Етикет за ходене на масаж за начинаещи

• 8 869
  • 14
  •   1
Отговори
Както сочи заглавието, интересува ме как се ходи на масаж, каква е процедурата, етикетът... Как трябва да си облечен, къде се преобличаш, по кърпа ли се стои. Всичко, което се сетите. Иначе конкретно за масаж на гръб става дума.

# 1
Ходила съм веднъж на масаж "навън", обикновено викам масажист вкъщи. Вкъщи съм по потник и къси домашни гащета (викам за цяло тяло) потника го свалям преди да легна на масата, и го премятам отпред на гърдите, когато трябва да се обърна и легна по гръб, отделно той ми слага кърпа на частта, която в момента не масажира, като не масажира дупето.
Когато ходих в салон за масаж на гръб имаше параван зад който да се преоблека/съблека, останах по бикини и чорапи, без сутиен.

Преди да започнете масажистът ще ви каже какво да направите, а ако не сте сигурна - питайте преди да започнете как трябва да бъдете облечена/съблечена, за да е по-удобно на масажиста.
Бъдете изкъпана, без парфюм и не се мажете предварително с балсами или олиа. Без бижута на врата. Ако ви хареса масажа - оставете бакшиш. Масажистът може да ви попита дали искате музика/тишина/да си говорите с него, а може и да не попита - тогава може да му кажете в процеса кое ви е по-комфортно - тишина или да си говорите с него -  няма да се обиди, всеки клиент иска различно и те се съобразяват с това.  Най-вероятно ще ви се запуши носа, докато лежите - пригответе си кърпички за след като станете и носът се отпуши.
Не се притеснявайте да кажете ако някъде ви боли при натиск или искате да се отдели повече внимание примерно на дясното рамо или на кръста и т.н.

И ако ви хареса - с две ръце препоръчвам да намерите масажист, който ходи по домовете. Много по-комфортно, удобно и приятно изживяване е. Може да си подготвите любима музика, да е в удобно за вас време, и след това няма нужда да се обличате и ходите никъде.
Успех Simple Smile

# 2
Ходила съм веднъж на масаж "навън", обикновено викам масажист вкъщи.
Скрит текст:
Вкъщи съм по потник и къси домашни гащета (викам за цяло тяло) потника го свалям преди да легна на масата, и го премятам отпред на гърдите, когато трябва да се обърна и легна по гръб, отделно той ми слага кърпа на частта, която в момента не масажира, като не масажира дупето.
Когато ходих в салон за масаж на гръб имаше параван зад който да се преоблека/съблека, останах по бикини и чорапи, без сутиен.

Преди да започнете масажистът ще ви каже какво да направите, а ако не сте сигурна - питайте преди да започнете как трябва да бъдете облечена/съблечена, за да е по-удобно на масажиста.
Бъдете изкъпана, без парфюм и не се мажете предварително с балсами или олиа. Без бижута на врата. Ако ви хареса масажа - оставете бакшиш. Масажистът може да ви попита дали искате музика/тишина/да си говорите с него, а може и да не попита - тогава може да му кажете в процеса кое ви е по-комфортно - тишина или да си говорите с него -  няма да се обиди, всеки клиент иска различно и те се съобразяват с това.  Най-вероятно ще ви се запуши носа, докато лежите - пригответе си кърпички за след като станете и носът се отпуши.
Не се притеснявайте да кажете ако някъде ви боли при натиск или искате да се отдели повече внимание примерно на дясното рамо или на кръста и т.н.

И ако ви хареса - с две ръце препоръчвам да намерите масажист, който ходи по домовете. Много по-комфортно, удобно и приятно изживяване е. Може да си подготвите любима музика, да е в удобно за вас време, и след това няма нужда да се обличате и ходите никъде.
Успех Simple Smile
[/spoiler]
Колко струва масаж в къщи за цяло тяло и с каква продължителност е? Ако си доволна от масажиста си и е в София, може ли телефон? Антицелулитни прави ли? Залях те с въпроси Simple Smile

# 3
Не съм в София.
В голям областен град съм, плащам 35 лева за цяло тяло, един час масаж. Антицелулитен не съм правила, но масажистът ми е и хиропрактор - смесвам лечебен и релаксиращ. Като е само на гръб е 25 лв, и е по-малко от час, не съм засичала колко точно.

# 4
Не съм в София.
В голям областен град съм, плащам 35 лева за цяло тяло, един час масаж. Антицелулитен не съм правила, но масажистът ми е и хиропрактор - смесвам лечебен и релаксиращ. Като е само на гръб е 25 лв, и е по-малко от час, не съм засичала колко точно.
Благодаря, жалко, че няма да мога да се възползвам. И аз си издирвам такъв за вкъщи, но ми се иска някой препоръчан, не да го търся по обяви....

# 5
Често масажистите в студиата или салоните/хотелите със спа извършват и услуги по домовете. Ако намерите такъв, който ви харесва - питайте дали ходи и по домовете. Трябва да има и тема във форума - Къде в София - попитайте там за препоръки Simple Smile

# 6
  • София
Чист се ходи, останалото няма значение.
Разкопчаваш сутиена и лягаш.

# 7
Аз ходя в един салон, които е близо до вкъщи. На 5 минути път ми е. Понеже имам жесток гъдел,не мога на цяло тяло. Отивам си с клинче, събличам се от кръста нагоре, лягам и се отпускам. 1 час ме масажира-гръб, ръце, врат.
Няма определени правила и етикет-като облекло и прочие.

# 8
  • София
Аз ходя на цяло тяло, оставам по бикини само.
В началото ходех само на гръб- лечебен. Лягах си с долнището на анцуга. Задължително боса, понеже поне моя масажист започва със стъпалата и от там се ориентира в кои зони има напрежение.

# 9
Общо взето каквото са казали момичетата, ще го повторя. В салона си има място за преобличане, дали ще е параван или помещение с директна връзка, зависи от салона. Ако правя само гръб се събличам гола до кръста, масажиста влиза, след като съм вече на леглото.
Ако масажът е на цяло тяло, само по бикини.
В студения период, съобразете какво обличате, понякога маслата, които ползват могат да оставят следа по дрехите. Отделно, ако сте с дълга коса е хубаво да е добре прибрана нависоко, за да не се цапа и пречи при масажирането на врата и основата на главата.
Ако носите разни синджирчета, гривнички, махнете ги.

# 10
Здравейте ,
Работила съм като рецепционист в спа център  в хотел около 2 години . Няма специално изискване  всеки ляга за масаж както на него му е удобно .При нас повечето клиенти си слизаха директно от стаята по халат , но имахме и такива, които ползваха съблекалните и влизаха по хавлия или се събличаха директно вътре в масажното  . Аз лично предпочитам за масаж на цяло тяло да легна по бикини / като тук искам да вметна че терапевта намества хавлията малко над дупето / Това не е с цел нещо еротично , а за да може да масажира сакралните точки , които се намират в областта на кръста и малко под него и се включват в масаж цяло тяло или гръб . Много е важно да знаете , че масаж не е препоръчително и дори противопоказно да  се прави при следните състояния : температура , менструация , ниско кръвно  , епилепсия , инфекции, гнойни процеси и някои други специфични състояния . Също така е важно да знаете  че масаж не се прави на местата където под кожата са разположени големи нервни възли и големи кръвоносни съдове (слабините, подмишничната, лакътната и подколянната ямка) пропускат се и местата, където само с кожа са покрити изпъкнали части на костите, особено предната страна на пищялната кост. Добре е да премахнете синджири , ланци и всякакви колиета от врата , защото те ще попречат на масажиста , а също така и евентуално пръстени и гривни при масаж на ръце - но това си е до избор на клиента .Когато масажът приключи е желателно да полежите поне 5 минути , за да се раздвижи лимфата и да не се става рязко от кушетката, за да се предотврати понижаване на кръвното  . Това се сещам  като по-важна информация, с която трябва да сте запознати преди масаж .

# 11
Аз ходя на масажистка за цяло тяло. Събличам се в помещението на масажа само по гащета и лягам първо по корем, после по гръб. Тя ме покрива с кърпа и открива тази част, която масажира. 40 лева, един час. С ароматерапия е малко по-скъпо.

# 12
Ходя на лечебен масаж на гръб, врати ръце. По дънки и сутиен лягам. разкопчан сутиен. Моят масажист започна от стъпалата, след това гръб, врат, ръце, 45 мин. 25 лв.

# 13
  • София
Ето и от мен малко полезна информация. Тъй като наскоро търсих за моя приятелка, която ми гостува, един чудесно написан гайд. А останахме и супер доволни.

https://www.padmalaya.bg/parvi-masaj/

# 14
Здравейте, извинявам се че отговарям по стара тема, но тази намерих, искам да ви попитам дали е нормално при масаж на цяло тяло при обръщане по гръб да не се покрият гърдите?  Признавам, че ми беше за първи път да отида на масаж на цяло тяло, разбрах че ще съм само по прашки ( всъщност тези които те ти дават  ) и не ме притесни това, но мислех че като се обърна по гръб ще се покрият гърдите ми , но не го направиха. Всъщност масажистката бе жена и предполагам не би трябвало да се притеснявам- знам, но се почувствах неудобно от това. Исках само да попитам , това нормално ли е, така ли се прави? Става дума за балийски масаж.  Предварително благодаря за отговорите, извинявам се ако въпроса е глупав, но ще се радвам да чуя ваши мнения.

Общи условия

Активация на акаунт