В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 120
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, и аз съм с предна плацента. И моята била низко, и на мен ми казаха, че щяла да се вдигне. Д-р Вецев ми обясни, че било вариант на нормата. Стискам палци на всички мами тук с такова разположение на плацентата да няма проблеми Simple Smile Иначе не съм била бременна преди, не знам каква е разликата в усещанията. Чух, че бебето се усещало по-късно в такива случаи, защото плацентата действала като “възглавница”.
Вецев ли те наблюдава?

Не, но ходих при него на преглед.

# 496
Всичко е ок мина прегледа предна плацента,но не е ниско  чакаме момче 💙

# 497
За БХС в Оскар Клиник - взема се кръв на място, преди прегледа с ехограф, мерят и кръвно. После самият преглед е с коремен ехограф. Резултатите излизат за няколко дни.

Миналата бременност бях с предна плацента. Започнах да усещам бебето сравнително рано, но мисля, че по-леко. В смисъл, че като гледах при приятелки направо целият корем се мърдаше и изкривяваше, а при мен нямаше чак такива неща. Но може и да си е до дете, а не от плацентата. Този път ми е задна, така че ще видя има ли съществена разлика. Относно вдигането на плацентата - в повечето случаи се вдига. Аз бях с нискоразположена в началото, после се оправи. Сега пак ми е ниско, Стратиева дори не го коментира това, така че едва ли е проблем.

# 498
Еха, Хариомче, честито! Дано всички са с добри новини като теб 🍀

# 499
Момичета, колко платихте за БХС?

Редактирано: иии минута по-късно намерих отговор по-назад в темата Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 19:02 от shine_on

# 500
Привееееет! 🤗
Да, в страхотно настроение съммм ❤
Днес прегледът мина добре. Видя се малко сладко човече с вдигната ръка 😍 имаше си ръчички, краченца ❤ Отговаря си на седмицата, всичко е супер.
Освен това нямам никакви отлепяния (пу-пу). Коментирахме, че краткотрайните ми кафеникави зацапвания, които са 2 на бр, се появиха с интереал 1 месец. Докторът каза, че вероятнооооо това е около датата на МЦ и че няма нищо притеснително. Каза да продължавам да пия утрогестан поне до 12 седмица. Тука вече идва дилемата (за това, че ходя при 2 АГ), защото първата каза, че щом няма зацапване няма нужда да приемам утрогестан. Мисля да я послушам, ходя от години при нея.

Днес ми казаха, че най-вероятно плацентата ми е предна, но ще се потвърди малко по-напред. Чувала съм и аз това, че може по-късно и по-слабо да се усещат ритничетата на бебчо. Но не мисля, че е нещо притеснително. За ниско/високо разположение на плацента нищо не са ми казвали.

Освен, че всичко мина наред. Имам удължен болничен без проблем. За което също съм щастлива, че нямах перипетии.
Следващия ми преглед вече ще е БХС и ще е на 12.04, за който наистина нямам търпение! ❤

Хариомче радвам се, че всичко е минало добре. И честито за малкото момченце. Нямам търпение и аз да разбера пола. ❤

А сега отиваме да изненадаме баща ми за рождения ден и ще си прязнуваме с усмивка на лице.

# 501
Момичета купували ли сте си повдигащ сутиен и за кърмене става на Медела. Доста са ми наедряли гърдите и търся нещо удобно. Може и друг да е, ако имате впечатления

# 502
  • омъжена
Аз сега търсих в Лидл но нямаше,пуснат ли ще си купя този път сутиен. Обаче си купих уникално грозде без семки и тънки люспи. Честито Хариомче. Ще сме с момченца💙💙 с теб.  Да са ни живи и здрави !Хайде като всички разберем пола да ги направим в новата тема ако става както писахте за термин и год. Беше много яко. 🙂

# 503
  • София
Аз вече ги добавям като сърчица, когато забележа някой да се е похвалил. Sparkling Heart Blue Heart

# 504
  • омъжена
Аз вече ги добавям като сърчица, когато забележа някой да се е похвалил. Sparkling Heart Blue Heart
. сега видях много е сладурскооо браво Яренце

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 20:49 от sunshine1992

# 505
  • au bout du monde
И аз съм с ниска предна плацента. И предната бременност беше така и се вдигна. Не се стряскайте от всичко Wink

# 506
Здравейте момичета,аз както нямах никакви симптоми ,така днес имах някакво кафяво зацапване и тежест долу ниско,обадих се на докторката и тя ми каза да си взема магнезий,аз иначе приемам 2×1 циклогест ,3×2 нош-па,2×1 фолиева к-на и 1×1 биозинмама в 11+1ден съм още не съм минала на БХС и се притеснявам дали всичко е наред,а докторката ми каза да не се притеснявам и не ме викна на преглед ,а БХС ми е на 06.04 .....дотогава ще откача

# 507
Добър вечер и от мен. Резултата от БХС ми излезе днес, пробата я взеха вчера във МЦ Фемина и след това са я занесли в МД, просто ме изненада колко бързо стана, очаквах да е готов към петък. Момичетата, които са във Фемина може да го имат предвид. В събота очаквам обаждане от генетик да ги обсъдим. Ако няма да досадя много искам да ги пусна и тук, момичетата дето разбират да хвърлят по едно мнение, защото до събота ще го мисля само, а нищичко не разбирам, но единия резултат е 1:1400, което ми се струва малко..
Скрит текст:

# 508
  • София
но единия резултат е 1:1400, което ми се струва малко..
Скрит текст:

Това е възрастов риск. Според мен няма какво да се притесняваш от него. Той е статистика колко жени на твоята възраст с каква честота раждат дете със синдром на Даун. В това отношение моят възрастов риск е по-лош, защото съм на 29.  Решила съм да не се втелясвам. Така или иначе до събота, когато и аз имам среща с генетик да обсъждам резултатите, няма какво да направя по въпроса. Моето БХС също беше във Фемина, само че в понеделник.

# 509
  • София
Привееееет! 🤗
Да, в страхотно настроение съммм ❤
Днес прегледът мина добре. Видя се малко сладко човече с вдигната ръка 😍 имаше си ръчички, краченца ❤ Отговаря си на седмицата, всичко е супер.
Освен това нямам никакви отлепяния (пу-пу). Коментирахме, че краткотрайните ми кафеникави зацапвания, които са 2 на бр, се появиха с интереал 1 месец. Докторът каза, че вероятнооооо това е около датата на МЦ и че няма нищо притеснително. Каза да продължавам да пия утрогестан поне до 12 седмица. Тука вече идва дилемата (за това, че ходя при 2 АГ), защото първата каза, че щом няма зацапване няма нужда да приемам утрогестан. Мисля да я послушам, ходя от год
А в коя седмица си и се виждат ръчички и крачета ?аз съм в 9

Общи условия

Активация на акаунт