Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 556
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 320
кукумицинка, нямам опит с изоставяне на родителите. Жал ми стана за баща ти. Не си виждала в него нищо повече от проблема му. И затова си си избрала неангажиран мъж. Пишеш за неща, които една майка би се оплаквала, а не едно дете. Майка ти не ти е дала шанс да го обичаш баща ти въпреки проблема му.

Judy, Judy, дори не знаеш, колко си в грешка, но ще те оставя да се чувстваш права. Само ще ти кажа, че в тези два университета се влиза много трудно дори и да си гений и е абсолютно непосилно ако нямаш, роднина алумни, който да ти препоръча детето, а аз имам.

# 1 321
кукумицинка, нямам опит с изоставяне на родителите. Жал ми стана за баща ти. Не си виждала в него нищо повече от проблема му. И затова си си избрала неангажиран мъж. Пишеш за неща, които една майка би се оплаквала, а не едно дете. Майка ти не ти е дала шанс да го обичаш баща ти въпреки проблема му.

Judy, Judy, дори не знаеш, колко си в грешка, но ще те оставя да се чувстваш права. Само ще ти кажа, че в тези два университета се влиза много трудно дори и да си гений и е абсолютно непосилно ако нямаш, роднина алумни, който да ти препоръча детето, а аз имам.

В кои "два университета"? Защо се обръщаш към мен? Аз никакви два университета не обсъждам. Laughing По света качествените са много пъти повече от два.
За наистина интелигентните студенти винаги ще се намери качествено място, което да е и по силите на родителите им. Нито ще се гътнат, нито ще изостанат, ако не влезат в някакви си там конкретни два.
Не обвинявайте в грешка, преди сами да сте се убедили какво четете и кой го пише.

# 1 322
  • Пловдив
Гроэно е эаключението, че на жените, които се решават на многодетно семейство не им пука эа бъдещето на децата им. Това не го твърдя. Каэвам само поэитивите от това човек да мери и крои планове И според финансите си. Гроэно е обаче и эаключението, че човек, който си прави сметка какво може и иска да може да осигури на децата си и според това ,,планира" броя им, е майка Орлица с болни амбиции, която вместо детето си решава дали ще е лекар. Joy
Да. Само да допълня, че е грозно също така и допускането, че "многодетните", каквото и да значи многодетни, не могат да осигурят също толкова качествен живот, грижа и образование на децата си от малодетните. Нямам предвид качествен по друг начин, а по същия.
Иначе всеки е свободен да има колкото деца реши.

----
И аз не разбрах в кои два университета някой някого трябва да препоръча и защо е трагедия, ако не си препоръчан.

# 1 323
  • София
Наскоро научих, че семейството на съученичка на сина ми живее като нас - на 60 квадрата 4 души. Разбирам ги донякъде - все пак са в идеалния център, а и само да кажат - ще го продадат или дадат под наем за сума, която ще им позволи другаде цяла къща.
Винаги съм искала 2 или 3 деца и след като прецених, че времето си върви и яйцата ми измират - си затворих очите за квадратурата. Е, признавам, че разчитах щерка ми да се изнесе досега, но... все някак се справяме.

По отношение на образованието - направила съм каквото трябва за дъщеря ми, в рамките на възможностите си, и пак е инертна и неинициативна. Явно грешката е наша и вече е трудно за оправяне. Нито е работила преди да завърши, нито съм я товарила с грижи за брат й, докато беше малък. Само веднъж казах, че ако иска да учи в чужбина - да ми представи бизнес-план как ще се връща заема, който трябва да теглим.
Вероятно е наследствено, ако питаш майка ми - и аз съм същата. Така че по-скоро детето да се възпитава в увереност и любознателност - това е моят извод.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 13:39 от Cuckoo

# 1 324
  • София
snowwhite12, съгласна съм с написаното. Мисля, че всъщност всички говорим за няколко позитиви в отглеждането на децата, но просто някои наблягат в тази конкретна тема на едни аспекти в отглеждането на децата, а други на други и те не се изключват взаимно, а се допълват. Вярвам, че всички тук са стабилни и интелигентни хора, които са мислили доста по тези теми и са взимали съвсем адекватни решения в живота си, на база на собствения си опит, детство, преживявания, характер, мечти, трепети, преценка на възможностите, среда и т.н. И решенията са различни, защото и хората и живота им са различни, но това всъщност е нещо хубаво. Simple Smile
Аз поне разбирам нещата така - всички искаме най-доброто за децата си. Някои искат повече деца, други не, но това е въпрос на лично усещане на база желание и възможности. Аз споделям за себе си какво е довело до решенията, които съм взела в моя живот и как разсъждавам по темата.
Човек никога не знае също какво ще стане след година или утре, но за мен лично е важно да бъда удовлетворена от взетите решения, да виждам позитивното в тях, да съм щастлива от живота. Моят живот може да не се хареса на някой друг, но е важното аз да съм щастлива с начина, по който живея, а ако не съм, да разбера кое ме прави нещастна и да опитам да го променя.

# 1 325
Не, мъжът ми съм го избрала защото беше хубав и не пие. Години наред все пак сме живели без никакви проблеми.

Та мисълта ми е, че си зависи най-вече от човека и как си разпределя парите колко може да си позволи, дори не толкова от конкретното количество пари и деца. Ето Кристина казва, че са били бедни, при положение, че е единствено дете, а ние бяхме 3 и не бяхме, когато не е имало кой да изпива парите на майка ми. И сега стига да е здрав и да не го мързи да гледа и да няма някакви пороци, сам родител с едно дете няма как да е беден. Майка ми си е купила сама жилище, без помощ, нищо че е издържала 3 деца. Баща ми е живял или при майка ми, или при родителите си, деца не е издържал, и няма собствено жилище, нито някаква собственост, умря с дългове. Семейство съседи имахме, на възрастта на майка ми, имат 2 деца на наша възраст, т.е. точно в същото време са живели и са имали непълнолетни деца, когато и майка ми. Цял живот се оплакват, че нямали пари да си закупят общинското жилище в което живеят, крадяха от нашите дърва зимата, и стоеше предупреждението за изгонване, че с години не са си плащали наема, който не висок.

# 1 326
Живяла съм 5 години в малък апартамент. Трудно е много. Бих драпала денонощно в посока да се разширим, не ме топли нито идеален център, нито други екстри, ако сме на тясно...

# 1 327
  • Пловдив
Силно офтопик - то и това, да се събираш в парите, които имаш, до определени граници си е умение. Не се разтяга до безкрайност, но с един и същ доход майка ти може да може, а съседите - не, и то без да пият, пируват, мързелуват и т.н. Мъжът ми обича да разправя за двама негови приятели (аз ги познавам и двамата, но не им знам доходите) навремето - при един и същ доход, ергени, на квартира, не особено пиещи и купонясващи, как единият все пестял, правел си сметката и все нямал, на другия не му личало да пести съзнателно и никога не бил на червено. За конкретните двама може и да преувеличава, но явлението го има. До човек е. Сега, ясно, че със сто лева месечно никой не може, със сто хиляди всеки ще може, говоря в рамките на някакви граници.

# 1 328
Многодетните жени трябва да са особено обичащи децата, изключително търпеливи и организирани.
Не всяка жена е такава. Аз, не съм. Липсва ми търпението, но пък съм много организирана.
А, за финансовата част- доброто/лошото финансово състояние не е константна величина. Не можеш да знаеш какво ще ти се случи следващите 18 години.
Също и престижното образование не е база за щастлив живот на детето. Познавам завършили престижни специалности и работещи в Америка, които са супер неудовлетворени от личния си живот и мечтата им е да се върнат в БГ. Връщането им, обаче е проблем, заради огромната финансова помощ от родителите им, се чувстват длъжни да останат там.

# 1 329
  • Paris, France

Ха, майка и не и била дала шанс да го обича. Сериозно ли? Баща и съжаляваш, а майка и? Подробностите, които знае за живота му показват, че е била в контакт с него. Дали да го обича не решава или допуска майка и. Чувствата не се контролират от друг. Само човек, който не е живял или имал пиянде в обкръжението си може да напише подобно нещо.

Жалко, че в неуредиците на 90те не са го натиснали да се лекува. За друго не ме е жал.

За мене мъжът на кукумицинка не е неангажиран. Може да не може да се оправя с конкретното дете, може да го е страх, предвид, че е имало здравословен проблем, но работи, настанил ги е и си ги храни както може. С времето ще се ангажира повече. Не Е от желязо, все пак. Много от това, от което кукумицинка се оплаква се дължи на депресия, хормонален проблем от бременност, раждане, кърмене, недоспиване, стрес. Тя изреди конкретни дейности, които за мене не бяха нищо особено с две деца и без мъж в къщи, а за нея са като непосилни в момента. Чак си вързвах 20 кила на гърба и пълних пералня да си припомня какво е 🥳. Ми, нищо особено за.мене. А по едно време не можех да стана от леглото, но нямаше връзка с мъжа ми и децата.  Писанията на кукумицинка почнаха да ми изглеждат като от депресиран много преди да се оплаче от мъжа си. От обясненията и се оказа, че и детето и е лепливо и трудно би могло да бъде оставено на друг. Не твърдя, че мъжът и е ангел, разбира се.

# 1 330
И моят е бил пияница, не съм го виждала, не ме интересува. Покани ме моята полусестра да му ида на погребение, казах и че е луда. Аз съм на работа. То тоя родител дето ме е гледал трудно понасям, пък камо ли такъв дето не не е гледал. Аз съм нарцис и се интересувам само от себе си. Така, че за бащата на куку не бих си хвърлила плюнката...

# 1 331
Невена, ти не изкара, че едвам мърдам заради депресия, а в интерес на истината съм сигурно в най-добра физическа форма от околните десетина майки на деца 0-3 г. На раницата пишеше, че положението с гръб не се препоръчва преди еди-колко си месеца. Да, ама тя като ги направи тия месеци, изпадаше в истерия, щом се опитам да я сложа на гърба, в предно положение нямаше проблеми и съм я слагала отпред, докато позволяваше. То и мъжът ми даваше много акъли, ама като го накарах да клекне с детето в раницата отпред, едва се изправи после, камо ли да го прави 50 пъти дневно, домакинствайки. Натоварва доста бедрата, ама може и той да е депресиран.

# 1 332
  • Paris, France
кукумицинка, не твърдя, че е само някаква депресия, а че някои малки деца могат да те подлудят и всичко да ти се вижда доста по-черно, отколкото реално е. Също, че мъжът ти не е точно незаинтересован, а примерно не вижда проблем.

В днешно време повечето хора не сме в добра форма. Щом не може да клекне с 15 кила на гърба има проблем.

А детето заиграва ли се с котките и кучетата или ги тормози?

# 1 333
Казах, че не е на гърба, а отпред. Прави разлика, уверявам те, че има. Плюс това, аз си останах и с някакви проблеми с ишиаса след раждането и при натоварване ме боли единият крак. Хайде да не спорим, ама някой с дете и раница да клекне няколко пъти и да провери, ако иска.

Детето ми е свикнало и с котки, и с кучета. Внимателна е с тях, изпитва страх само от кокошки.

# 1 334
Куку, не се връзвай, бебеносила съм изключително много (не вкъщи обаче, за мен е лудост това и искрено съчувствам на жени, на които им се налага това), поне по 10 км на ден, клякала съм, стълби, багажи, а, у, цялата програма. Само ще кажа, че клякането с тежест е упражнение във фитнеса, а не ежедневие, и тая тежест обикновено се слага зад врата, а не ви седи да размества центъра на тежестта за цялото тяло, та хайде да не говорим за еднократни опити с някакви изолирани кг и кой как се чувствал. Специфично е и натоварва доста.

Общи условия

Активация на акаунт