В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 160
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Nicky11, според мен това, че повръщаш никаква гаранция не е, че всичко е наред с бебето.Това само на преглед се вижда .Наслаждавай си се спокойно на липсата на симптоми и не го мисли.Имам позната изкарала цялата бременност без един едничък симптом.Освен късметлийка, друго не мога да кажа .И аз отдавна не съм била на преглед, чак на 6-ти съм.
Относно покупките изобщо не съм суеверна.Просто според мен е много рано за тях и затова ще изчакам.
Paldora на твое място бих си купила количката.Но ти си прецени.Защото както казах, аз не съм суеверна и дори да стане нещо с бебчо няма да седна да се обвинявам, че е било защото съм му купила количка във втория месец .

# 331
Paldora, същата ситуация и при мен😄 Дори обявата, която намерих в олх беше публикувана същия ден, а момичето, което я продава в от моя град😄 Вчера цял ден го мислех, днес мъжа ми даде зелена светлина да я взимаме. Ще я вземем евентуално следващата седмица, тъкмо ще съм започнала 4 месец вече.
Иначе с баткото ние доста дълго си ползвахме количка, може би до 2 години си излизаме спокойно на дълги разходки, така, че си е до дете дали ще седи или не. Но определено не бих вложила прекалено много пари в чисто нова количка.

# 332
  • Казанлък(Бургас)
Nicky11, за твое успокоение нито със сина ми, нито с дъщеря ми имах оплаквания. С напредването на бременността по-често тичах по малка нужда, към 8-ми месец - киселини. И това е всичко. Малко по-засилено обоняние. Бъди спокойна! Kissing Heart

# 333
  • Bарна, морето, сините вълни
Бях 5-6 месец от бременността, когато започнахме ремонт, за да направим детска стая. Долу-горе и тогава купихме кошара и количка. Количката издържа 1,8г. и издъхна, защото ходихме с нея по гори и чукари но все пак за 218лв. си беше добра. Grinning
Мислим си за втора кошара, защото детето си спи в кошарата, удобно е и не смятаме да го местим.
Отново обмисляме ремонт за втора детска стая, защото няма да стане в началото бебето да е при голямото дете, за да не го буди вечер.

Аз бях спряла да повръщам за 3-4 дни, но се върна с пълна сила. Почти няма ден, в който да не повръщам надвечер. И киселини имам ужасни. Вчера влязох в 13г.с. и се надявам скоро поне гаденето да отшуми.
До сряда съм под карантина, на следващия дне ще мина през личната за преглед и ще си презапиша час за регистрация. Не можах да направя скрининг ща навреме и не знам какво ще правим, с АГ-то не се свързах, защото от клиниката не дадоха номера. Казаха, че ще предадат моя, те да ме потърсят, но...

# 334
Момичета,имам нужда от съвет.
Така...тъй като по цял ден не си върша работата,а чета неща относно колички,столчета,креватчета и всякакви неща, които ми поглъщат мозъка,се спрях на количка.Притежава всичко, което искам от една количка и дизайна и е просто моят!!!
Имам брат на 7 и кръщелник на 2, които са ми последните прясни примери как след прохождане те спряха да искат да стоят в количките си и те рано станаха неизползваеми.Количката, на която се спрях е сериозна цифра и днес от скука влязох в olx и попаднах на мама, която спешно продава моята количка на страшно изгодна цена.Говорих с нея, получих и допълнително снимки, абе всичко си е направо топ.
И така, след дългия ми безсмислен разказ, въпроса ми е, много ли е рано за количка??
Не съм от най-суеверните, но все пак...
Не знам, имам чувството, че такава оферта веднъж изпада....
Ако питаш мен, щом си я харесала, взимай я 😊

# 335
Има ли други без грам симптоми за бременност?
Първият ми скан ще е чак след седмица и като, че ли почвам да се притеснявам. 9седм+5 дни
аз също нямам ,а вече съм в 11.г.с единствено и само ако се преумора кръста ме боли

# 336
Има ли други без грам симптоми за бременност?
Първият ми скан ще е чак след седмица и като, че ли почвам да се притеснявам. 9седм+5 дни
Аз съм в 10 седмица и нямам абсолютно никакви симптоми,а само преди няколко дни всичко беше наред на прегледа! Чудя се и аз кога ли ще усетя тази бременност хаахха

# 337
На бебето му трябва едно легло, може дори и в коша на количката да спи(моят спа известно време), няколко цели ромпър и памперси, и много гушкане❤️
 Да то във Финландия като начало и в кашони ги слагат да спят Joy
 Тук ако види сестрата  при проверката вкъщи ,че детето си няма легло или спи в количката у дома няма да им се хареса ИЗОБЩО

Че от къде ще знаят къде спи. Няма да ги водиш в спалнята на бебето😒

В Англия като дойде сестрата, я посрещнах в хола. Нито видя къде спи, нито пък спалнята ни. Интересуваше я бебето, а не нашето обзавеждане.
В Дания се интиресуват и искат да видят къде ще спи бебето и в каква среда ще живее

# 338
Момичета,имам нужда от съвет.
Така...тъй като по цял ден не си върша работата,а чета неща относно колички,столчета,креватчета и всякакви неща, които ми поглъщат мозъка,се спрях на количка.Притежава всичко, което искам от една количка и дизайна и е просто моят!!!
Имам брат на 7 и кръщелник на 2, които са ми последните прясни примери как след прохождане те спряха да искат да стоят в количките си и те рано станаха неизползваеми.Количката, на която се спрях е сериозна цифра и днес от скука влязох в olx и попаднах на мама, която спешно продава моята количка на страшно изгодна цена.Говорих с нея, получих и допълнително снимки, абе всичко си е направо топ.
И така, след дългия ми безсмислен разказ, въпроса ми е, много ли е рано за количка??
Не съм от най-суеверните, но все пак...
Не знам, имам чувството, че такава оферта веднъж изпада....

Направо купувай!!! Че въпросът с количката е голям тормоз, щом офертата е добра - купувай и мисли за другите неща.

# 339

Имам някакъв спомен че някоя търсеше от Лидл такава стойка . 😁

# 340
Благодаря,АЗ видях в много се зарадвах
Абе момичета 128-130 на 80 високо ли е ппц ми е ниско ама сега ме боли глава...

# 341
Благодаря,АЗ видях в много се зарадвах
Абе момичета 128-130 на 80 високо ли е ппц ми е ниско ама сега ме боли глава...
Да ти кажа без да те плаша защото и аз съм с ниско попринцип и за мен тези стойности са високи и ми става лошо ...

# 342
Е ниско ниско 110/70-80 попринцип не чак толкова,ама ще го обсъдя с док други ден Simple Smile

# 343
  • омъжена
Аз бях два дена с такова и 130/80 и 140/90 и АГ ме прати на кардиолог изписаха ми допегид малко смешно име и без да го пия  от прегледа все едно се оплаши тва кръвно та си се нормализира. 100/60 аз съм с ниско принципно и за мен тези стойности са мн високи,но при всеки разшично

# 344
Ее, добре ме успокоихте - goldfinch, Tulipa_, chrissie-d, yanac, Yolkata, Mimka111 Благодаря 😊
Та моите притеснения идват май и от това, че досега доктор не съм видяла, ама мамите в Англия ще ме разберат. Тук първи скан се прави в 12 седм, можеш да отидеш на частно и по-рано разбира се в 7,8 седм, но тъй като си запазих час за пренатален тест в 10 седм, към който поне тук се плаща и скан, няма смисъл и още един скан в 8 седм да плащам. Логиката е да видят, че с бебчо всичко е ок и веднага след това  ти вземат и кръв да изследват. В Бг май не е точно така. Просто много ми се увидя това чакане някой да ми потвърди, че всичката ми е наред, да си спя по-спокойно.
С предишната си бременност преди 12г бях в Бг и пак  като се сетя бях почти без симптоми - едно повръщане само, но сканове колкото щеш ☺️
Paldora Ако питаш мен, количката я взимай, ако това е което търсиш.

Малко за моя опит с покупките. Първото си дете родих не твърде рано мисля на 25г но бях първа от всичките си приятели т.е. съвети и неща от тях не можех да ползвам. Всичко трябваше да си купуваме от-до. Понеже уж не съм суеверна, ама в тоя случай се отказах много, не исках да купувам нищо предварително. Така в 9 мес се отказах само с кошара и матрак /че трябваше да се чакат много/. Детето ми се роди в началото на януари. Студ+аз бях секцио и от тия кърмещи майки които не могат да мръднат без бебето. В това положение толкова ми беше трудно да си набавя всичко необходимо. Вярно, че беше преди доста години когато Интернет продажбите не предлагаха тоя избор, ама. Даже и комплект за изписване не си бях купила, взеха го докато бях в болницата и после разчитах за избора на всичко почти на други хора, а обичам да си избирам нещата сама.
Сега с второто в Англия, нямам нищо от баткото той беше вече голям като се преместихме и всичко ми трябва отначало. Тоя път мисля живот и здраве да не чакам последния момент 😉

Общи условия

Активация на акаунт