Спечелете албум с най-обичаните детски песнички!

• 5 842
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Да. Аз постоянно пея песнички на бебка. Най-много и харесва "Хей ръчички, хей ги две". Забавно й е, пляска с ръчички, мие очички (с моя помощ, още е малка, на 5 месеца), но й е много интересно. 😊

# 76
  • София
Децата харесват песничките и затова с песничките учат по-лесно. Като се започне от нови думички по чужди езици, а и от българския - за някои животни за пръв път чуват от песничките (чучулига например). По-късно в училище учат правила - имаше песничка, която казваше, че трябва да се изговарят ясно думичките, иначе не се разбират; че трябва да се мият ръчъчките и очичките; да се ядат зеленчуци.

# 77
За мен бяха изключително важни. Така я успокоявах, лесно пътувахме на дълъг път, а тя научи азбуката, цифрите, цветовете и много други неща.

# 78
Както музиката влияе върху настроението на един възрастен,  така тя рефлектира и върху бебето и малкото дете. Ако е бърза - зарежда с настроение,  ако е по-мелодична - успокоява.
Музиката е и начин за стимулиране езиковото развитие на детето.
Има и редица изследвания,  доказващи,  че деца, израстнали с музика, в последствие имат и по-бърза мисъл.
Отделно от мелодията,  един смислен текст би научил малкото дете много лесно да брои, смята или да се научи на полезен навик или извади поука. Чрез музиката една трудна тематика може да бъде поднесена по лесен за разбиране начин.
Поздравления за албума!

# 79
Те са един от най-основните начини за научаване на важни неща чрез забавление. Момченцето ми е почти на 4 годинки и всеки ден слушаме и пеем детски песнички на български и английски език - така се научи бързо и лесно да брои на двата езика, вече знае азбуката на английски, цветовете и т.н. А песничката за петте непослушни маймунки, които скачат по леглото ни е любима.

# 80
  • Горна Оряховица
Даааа !
Да ходим по-бързо, без да се разсейваме като пеем "ние сме войници.. "

# 81
Разбира се, че детските песнички имат огромно влияние за развитието на децата. Децата се научават на много неща от живота чрез песничките, особенно за 5те маймунки да не скачат по леглото Simple Smile

# 82
Да с песните децата участ, думи, ритъм, части на тялото, танци и т.н

# 83
Здравейте,
потвърждавам, че стимулират речта и паметта. Също така детето ми (1.9м) си взема поука за доста ситуации, например, че скачането на легло може да е опасно, че хигиената е много важна и т.н

# 84
Песничките ме връщат лично мен в моето детство. Някак си усещаш магията ..
Развитието на децата разбира се че допринася и от песничките, те освен че са поучителни и истински а са и танцувални. Който пее и танцува , зло не мисли.

# 85
  • Монтана
Важни са за паметта и научаването на нови думи.

# 86
  • Пловдив
Да, разбира се, чрез тях научават много нови думички, развиват речта и децата се забавляват.

# 87
Според мен е много важна ролята на детските песнички. Така се научават на много думички, на ритъм и се забавляват което също си е много важно.

# 88
  • София
Много важна роля имат. Развива се речта, учат думи.

# 89
Да, разбира се, че песничките са важни за развитието на детето! Карат го да се чувства по-щастливо, развиват езикови, социални и други умения, действат им успокояващо и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт