Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 545
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 260
Истината е, че реномиран университет би дал различен старт в живота от някой не толкова. А всичко хубаво струва пари.
На всяко интервю за работа прави впечатление къде си завършил и какво. Реномираните университети за държавата се знаят, натоварването още като студент също. От друга страна е важна и студентската среда. Дори повече от следването, според мен. Потомствени адвокати, лекари, учители няма да идат да учат на село. Пък после кой колкото иска да си говори за равния старт и как всички се раждат равни.

Образованието за мен е най-важното благо, което бих искала да осигуря на детето си и не бих поскъпила финанси и усилия. От там нататък живота си е нейн и да си го живее както иска, но и аз да съм спокойна, че има базата за живота, който иска да води.
Повече от две деца не мога да осигуря, а и не искам.

Относно изборът на професия - ами евреите са го измислили много преди нас. Съвсем прост им е изборът- лекар, фармацевт, адвокат, инженер. Професия, която си я носиш със себе си и не я работиш с ръцете си. В днешния дигитализиран свят за деца с афинитет към природните науки се прибавя и ИТ аферата, в която също никой не е останал гладен.

# 1 261
Мисля, че това е най-големият Споретен Университет в Европа. Моят син конкретно иска да специализира спортна рехабилитация или спортна медицина. Убедена съм, че няма да остане безработен. Но той може тепърва пак да си смени мнението.

Аз нямам страх, че някое от децата ми ще остане на улицата, без жилище и път в живота. Само се моля да не попадат на обичайните опасности на младостта, друго не ме тревожи.

Изхождам от позицията на филолог, с което живота, работата и успехите ми нямат нищо общо Simple Smile Конкретно за дъщерите си ще съветвам да завършат нещо, което после може да се работи и на парче, по проект и т.н. Тоест да си имат работа и бременни, и с деца вкъщи, да не са вързани само в офис някъде.

# 1 262
Контесо, тогава пиши не за "западния капитализъм", ами за северноамериканския такъв.
Не слагай Франция и Германия под общ знаменател, много са различни. 
Тъй като опитах и от двете и сравнявам от личен опит, във Франция деца избрах да не отглеждам . И изобщо изборът на местоживеене е нещо, което направихме с мисъл за децата ни и бъдещето им.

# 1 263
  • София
Скрит текст:
Истината е, че реномиран университет би дал различен старт в живота от някой не толкова. А всичко хубаво струва пари.
На всяко интервю за работа прави впечатление къде си завършил и какво. Реномираните университети за държавата се знаят, натоварването още като студент също. От друга страна е важна и студентската среда. Дори повече от следването, според мен. Потомствени адвокати, лекари, учители няма да идат да учат на село. Пък после кой колкото иска да си говори за равния старт и как всички се раждат равни.

Образованието за мен е най-важното благо, което бих искала да осигуря на детето си и не бих поскъпила финанси и усилия. От там нататък живота си е нейн и да си го живее както иска, но и аз да съм спокойна, че има базата за живота, който иска да води.
Повече от две деца не мога да осигуря, а и не искам.

Относно изборът на професия - ами евреите са го измислили много преди нас. Съвсем прост им е изборът- лекар, фармацевт, адвокат, инженер.
Професия, която си я носиш със себе си и не я работиш с ръцете си. В днешния дигитализиран свят за деца с афинитет към природните науки се прибавя и ИТ аферата, в която също никой не е останал гладен.
Ама това дали ще важи след 20г. за моите деца? То това е въпросът.

Скрит текст:
Мьос, възможно е явно във Франция и Германия, но не всички живеем там. А и не всички искаме.
Никога не сме разчитали на соц система в дадена страна досега.

Аз пиша за нашата реалност, не мога да обхвана всички възможни варианта, не че не съм ги мислила всички.

Спортът при нас дава шанс да получиш спортна стипендия и да учиш почти безплатно, но след това освен треньор не виждам кой знае каква реализация. Изхождам от гледната точка на дете от семейства на спортисти и с мъж спортист.
Може да е било така по времето на родителите ти, но сега изобщо не е така. Моя бивша колежка завърши НСА и сега е спортен рехабилитатор. Еми, да ти кажа изобщо не е зле откъм доходи.

Абе имаш ли акъл, пробиваш. Нямаш ли потенциал и в Космоса да завършиш, пак си оставаш посредствен.

# 1 264
Ако е въпросното момиче за което си мисля иска да превърне хобито в професия, но да не с филология. С история и археология не съм чула някой още да се е реализирал особено, без да е учител, ама нейсе.
10 човека и казаха едно и също.

# 1 265
Ако някое момиче е толкова глупаво, че предпочита да  не се е раждало, то няма образование, което да му помогне.

# 1 266
То на тая авторка и капацитетът ù е ясен. И аз исках повече, ама нямаше. Избрах да не го играя онеправдана жертва цял живот, а да седна да бачкам и да си взема това, което искам. Разочарованието е ясно, то често е факт в тази възраст и е част от израстването.

# 1 267
Нашето е ясно къде ще е в идните 5 години, до завършването й, а след това ще е друго.

Мишенце, говоря за чужбина, в Бг не споря как е.

Бианка, именно.

За момиче е добре да може да се издържа сама и децата си, като не разчита на мъж, защото всичко е хубаво докато не е, а тези варианти са по- често срещаните, за съжаление.

Смятам като евреите значи- лекар, стоматолог, адвокат, ИТ  и инженер. Другото няма да позволява спокойствие при евентуална криза.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 00:31 от Анонимен

# 1 268
  • София /Абсурдистан
Това мнение на момичето е много тъжно…

# 1 269
  • София
Ако е въпросното момиче за което си мисля иска да превърне хобито в професия, но да не с филология. С история и археология не съм чула някой още да се е реализирал особено, без да е учител, ама нейсе.
Дам, тук съм склонна да се съглася. Дете, което завърши археология в чужбина. е не знам вече колко години без работа в БГ (върна се още преди пандемията).

# 1 270
  • France
И аз въобще не се притеснявам за образованието на моите деца. Да са здрави и прави, все ще се оправят. Да стигнем до там. За себе си мога да кажа, че най-трудно се гледат деца без помощ. Всичко друго е по-лесно. Та съм си обещала, че ако съм жива и здрава ще помагам с внуците, за да могат да отдъхнат. За всичко друго има мастеркард.

# 1 271
И според мен най-трудно се гледат деца без помощ, за това и аз ще помагам, за това и не искам да емигрирам с децата.
Аз пък основно за професията и образованието на децата си се притеснявам, но все си повтарям, че важното е да сме здрави.
Не знам какъв е животът в Северна Америка, никога не съм ходила, но по фейса тия дето се омъжиха за американци имат все по 3-4 деца. Възхищавам им се как си ги гледат. На мен ми се вижда много трудно, но според мен там си е като норма. Идея нямам как стои въпросът с ученето, таксите и заплатите, но не ме и интересува. Отдавана съм спряла да се сравнявам с другите, гледам само на мен да ми е добре.

# 1 272
И аз смятам, че отглеждането на дете е най- важната и трудна задача и затова спрях с едно Simple Smile
Ако дъщеря ни има свое, ще помагам винаги.

Около нас са масово с 1-2 деца, но майки домакини почти няма. Има майчинство 12-18 месеца, ако не са самонаети, и се връщат на работа, защото имат нужда от две заплати.
В Европа има повече майки домакини или работещи майки на гъвкаво работно време за няколко часа дневно или за 2-3 дни седмично.

# 1 273
А ако дъщерята роди 2 или 3 деца? Дали е сигурно, че ще можеш по всяко време да си свободна и да ги гледаш Simple Smile

# 1 274
А ако дъщерята роди 2 или 3 деца? Дали е сигурно, че ще можеш по всяко време да си свободна и да ги гледаш Simple Smile
Да.
Затова имам едно дете, все пак. То остава да нямам време за нея или нейните деца.

Общи условия

Активация на акаунт