На море в Турция - Тема 70

• 74 719
  • 794
  •   1
Отговори
# 615
  • с трима мъже :)
На сайта им цените са най-евтини. Но трябва собствен транспорт. Ако искаш със самолет, най-добре с ТА, имат чартъри. В момента чакам оферта от агенцията, с която ще пътуваме ние, те нямат на сайта оферти за Ефталия, не зная как ще ми калкулират цена (6 човека с автобус , с тях, и вероятно ние - четиримата, с колата, за по-евтино. Мисля от сайта на хотела да поръчвам. Не зная какви цени ще ми дадат от българската ТА. )

Иначе към момента на ето тези мисля (не претендирам да съм права), че са им най-евтини цените:

https://www.tours-club.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA% … 2%D0%BA%D0%B8/237

За 5 Ефталии са дали цени със самолет.

Пак казвам, не претендирам, че това е най-евтиното, към момента, но от предложенията на българските ТА, със собствен транспорт, докато проверявах, ми излезе, че те най-евтина оферта дават.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 10:16 от galaBG

# 616
14.99 е при Турс клуб, но аз не сметнах правилно възрастта на детето, явно не ми се ще да пораства😀

Ще пусна запитвания днес.
Аз съм съм любител на Гърция, но днес се присетих, че съм длъжница на детето с аквапарковете, последно беше на 7 г., като го водихме в Турция.

# 617
  • София
Момичета, може ли да ми препоръчате хотел в Турция, който е идеален за почивка на възрастни.
Хотели с всички екстри, на плажа, но без изисквания за стандартните удобства за деца. Може и хотел, който е приоритетно само за възрастни.

# 618
14.99 е при Турс клуб....

Така е като букваш и на сайта на Ефталия: https://reservation.eftaliahotels.com/en/ors/eftalia-aqua-resort

Само, че аз май тук нещо се опитавам да лавирам, защото малкият син сега, на края на юни месец прави 14 години. като отидем там, той вече ще ги е навършил. И това 14, май трябва да се чете ДО 14, а не да е на 14 (навършени).
Вие как мислите Simple Smile)))

# 619
Ти нямаш проблем, до 14.99 не се плаща. В Дестиниа като дадеш 14 не увеличава цената.
Моето дете ще е на 15 навършени септември.
Чудя се, дали да не букна 14 и на място да се пробвам.
Дават ли се паспортни данни при резервация в Дестиниа по някое време?

# 620
  • Където морето целува небето...
Нашата почивка приключи и щом вече мисля за следващата и то още тази година ,явно не е било никак зле Simple Smile. Просто бяхме зажаднели отново за Турция. Разбира се, че има разлика, но пак ще се повторя, че е важна и нагласата.

Пътувахме страшно добре и в двете посоки, поради липсата на движение в почивните дни. Новата магистрала 0-7 е просто чудесен избор.

За Лонисера Ризорт и Спа- Алания (не беше нашият избран хотел, но поради неотваряне на другите и съобразяване с датите, се наложи да е той):
Основен плюс на хотела е огромната и много добре поддържана зелена територия. Палми, плодни дървета, много цветни дървета, цветя и декоративни дървета и храсти, много зелени площи и приятни сенчести алеи. Два ара на тераси над плажа. Плажът е близо, с плитко и топло море. Големи и топли басейни. Хубави, но леко позахабени стаи, но за сметка на това с много добро почистване. Добра шумоизолация на дограмата в стаите.
Минус огромен за мен беше храната. Не знам дали заради пандемията, но по един вид риба и то редувайки два вида (едната беше с 1000 кости и не се ядеше) през вечер, не е за UAI. Морски дарове никакви. Тематични вечери в ресторанта също никакви. Плодовете се изчерпваха до круши, ябълки и портокали. Нищо друго. Една единствена вечер имаше и диня. Не сме останали гладни, имаше и вкусни неща, но сравнително бедно. Огромни опашки по всяко време на храненето. Хората се стараеха, но просто нямаше как да става по-бързо.
На рецепция са много учтиви, говорят добър английски и са съдействали за всичко, за което сме попитали. Персоналът е безупречен от към спазване на мерките. Маски над носа и ръкавици постоянно.
Програма на амфитеатъра имаше всеки ден. През ден гостуваха групи, а в дните, в които нямаше външни участници, имаше игри с аниматорите на хотела. Анимация на басейните също имаше през деня, игри на плажа, един от дните имаше и надуваем батут в басейна.
Най-неприятното нещо беше споменатото вече запазване на шезлонги и пълната липса на свободни след 9 сутринта. На третия ден, след много оплаквания от туристи, поставиха бележки, че не е разрешено "запазването", но не се спазваше много. Извадиха нови шезлонги и пуснаха още един басейн, който е за един от блоковете, който не работеше, та се пооправиха нещата.
Това са неща, които не успяха да ни развалят все пак почивката и си изкарахме добре. Слънце, топли басейни, открити части колкото искаш.

Бах обещала и инфо за хотела ни за междинна нощувка в Ескишехир - Парк Дедеман. Хотелът е отличен. Един от най-добрите градски хотели, в които съм отсядала. Много добра закуска. Добър английски на рецепция и добра цена на стаите. Паркинг към хотела и добра локация, без бутане в малки улички.

# 621
  • София
Mamma Suzana, тъй като  ще пътуваме и ние съвсем скоро, може ли да обясниш по-подробно за пътя. Около Истанбул откъде минавате, после се качвате на магистралата ли? Ние сме за Сиде, но мисля, че пътят донякъде се припокрива. Все сме били на Егейското крайбрежие и сега ни е за пръв път толкова на юг. Мислим без междинна нощувка да сме, от София петък вечер и газ...другия ден  да сме в Сиде

# 622
  • Където морето целува небето...
Mamma Suzana, тъй като  ще пътуваме и ние съвсем скоро, може ли да обясниш по-подробно за пътя. Около Истанбул откъде минавате, после се качвате на магистралата ли? Ние сме за Сиде, но мисля, че пътят донякъде се припокрива. Все сме били на Егейското крайбрежие и сега ни е за пръв път толкова на юг. Мислим без междинна нощувка да сме, от София петък вечер и газ...другия ден  да сме в Сиде

Влизане от МТ. След това се качихме на магистралата за Истанбул около Люлебургас която е. От нея директно се качва на новата 0-7, която минава покрай новото летище. На навигацията зададохме да минем през мост Явуз Султан Селим. Чидесен мост, много приятно миване в почивен ден, но разбрахме, че и в нормалните дни от там е най-спокойно. Реално се заобикаля Истанбул. От там имаш избор да минеш през новия мост Османгази (около 160 лири) и да съкратиш пътя или да се заобиколи през Сакария. По съвет от тук ние заобиколихме. Малко е по-натоварена магистралата около Измит. Надолу после Ескишехир, Афионкарахисар и Бурдур. Хубав път, широки ленти. Проходът в планината е две ленти и аварийна в посока и се взима леко. Няма движение никъде срещу теб. Кофти е от Анталия до Сиде, защото се минава през 100 населени места, където има ограничения и много светофари. Алания-МТ без междинна нощувка на връщане го взехме за 12 часа с 6 спирания, едно от които за хапване на крак. Уточнявам, че беше почивен ден, в който не могат да излизат и се пътуваше леко и без засилен трафик. На отиване ни таксува 116 лири общо, а на връщане 88,50. Нямам идея от къде е разликата.

# 623
Здравейте, търся мнения за хотел в Белек с дете на 8г. Къде офертите са най-добри? В Ориент99 намирам най-ниска цена, но може да съм пропуснака някоя ТА.

# 624
  • София
Здравейте, търся мнения за хотел в Белек с дете на 8г. Къде офертите са най-добри? В Ориент99 намирам най-ниска цена, но може да съм пропуснака някоя ТА.
Албена холидейс

# 625
  • София
Току-що го получих от доверен източник.

Информация, която получихме от Турски авиолинии:

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно Заповед на Министерството на вътрешните работи на Република Турция, публикувана и влязла в сила на 26 май 2021 г., във връзка с условията за пътуване на българските граждани в Турция в условията на епидемията от Ковид-19:

 Българските граждани ще имат право да влизат в Турция без изискване за представяне на PCR тест и/или поставяне под карантина при влизане в страната, ако имат сертификати за имунитет/ваксина срещу Covid-19 (минимум 14 дни след втората доза), издадени от компетентните българските власти.

  Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина.

With Best Regards,
BULGARIA MARKETING & SALES TEAM
 www.turkishairlines.com

Turkish Airlines Inc. / Sofia, Bulgaria
14, Tsar Osvoboditel Blvd. Landmark Centre Sofia, office 01-14
T +359 2  947 4007

# 626
  Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина.

А ако родителите нямат такива сертификати, тогава тези деца им взимат ПСР тест, така ли?

# 627
  • София
Не знам... Просто споделих.

# 628
  • София
Току-що го получих от доверен източник.

Информация, която получихме от Турски авиолинии:

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно Заповед на Министерството на вътрешните работи на Република Турция, публикувана и влязла в сила на 26 май 2021 г., във връзка с условията за пътуване на българските граждани в Турция в условията на епидемията от Ковид-19:

 Българските граждани ще имат право да влизат в Турция без изискване за представяне на PCR тест и/или поставяне под карантина при влизане в страната, ако имат сертификати за имунитет/ваксина срещу Covid-19 (минимум 14 дни след втората доза), издадени от компетентните българските власти.

  Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина.

With Best Regards,
BULGARIA MARKETING & SALES TEAM
 www.turkishairlines.com

Turkish Airlines Inc. / Sofia, Bulgaria
14, Tsar Osvoboditel Blvd. Landmark Centre Sofia, office 01-14
T +359 2  947 4007

босоногата херцогиня, много благодаря за информацията!!!
А  може ли да споделиш / ако не е удобно тук може и на лични източника на информация/, защото ние имаме полет след 10 тина дни с тях, а не можах да открия никаква информация в сайта на търкиш еърлайнс, нито пък имам емейл от тях за тази промяна.

# 629
  • София
Моя позната, която работи в бюро за продажба на самолетни билети.

Общи условия

Активация на акаунт