Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Април 2021 (Тема 9)

• 98 420
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 840
Нелюбезни има навсякъде, не само в Бя, във Франция една ни гледаше в магазин за чанти с нескрита досада с приятелката ми. Чантите почваха от да не казвам колко евро... вероятно си вика - тези само влизат да досаждат и нищо няма да купят. И права беше! Joy Мен хич не ми пука любезни ли са или не. Ако нещо ми харесва и съм решела да го купя някаква си продавачка няма да ме трогне. Grinning
В Швейцария преди години бяха отказали да покажат луксозни чанти на Опра Уинфри, какво остава за обикновените хора Simple Smile
Да не се тревожа тогава... ха, ха. Най ме смаяха в Турция, не ги мързи да свалят целия рафт с дадена стока, ако и от това не избера, защото нямаше номер продавача се завтече до склада да проверял. Е, донесе моят номер и купих, отделно успя да продаде и сума ти панталони и тениски за детето ми. Търговци до мозъа на костите ...
В САЩ също не забелязах специално ухажване на клиентите... да не кажа, че по скоро не ми обръщаха никакво внимание, а не са ме чули да говоря на български, защото си вървях сама. Wink

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 21:35 от mimi.7299

# 841
Аз си им отговарям подобаващо. Откакто една собственичка на магазин ме дърпаше за крачола и ме питаше " а в тва еластан няма ли", защото попитах имат ли дънки без еластан, направо превъртам играта за секунди.

# 842
Тук не можеш да прецениш кой какъв е по външен вид( може да се изненадаш богаташите как си ходят,например в банката). Свикнала съм на добро отношение и предлагам най-доброто от себе си също,като няма значение дали ми влиза в задълженията. Но това се гради с години обучение и курсове. Последно като си бях в България в една пицария получихме пица,която беше почти само блат и след като поискаме да я върнем, сервитюрът ми каза че ако аз не я платя ще трябва той да я плати и аз я платих.

# 843
  • някъде под слънцето...
По принцип е така.
Фирмите държащи на имиджа си обучават служителите си.
И да налагало ми се е да си премълчавам,  неоснователни истерични изблици на клиенти.
И да, за съжаление има много хора които си мислят, че всички са им длъжни с нещо.Знаят, че докато си на работнито си място не можеш да им отговориш подобаващо и  ти стоварват натрупаната си негативна енергия.Имат крив ден и  трябва да си го изкарат на някого.
Понасям ги, защото мога и съм обучена  да ги изтърпя 10 минути, но за да се държат така, явно им е трудно да се понясят сами, а ще им се налага да го правят ди края на живота си.
Когато ми се случи да попадна на  хора, които не знаят или не искат да работят, избягвам да влизам в тона им или да слизам на нивото им.
Подминавам и игнорирам .Не е задължително да  общувам с тях.
Не виждам смисъл да су го причинявам.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 07:25 от sl

# 844
  • Mediterraneo
По въпроса за колички и бебета ще кажа само, че вече съм убедена, че само българките раждат златни яйца и всички са им длъжни.
Скоро правих оплакване от една продавачка в магазина на Десигуал в мола. Отидох да си взема пратката, за която имах потвърждение от куриер, че е доставена. Тази кака нещо си ръчкаше в телефона, изгледа ме злобно и направо отсече, че няма пратка на мое име. Без да потърси, без да види номер, мейл й показах. Видях й името на баджа, оплаках си се, на другия ден си счупи краката да сервилничи. Този път аз я гледах отвисоко и злобно.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 23:43 от Тарталета

# 845
  • София
Според мен в България отношението към бременните и майките с малки деца на хората е много мило и показва загриженост. В Италия единствените хора, които отстъпваха място на две годишния ми и малко отгоре син в претъпканите автобуси бяха черните хора.

# 846
Вижте каква интересна пола (или панталон?):

Скрит текст:

Някой виждал ли е нещо подобно? Бих си купила за наесен.

# 847
Прилича ми на шал, закрепен върху панталон.

# 848
Не точно, има кройка някаква. На мен ми харесва.

# 849
Pants with overlay skirt

# 850
Вижте каква интересна пола (или панталон?):

Скрит текст:

Някой виждал ли е нещо подобно? Бих си купила за наесен.
Май не съм виждала, но ми хареса. Да, и аз бих си купила.

# 851
  • София
Не ми харесва полата-панталон.

# 852
  • София
Според мен в България отношението към бременните и майките с малки деца на хората е много мило и показва загриженост. В Италия единствените хора, които отстъпваха място на две годишния ми и малко отгоре син в претъпканите автобуси бяха черните хора.
На точно обратното мнение съм. Три пъти съм бременяла в България, ставали са ми в градския транспорт - всичко на всичко, няма и 10 пъти, за трите бременности. А ползвах всеки ден градски транспорт. И не е да кажеш, че не ми е личало, аз имах ооогромни кореми. Единственото обяснение, което намирам за себе си е, че като бременна си изглеждах здрава и добре, хората явно са решавали, че няма нужда да ми стават. Но истината е, че стоенето прав в градски транспорт, на човек с изместена тежест е много опасно при рязко спиране. Отделно с третото дете ми падаше рязко кръвното, само и единствено в метрото и за секунди ми причерняваше. Никой не е длъжен на никого, но е елементарно възпитание да станеш, ако до теб има бременна жена.  С количка да ми помогне някой тук? Два пъти с най-малкото! Два! В Италия бях със сина ми, когато беше на 6 месеца, на всеки подлез се втурваха по няколко човека да помагат, в метрото място да седна, по магазините любезни, по улицата ме спираха да му се радват. Да не казвам, че един от легендарните за Италия жандармеристи искаше да спира движението до Ватикана, за да мога да пресека с количката. Как да не му стане на човек приятно?

# 853
На мен много често ми помагат минувачи,ние сме в къща и на тротоара ни е входната врата.Има две стъпала и като вкарвам количката не се е случвало да мине човек и да не я повдигне.На опашка в магазин ме пускат почти винаги,не ми е удобно обаче.При положение,че детето е спокойно не ми е удобно да ползвам реда на хората.

# 854
  • пустинята Гоби
Хората в България на драго сърце помагат на майки с деца, но на бременни наистина не стават толкова в градския транспорт. Забелязала съм, че най-дебилни са мъжете, жените са много по-отзивчиви и винаги се намира някоя добра душица да отстъпи място.

Общи условия

Активация на акаунт