Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 572
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 275
И аз смятам, че отглеждането на дете е най- важната и трудна задача и затова спрях с едно Simple Smile
Ако дъщеря ни има свое, ще помагам винаги.

Около нас са масово с 1-2 деца, но майки домакини почти няма. Има майчинство 12-18 месеца, ако не са самонаети, и се връщат на работа, защото имат нужда от две заплати.
В Европа има повече майки домакини или работещи майки на гъвкаво работно време за няколко часа дневно или за 2-3 дни седмично.

Именно. Не съм го родила, че да го виждам/ гледам за три часа вечер след детската градина или училище.
Напротив - работя на намалено работно време и съм майка през другото.
За мен качеството е пред количеството и за толкова ни стигат силите-времеви и  финансови. А и на двамата още много ни се пътува и живее. С едно дете организацията е по-лесна, отколкото  с три.
Сега пак ще се стигне до дискусията с квадратните метри и съм съгласна, че човек знае две и двеста. Просто аз предпочитам двеста.

# 1 276
И аз смятам, че отглеждането на дете е най- важната и трудна задача и затова спрях с едно Simple Smile
Ако дъщеря ни има свое, ще помагам винаги.

Около нас са масово с 1-2 деца, но майки домакини почти няма. Има майчинство 12-18 месеца, ако не са самонаети, и се връщат на работа, защото имат нужда от две заплати.
В Европа има повече майки домакини или работещи майки на гъвкаво работно време за няколко часа дневно или за 2-3 дни седмично.

Именно. Не съм го родила, че да го виждам/ гледам за три часа вечер след детската градина или училище.
Напротив - работя на намалено работно време и съм майка през другото.
За мен качеството е пред количеството и за толкова ни стигат силите-времеви и  финансови. А и на двамата още много ни се пътува и живее. С едно дете организацията е по-лесна, отколкото  с три.
Сега пак ще се стигне до дискусията с квадратните метри и съм съгласна, че човек знае две и двеста. Просто аз предпочитам двеста.
Добре, че го написа ти, защото ако го напиша същото ще ме разчекнат от коментари.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 00:30 от Анонимен

# 1 277
Няма такова нещо. Наистина с 1 е по-лесно, но пък с повече е по-интересно и т.н. до безкрай може да се говори по въпроса Simple Smile

# 1 278
  • Paris, France
А ако дъщерята роди 2 или 3 деца? Дали е сигурно, че ще можеш по всяко време да си свободна и да ги гледаш Simple Smile

Аз бих, по всяко време 😇. Много баби са си отгледали внучетата сами след смърт на дъщеря или син.

На второ четене, 2 или 3 не е чак толкоз трудно ако не са тризнаци. Приятелка на майка ми си прекъсна кариерата за да гледа трите близнака на дъщеря си. От майка знам, че не било лесно.

Няма такова нещо. Наистина с 1 е по-лесно, но пък с повече е по-интересно и т.н. до безкрай може да се говори по въпроса Simple Smile

Не винаги е по-лесно с едно дете. Приятелки на баба гледаха по две и можеха да свършат нещо докато децата си играят. Мене трябваше да ме занимават или да ме влачат в студа по разни езикови курсове.

# 1 279
  • France
Понякога не те разбирам, Ями Мами. Решила си да имаш само едно, но гледаш децата на другите жени?!

# 1 280
Аз не виждам нищо лошо на децата ми да им е лесно, даже напротив. За какво им е да се мъчат и да стартират от нулата като могат да си изкарат един приятен студентски живот без грижи за финанси и после да започнат някоя сносна работа? И това не означава да ги издържаме до средна възраст, а да им дадем старт в живота за да могат да станат самостоятелни индивиди. И това, че до 25, например, ще трябва да ги издържаме, не означава, че няма да станат самостоятелни след това. Неслучайно според нашия закон издръжка от родител може да се търси докато детето учи, не по-късно от 25. Дори и законодателят се е досетил, че докато учиш е малко по-трудно(понякога и невъзможно) да работиш. Има някои специалности, които изискват доста повече време за учене и подготовка, четат се огромни учебници.

Ясно е, че не всички родители могат да дадат на децата си образование и материални придобивки. Но като родител, приоритет са ми децата и бих се лишила, ако трябва от нещо, за да подсигуря децата си. И да не им дам всичко, което съм искала, поне ще знам че съм направила каквото мога.

Моя приятелка получи подарък апартамент в София от родителите си, които живеят в по-малък град. Осигуриха й образование и я издържаха докто учи в друг град. И тя сега има доходоносна професия и си живее  щастливо с гаджето в апартамента. Самостоятелна е, не търси пари от техните. Е, какво по-хубаво от това?

# 1 281
Всичко е до нагласите.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 00:29 от Анонимен

# 1 282
  • France
До колкото си спомням, тя вече е 13 годишна госпожица. Но да, права си, че децата са работа 24/7 , когато са твои.

# 1 283
Не знаеш колко много родители са подсигурили децата си да учат в Америка и после те се връщат в родината и са на равно с колегите си от българските университети. Нито са юпита нито са милионери. Просто едни стотици хиляди пръснати по образование, което не носи дивидентите като една прашна диплома от СУ или ТУ.

Бих изцяло издържала отрочето ако отрочето реши, че иска да учи медицина в Джонс Хопкинс или право в Харвард. За всичко останало: да учи за стипендия. На мен апартамента или квадратите не са ми ценност.

# 1 284
Хората с две или повече деца в градина и училища пишеха доста за да се види ставащото.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 00:29 от Анонимен

# 1 285
  • France
Не знам... аз го изживях като ваканция. Поне докато не почнах да повръщам заради втората ми бременност. Но факт, в продължение на месец и половина ми беше много добре. И все пак не бих го правила в продължение на години. Имам нужда от срещи с хора на моята възраст, интелектуални задачи... и почивка от децата.

# 1 286
  • София
Трия.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 07:03 от Rockstar

# 1 287
  • Paris, France
Понякога не те разбирам, Ями Мами. Решила си да имаш само едно, но гледаш децата на другите жени?!

Е, че какво има да се разбира? Чуждите ги гледа срещу заплащане и през деня, в часове, които я устройват. Не им купува дрехи, играчки, книжки, не тича по болници и не будува нощем като им никнат зъби. Лятото не купува 5 самолетни билета, а само 2. Вечер никой не им тропа и препуска из къщата. Няма да мисли в кое училище да ги записва и как да помага със следването. И ако някое дете и се види капризно, трудно, тегоба, винаги може да прекрати договора с родителите и да си потърси други клиенти. В момента, в който намери по-платена, по-удобна, по-интересна работа може да приключи с детегледането до месец. На собствено не можем да направим рекламация, хаха.

Off - намирам за лош вкус да се наричат потребители със старите им псевдоними или лични имена, дори и да ги познаваме лично или по стила и битието им да сме разбрали кои са. Щом са сменили псевдонимите, имат право предишните да не бъдат разгласявани.

# 1 288
  • sofia
Който търси анонимност не разказва в бг-мама за себе си, не публикува снимки, а най-сигурният начин е да не се пише.

# 1 289
И аз мисля като Веси. След като искаш да ти се уважава личното пространство, най -добре не пиши нищо.

Общи условия

Активация на акаунт