На море в Турция - Тема 70

• 74 863
  • 794
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
HES код трябва ако пътуваш с градски транспорт, при влизане в Мол, за супермаркети - не съм сигурна. Сега се замислям - за ферибота трябва ли? Thinking

За маските - не мога да кажа кое налага носенето им в автомобила, еле пък и като си сам. Но в Гърбия също са задължителни в автомобил.

# 481
За първи път чувам за този замък на Дисни. Дъщеря ми ще откачи, ако разбере за него. Може ли повече инфо или линк към сайт, ако има.

Вижте линка, който качиха по-горе. Сайт нямат или поне аз не намерих. Има замък в стил Дисни замъкът. Не знам дали ще е отворен и какво точно да очакваме, но ако го посетим ще дам информация.

Някой попита за кодове, предполагам става въпрос за HIS кодовете. Става много лесно и кодът се запазва веднага на телефона.  Ползвах този линк https://register.health.gov.tr/.
Аз съвсем се обърках. Това трябва да се попълни за влизане в Турция ли?
Като потърсих инфо в интернет останах с впечатлението, че става въпрос за някаква карта за заплащане на магистрални такси.

# 482
Този код, май е хубаво да се го имаме. Мисля, че и в хотела ще го търсят. До колкото съм запозната, ТА ти правят на организираните пътувания. Ние сме самостоятелно и мисля да си ги извадим.

Но имам и друг въпрос. На децата трябва ли да вадим?

# 483
  • Където морето целува небето...
Ами тъй като никъде не намерих информация за децата, то направих за всички. В разни групи четох, че някъде го искат, някъде не, но пък намерих информация в наши медии, че от 15.03 става задължителен за всички. Според агенцията пък е само ако си със самолет. Общо взето тъй като е много неясно, предпочетох да се застраховаме.
anbibian този HES код е от здравните власти, а за магостралите е HGS.

# 484
Ами тъй като никъде не намерих информация за децата, то направих за всички. В разни групи четох, че някъде го искат, някъде не, но пък намерих информация в наши медии, че от 15.03 става задължителен за всички. Според агенцията пък е само ако си със самолет. Общо взето тъй като е много неясно, предпочетох да се застраховаме.

А на границата търсят ли го?

# 485
  • София
Пише, че на границата може да го искат евентуално. Също така в бързината снощи докато четях, сэм запомнила, че този код се генерира до 72 часа преди влизане в Турция, тоест не можеш да го генерираш 10 дни по-рано примерно. Както при тестовете за ковид. Моля да ме поправите, ако греша.

# 486
Здравейте! Нашият полет чрез SunExpress е през септември. Датите на полетите са активни и все още може да се купят билети. Не знам поради каква причина се анулират полетите и не съм получила съобщение. Алтернативата ни е личен транспорт. Честно казано не знам какво да предприема

# 487
Здравейте момичета! Направи ми впечатление , че цените на Aquatour са значително по- ниски от тези на orient 99 и турс клуб. Досега сме пътували с последните две и всичко е било идеално, чудя се тези Aquatour как могат да дадат цена за почивка със самолет на цената на същата ( същия хотел/период/стая ) ,но с автобус от другите 2? Дали нещо не им е наред Simple Smile ще се радвам ако някой пътувал с тях пише.

# 488
  • Където морето целува небето...
Пише, че на границата може да го искат евентуално. Също така в бързината снощи докато четях, сэм запомнила, че този код се генерира до 72 часа преди влизане в Турция, тоест не можеш да го генерираш 10 дни по-рано примерно. Както при тестовете за ковид. Моля да ме поправите, ако греша.
Точно така е да, ние изчакахме резултатите от ПСР-ите, че сме 12 човека (и не се знае дали някой нямаше да цъфне с плюсче) и тогава пуснахме кодовете.

# 489
  • Пловдив
Здравейте,някой има ли лични впечатления от хотел Кирман в Белек?

# 490

Здравей,
Днес бяхме в мола в Манавгат и ни го изискаха на влизане от паркинга. Също и тези на децата. Други документи не са ни искали. Със собствен транспорт сме.

# 491
  • Sofia
Здравейте момичета! Направи ми впечатление , че цените на Aquatour са значително по- ниски от тези на orient 99 и турс клуб. Досега сме пътували с последните две и всичко е било идеално, чудя се тези Aquatour как могат да дадат цена за почивка със самолет на цената на същата ( същия хотел/период/стая ) ,но с автобус от другите 2? Дали нещо не им е наред Simple Smile ще се радвам ако някой пътувал с тях пише.
Ок са си, или поне бяха преди пандемията. Не съм пътувала с тях, (използвам друг ТО). Изпращах им запитване за определен хотел, отговориха ми навреме. Отказах се защото искаха 100% предплащане, без възможност за анулиране, ако нещо се обърка. Иначе, те са една от трите фирми, които организират чартърните програми.

# 492
Аз съм ходила в Турция с Акватур преди няколко години. Нямахме проблеми.

# 493
  • Панагюрище
Нашият хотел няма да отвори и ми пренасочила към Paşa Beach Hotel,Мармарис.

# 494
  • Пловдив
Нашият хотел няма да отвори и ми пренасочила към Paşa Beach Hotel,Мармарис.
За кой ви беше резервацията?Аз съм била в съседния в Идеал Прайм Бийч и мога да каже ,че Паша не е кой знае какво 4 *.Терасата ни гледаше към хотела и постоянно по масите имаше котки.А плажа е ужасен.Много малък,наблъскано ,големи камъни в морето в края на юни водата беше ледена.

Общи условия

Активация на акаунт