Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 528
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 350
За витамин Д -да.

# 1 351
То си е направо епидемия с дефицита на този витамин. Всеки трети човек почти го има и ефектите от липсата му са сериозни.

Съвети за гледане на деца и влизане в режим отдавна се научих да не давам тук, а в реала си ми плащат за това и не се натискам да пиша нищо такова. Пиша само как е било при нашето дете и дотам.

Живяла съм 5 години в малък апартамент. Трудно е много. Бих драпала денонощно в посока да се разширим, не ме топли нито идеален център, нито други екстри, ако сме на тясно...
Аз не съм живяла, но наистина харесваме да имаме място и се стараем да го постигнем.
Нашата идея е че сме живяли добре като деца и искаме да надграждаме и задминем постиженията на родителите си. Нали това е целта на идните поколения; да се развиват и да вървят нагоре?!

# 1 352
Не става въпрос родителят да не може да си позволи Харвард, затова да не иска още деца.
Аз имах предвид тези родители, които след гимназията (независимо колко деца имат) ще вдигнат рамене и ще кажат: "Маме, аз бях дотук... не мога да ти помогна с нищо нататък, оправяй се сам!" Ако ситуацията не е баш такава, всичко е ок.
А впрочем ако те самите не са прокопсали, как ще му създадат умения да успява, като те самите ги нямат?

# 1 353
  • София
Аз по едно време драпах за по-голям апартамент, в локдауна беше тегаво, но от Януари сме само аз и децата, като голямата не се прибира много-много, така че пространството ни е напълно достатъчно.

# 1 354
За образованието, обаче, не мисля, че в темата се имаше предвид, че добро образование е само такова в престижен университет в чужбина. Аз дори се надявам моите деца да си седят тук да учат, защото инчаче само ще ги мисля.

Може за някои да е странно, но ние ще започнем по-отрано да събираме пари за университет или нещо друго, в което децата искат да се развиват - спорт, курс и т.н. Ние с ММ обичаме да мислим за напред и ще ни е по-спокойно като знаем, че за образованието на децата има отделени пари.

А за броя деца и парите, разбира се няма как да знаем след 10-15 години как ще сме финансово, когато разходите по децата ще се увеличат. Човек никога не знае какво ще му се случи, а се ориентира по сегашното си положение. Ние на този етап можем да си позволим трето дете, но нещата изобщо не опират само до пари - трябва време, търпение и емоционален ресурс за да се гледат повече деца. Аз затова и по-напред писах, че парите с а важни, но не и определящи за броя деца. Но съм далеч от мисълта, че деца и без пари се гледат. Ами животът е скъп, така че е важно с какво разполагаш, и още как. Но и само с пари не се гледат деца, изискват се грижи и внимание. Затова мисля, че основната причина за повече деца е емоционалната потребност на родителите, а имането на достатъчно средства е едно от важните условия за да се изпълни.

# 1 355
Има и още нещо, което не влиза в сметките на повечето хора. Вярата в предвидимото бъдеще е много хубаво нещо, но и Сирийците преди 15 години не са милели, че от уважавани лекари, адвокати, местни богаташи ще се превърнат в най-обикновени нехаресвани емигранти без риза на гърба, образно казано.

За сега сме една незабележима страна, но много бързо можем да се превърнем в гореща точка или приклещени между интересите на великите сили.

# 1 356
Брей, и эатова да спрем да действаме умно и предпаэливо? :Д Той светът нека свърши, като стане това ще му мислим.

Никой не е пострадал от това, че е спестил някой друг лев эа децата си(эа каквото и да е) или се е опитал да даде максималното днес эа бъдещето си утре. Реэултатът не може да определиш на 100%, но да дадеш най-доброто от себе си днес-да.

Останалото ми эвучи много силно като мрънкане на хора, които се опитват да оправдаят собствения си начин на живот чреэ плюене по чуждия. Thinking

edit: Представям си го просто след 10-15 години едните са събрали спестявания эа това-онова, вкл и эа някоя друга годинка университет на децата. Другите се оглеждат, пращат децата по пътя им и се оправдават в бг мама ,,Ми преди 10на години ние не бяхме глупаци да планираме. Светът и беэ това може да свърши утре". Joy

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 18:38 от snowwhite12

# 1 357
Ако искаш деца - намираш причини да ги имаш.
Ако не искаш- намираш причини да ги нямаш Simple Smile

# 1 358
  • София
Чудно как още някой не е споменал много по-редовни събития като раздяла, развод, болест, смърт и пр.

# 1 359
  • France
Ако искаш деца - намираш причини да ги имаш.
Ако не искаш- намираш причини да ги нямаш Simple Smile
Мисля, че това резюмира темата. Blush Всичко друго е лирическо повествование.

# 1 360
  • София
Някои от тези неща са непредвидими. Други - не толкова.
Едва ли някой ще упрекне една жена, че не е имала повече деца, защото се е развела и не е била сигурна в мъжете. Макар че ей я Бианка - развела се с 3 и пак родила 4-то.

# 1 361
  • София
Значи аз бих родила толкова, колкото мога да отгледам. Такива като Бианка в моите очи са герои. 4 деца на днешно време са си сериозно предизвикателство.

# 1 362
Е то и аз съм ги родила с идеята да ги отгледам Simple Smile Никога  преди 10-11 години не съм мислила, че ще се разведа, нито че ще се омъжа пак, нито че ще имам пак дете от втория брак Simple Smile Това са изненадите на живота Simple Smile

# 1 363
  • София
Е то и аз съм ги родила с идеята да ги отгледам Simple Smile Никога  преди 10-11 години не съм мислила, че ще се разведа, нито че ще се омъжа пак, нито че ще имам пак дете от втория брак Simple Smile Това са изненадите на живота Simple Smile
Е, много ясно, че ще си ги отгледаш. Просто решението за 4 деца не е лесно.

# 1 364
Аз не съм имала големи колебания. Мислех, че ще стане в по-млада възраст обаче.

Общи условия

Активация на акаунт