На море в Турция - Тема 70

• 74 852
  • 794
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Магистралата Северна Мармара я завършиха тази зима, би трябвало да си работи нацяло. Не е нещо особено, заобикаляш Истанбул ако се случи да минаваш по час пик и може би е по-спокойно за шофьорите несвикнали с трафика там. Иначе мен по ме интересува моста на Чанаккале който се строи, по новините пише че май ще успеят да го завършат предсрочно през пролетта на 2022г. Ако това стане и направят и магистралата след него на юг, тогава вече почти никой няма да минава през Истанбул и Сакария за южна Турция. Което много ще облегчи транзитния трафик през Истанбул.

# 346
  • София
Здравейте,някой ходил ли е в Mert Seaside Hotel , Мармарис.Там ще сме от 02.06.2021г. с туроператор,групово.
не съм ходил в този хотел или в подобни такива, но мисля че такъв или подобен на него са причина хората да се разочароват от почивката в Турция.
Това, което видях по сайтовете е един малък градски тризвезден хотел с малък басейн и без територия. На всичкото отгоре на плажа трябва да се плащат шезлонги и чадъри, а плажа е пясъчно чакълест. А пък като видя отзивите и рейтинга му в Трипадвайзър, който е отчайващ, картинката става още по-мрачна. 159 място от 280 хотела в Мармарис си е плашещо, колкото и относително да е това. Това че е само за възрастни едва ли е някакъв плюс...
Мисля, че за същите пари или доста по-малко можете да почивате в България на по-хубав плаж и  по-хубав хотел.
За да бъде наистина хубава почивката в Турция е необходим наистина избор на по-друг тип хотели.
Пиша всичко това, не за да Ви отказвам, още повече не зная нито какво търсите като тип хотел за почивка, нито бюджета Ви, а за да споделя неща, които може би не знаете или туроператора е спестил.
Като чуя за групово посещение на хотел от страна на ТО няма как да не се притесня, относно начина на презентиране на хотела...

# 347
  • Където морето целува небето...
От няколко агенции предлагат ваучер за ПСР на половин цена. На нас също ни предлагат такива, но въпросът ми е знаете ли как е уредено влизането, при все, че в този случай няма да имаме касов бон. Някъде четох, че се изисква такъв, прикрепен към теста.

# 348
  • София
Е как бе, всеки ден ново двайсе. Аз затова не мога да си отпусна душата и да се почувствам като нормален човек преди почивката.
Идея нямам за касови бележки, прикрепени към теста. Не разбирам защо са им такива. Ние сме с ваучери за тестове, които съм предплатила.
А тестовете за колко време стават готови? Ако отидем да ни тестват рано сутринта деня преди заминаването, дали ще е добре? Или да отидем предния ден следобяда?

# 349
И на нас предлагат ваучер и затова се чудя. Тук го четох https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Asia/turkey?fbclid=IwAR3utV3ijS … blvZyCPFpnKsbExJc.
В Рамус казват, че ако се направи рано сутринта, може да се вземе и вечерта, а като най-късен час при забавяне ми казаха 10:30 на следващия ден.

# 350
И на нас предлагат ваучер и затова се чудя. Тук го четох https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Asia/turkey?fbclid=IwAR3utV3ijS … blvZyCPFpnKsbExJc.
В Рамус казват, че ако се направи рано сутринта, може да се вземе и вечерта, а като най-късен час при забавяне ми казаха 10:30 на следващия ден.
И ние сме с ваучери в Рамус от Албена Холидейз,ако не са ги отказали до тогава мислим предния ден преди заминаване да ги правим ние.

# 351
  • София
Може ли да се влиза в Турция с ваксинационен сертификат или трябва задължително PCR?

# 352
Може ли да се влиза в Турция с ваксинационен сертификат или трябва задължително PCR?

За сега е само PСR. Дано другата седмица като свърши лок дауна да измислят нещо друго.

# 353
Тонка, отдавна е това за касовия бон. Направиха го заради зачестили фалшиви тестове. Може да не ви го поискат на границата но е хубаво да го носите.

# 354
  • Варна
Да се надяваме, че Турция ще постъпи както беше миналата година, да няма никакви изисквания към влизащите чужденци. Но още е рано да се каже, може би от 1.Юни вече ще се знае, като започне същинският им туристически сезон. Мен повече ме притесняват изискванията за прибиране към БГ, като знам нашите управници на какво са готови да ни спрат да ходим на море в чужбина хич няма да се учудя ако спънките са пак от БГ страна.

# 355
  • Sofia, Bulgaria
Да се надяваме, че Турция ще постъпи както беше миналата година, да няма никакви изисквания към влизащите чужденци. Но още е рано да се каже, може би от 1.Юни вече ще се знае, като започне същинският им туристически сезон. Мен повече ме притесняват изискванията за прибиране към БГ, като знам нашите управници на какво са готови да ни спрат да ходим на море в чужбина хич няма да се учудя ако спънките са пак от БГ страна.

Изискванията го обявиха преди седмица, а именно PCR тест, ваксинация или положителен PCR тест от прекаран Ковид. По големия въпрос е, че никъде нищо не пишат за децата което навежда на мисълта, че и за тях важи горното. Което автоматично поставя хората с ваксина и малки деца в изходна позиция тичане тестове нерви простотии.

# 356
  • Варна
Ние до почиката би трябвало да сме минали и втората игла, че и 14-те дена след това, имаме достатъчно време. Но за децата, в България както и в повечето държави не се ваксинират. Ако това ще са условията за Турция, за детето ще направим 1 ПСР тест за натам, пак не е много. А за наобратно, ще си поседи вкъщи за 10 дена карантина.

# 357
  • София
Магистралата Северна Мармара я завършиха тази зима, би трябвало да си работи нацяло. Не е нещо особено, заобикаляш Истанбул ако се случи да минаваш по час пик и може би е по-спокойно за шофьорите несвикнали с трафика там. Иначе мен по ме интересува моста на Чанаккале който се строи, по новините пише че май ще успеят да го завършат предсрочно през пролетта на 2022г. Ако това стане и направят и магистралата след него на юг, тогава вече почти никой няма да минава през Истанбул и Сакария за южна Турция. Което много ще облегчи транзитния трафик през Истанбул.

Аз си мисля, че дори да го направят по рано моста, той ще бъде открит през 2023, когато се чества 100 г. турска република, все пак е много кръгла годишнина и едва ли ще пуснат коли на 99-тата година.

# 358
  • София
Тонка, отдавна е това за касовия бон. Направиха го заради зачестили фалшиви тестове. Може да не ви го поискат на границата но е хубаво да го носите.
Ами то хубаво, но виж какво е написано тук.
От няколко агенции предлагат ваучер за ПСР на половин цена. На нас също ни предлагат такива, но въпросът ми е знаете ли как е уредено влизането, при все, че в този случай няма да имаме касов бон. Някъде четох, че се изисква такъв, прикрепен към теста.

Реално вече се обърках с това влизане и излизане. За къде си иска прикрепен касов бон и защо се твърди, че с ваучери няма да имаме такъв. Моля за някакво разяснение, че вече ми е тотална каша.
Към България искат ли касов бон към теста? Резултатите от този тест на хартия ли са?

# 359
По-горе съм качила линка, в който пише за прословутия касов бон за влизане в Турция. От сайта на нашето Външно министерство е.
От агенцията казаха, че няма как да имаме платежен документ за тестовете с ваучер. Сега чуденката ми е какво да правим и дали си струва да ползваме ваучера и да рискуваме.
За връщане в България мислим да влезем без тестове и тези, които нямат ваксина да ги правят тук. Ще пускаме антигенни за децата, а не ПСР.

Общи условия

Активация на акаунт