от утре ще правя нещо с Инес (мобилност) или евентуално Румяна (обаче последната все бърза и ме изнервя, та не мога да се изкефя на тренировката). Отделно купих едни кратки йога разтягания, по 15-20 минутки са видеата, 5 дни в седмицата. Боли:).

# 217
Barba, това е машинката ми за squat.  Много я тача, щадя си коленете. И напади си правя с нея.  За повече ефикасност, сложих и ластици отпред, работя едновременно и за горна част. Нищо не се губи. Sunglasses

# 218
Тя и Dez го е казала. Много зависи кой от каква база почва.
Имам приятелка гимнастичка, от поне 10 години не тренира и яда каквото си иска и пак има по хубав крак от моя. Нея ако я питат сигурно и да се тренира не е нужно.

# 219
Искрице, ковита доста  сваля силата, продължавай все така и с времето ще придобиеш повече издръжливост, и бързина. А това че тренираш, толкова скоро след изкаран ковид е похвално, аз бях спряла всякакви тренировки за около 2 месеца.

# 220
Barbabeau,  благодаря за насоките. Темпото определено ми куца и не е равномерно. Ще поработя върху него. Идеята за план е добра. Ще се опитам структурирам нещо и да го следвам, за да избегна хаотичността.
Тази седмица скромно:
Пилатес- 30 мин
1 път гребане 30 мин
34 км ходене пеш
За днес съм планирала 10 мин корем и тренажор.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:25 от zari65

# 221
  • Стара Загора
Цяла седмица тренирам с Джаки и Джилиан. Правя си някакви мои комбинации. След първата на Джаки фул Боди от кръговата ѝ тренировка имах мускулна треска на цялото тяло. Правих и тренировка от 6 weeks 6 packs на Джилиан ама ако трябва да съм четна не я усетих. Ако тръгна да я правя по програма 3 седмици само тя всеки ден ще ми омръзна още след 3 тия ден.

# 222
Избрах си това от Хедър https://youtu.be/YsrVLLosZAk за днес и искам да попитам тези от вас ,които тренират с нея -тя има ли цели програми и ако да кои сте правили?

Аз тренирам с нея, когато тренировката на Сидни не ми харесва. Обикновено ползвам по-кратките за допълнение или правя по 2-3 наведнъж, защото повечето са не повече от 30 минути, рядко има 40 и повече. В ютуб, ако отидеш на страницата на Хедър и дадеш плейлисти, ще излязат програми. Отделно, ако се регистрираш на сайта и, получаваш всеки месец workout calendar. Членувам в група с нейни фенове, мотивиращи снимки качват хората. Аз много я харесвам, на второ място  ми е след вечната  любимка Сидни.

# 223
Идвам да се "похваля" с направена тренировка за рамо и бицепс с ниски тежести и много повторения.
Едва си сядам на Дто след вчерашната тренировка, ръката ми с кафето се тресе от днешната, но съм доволна. Sweat Smile

Загрявка + Ореол с 8кг пудовка 2х10
1. Раменна преса с пудовка 8кг 3х12
2. Военна преса 15кг 2х20, 18кг 13-12-12-13
3. Повдигане настрани 2х3кг Stuck Out Tongue 2х20, 2х5кг 4х15
4. Арнолд преса от седеж 2х5кг 15-18-15
5. Бицепсово сгъване с една ръка от седеж 8кг 3х15
6А. Флайс за задно рамо 2х3кг 3х20
6Б.  Чуково сгъване 2х5кг 3х20

Сутринта тичах.

# 224
Долна част
1 5 кръга по 15 х50 кг
Клек с щанга  Конвенционална тяга-степ ъп
2 Сумо тяга от дефицит в Супер серия с български клек с дъмбел 20 кг 5х15
3 Румънска тяга-Български клек с щанга 5х10
Имах още една Супер серия, обаче умишлено я пропуснах.

Тренировка 2 беше доста мързелива с гирички по 10 кг
Въртолет
Гребане
Лег
Доста ме мързя и прекратих.

Общи условия

Активация на акаунт