НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 4

• 20 684
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Цвети, няма такова нещо. Пълзенето е изключително важно за последващото развитие, чрез него два от важните бебешки рефлекси се интегрират успешно във вече съзряващата нервна система. Бебета, които не пълзят, преди да прохофят, в повечето случаи после трябва да прсвят упражнения, за да се случи тази интеграция Simple Smile
Хидра също го е написала. Важно е определни мускулни групи и определени невронни връзки да "заякнат".

Моите вече шестмесечни кифли напоследък спят зле през нощта, особено едната (смениха се), та излезем ли навън почти през цялото време се занимавам да ги приспивам. Оня ден направиха 5 дремки от по 40-50минути, някакво никакво такова... Simple Smile
Няма да правим никакви празненства, отиваме сега на един ресторант да ядем, че няма нищо вкъщи и ще се разходим.
Ще ядат навън пак, явно. Малко ми е тегаво навън, защото не им позволявам да се мажат, а вкъщи става страшна забава, ама ... не ме свърта.

# 601
  • Тук... някъде
И аз гледам да я изведа на разходка точно преди времето за дрямка, за да знам, че ще заспи. Иначе зяпа, гони си играчката, плюе бибата, върти се, крещи, вири краката и минава час- час и половина докато заспи, а аз се измарям да обикалям. Сега и с тия жеги при нас се поти в количката и не знам как да я обличам, защото на сянка пък е вятър и ме е страх да не настине. Напоследък си върна и нощното хранене, а веднъж дневно се налага и да дохранвам с АМ, защото изпразва гърдите 🤷🏼♀
Актриса си имаме и ние- пред хората е тиха, усмихва се и никакъв рев, но когато сме сами,или с баща й, е страшен мрънкалник 🙄

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 06:46 от KOKONDRELLA

# 602
Снощи спа по боди с дълъг ръкав и едни ританки тънки с отворени крачета, бос. Все пак спим на отворен прозорец. Почвам да го разсъбличам, след някой друг ден ще му сложа боди къс ръкав и така, докато стигнем абсолютния минимум. 😁
Взехме бънджи, много му хареса 1я път, обаче още не му идва на акъла да скача, ами само рита някакси с крачета. 😂 Много е смешен, дано му стане любимо място, че аз така се вълнувах, нямах търпение да го сглобя. 😊
Продължава да се буди да реве и да се върти. Влиза в транс и не млъква, докато не го разсея. Невинаги иска цицка, някой път му давам вода и на секундата заспива. Слагам и от гелчето, понякога действа, защото засмувка бибата и се унася. Наистина не го разбирам защо прави така. Той спи и реве, все едно сънува кошмар. 🤷‍♀️

Не знам дали сте чували, че когато докато спи - плаче, дяволът му казва, че ще отвлече майка му. А, когато се смее, го заплашва, че ще отвлече баща му, а бебето му отговаря,, ако го знаеш кой е! " 🤭

# 603
Аз имах днес дилема с обличането - имаше вятър, от който на сянка ми беше хладно, но пък на слънце беше супер жега, така че разбирам Кокондрела защо се чуди - по морето сигурно е още по-ветровито и горещо. Не знам как да го обличам на това време, защото още съм съм затворения кош - там е горещо, но пък голяма част от времето прекарва на ръце извън количката, че иска да гледа. Утре ще му изпера летния кош и го слагам вече там, надявам се дилемата да се разреши с това.
Никога не съм предполагала, че ще ми е толкова трудно да преценя как да обличам бебето. В интерес на истината той непрекъснато ми подава сигнали, че му е топло, явно имам склонност да го навличам, но днес беше странно - аз и баща му с якета, а той с боди къс ръкав и тънък гащеризон без ръкави и с отворени крака. Шапката и чорапите отпаднаха, одеалцето и то...и пак мисля, че му беше жега.

# 604
В днешния ден Мартин беше с боди с къс ръкав, памучни панталонки и чорапки.
От поне десет дена е в летния кош. Когато заспива му мятам само една тънка памучна пелена.
Даже на летния кош съм махала отпред текстилната част, която го затваря.
Включваам се по друг въпрос. Оказва се, че май съм допуснала грешка. Температурата я свали още след първото даване на Панадол. Да ама аз му го давам сутрин, обед и вечер въпреки че вече няма температура. Мислех, че така трябва докато излезе резултата от стерилната урина. Сега говорих с една позната, която ми каза, че се давало само при нужда и че така сме прикрива ли ако има проблем Thinking
Оффф
На рецептата пише 3 пъти по 3.5 мл. Май съм омазала положението.
Изследването още не е излязло, педиатърката не ми вдига. Сега ми остава да се моля утре да няма температура, като спра Панадола.

# 605
  • София
Аз, ако кажа как си изкарвам бебето навън тия дни, сигурно някой ще докладва на социалните. Хахаха
Голички си ходим. Много е топло.
Държа обаче винаги едно одеялце в количката, щото разбира се, винаги може да се намръщи времето, все пак е пролет.

# 606
Завърнах сее🤣🤣
При нас също като е топло я изкарвам по боди нищо повече.
Вчера беше хладно и върнах дългите ръкави и крачоли.
Отказва вече и в количката да спи.
Спи по 2 пъти на ден вчера общо за деня 2 часа.
Снощи към 00:40 рева много докато спи.
Гушнах я и се успокои.
Мен също ме дразнят как всички казват ама я какво спокойно дете.. АНГЕЛЧЕ.
Ела вкъщи да видиш какво е.. 🤷🏼♀🙄
Рая вчера стана на 6 месеца.
На 13 сме на кръв урина и направление за ехограф мисля че..
Все още не съм взела нито Уокър нето бънджи нито проходилка... не знам какво да е.

# 607
Аз без бънджи ще мина. Проходилка имам от по-голямото дете, ама не съм я купувала. Принципно мисля, че може без нея. Това, от което бях много доволна, е колан за прохождане, че иначе оставаш без кръст все наведен. Вярно, малко все едно водиш кученце, но спасява кръст. Повярвайте! 😀

# 608
Ние открихме една люлка на тавана, останала в наследство от Бог знае кого, също и басейнче и кофички. Единствено бънджи ще вземем или ще си поискаме подарък и господина ще го считам за оборудван. Следващата важна покупка ще са обувки 🙂, такъв е планът засега.

# 609
  • София
Вие слагате ли вече обувки на бебчетата? Ние все още в количката си го водим според зависи - в общия случай, с едни по-плътни чорапки (доста плътни даже), или ако е много топло - със съвсем обикновени.

# 610
Вие слагате ли вече обувки на бебчетата?
Зимата слагах буйки върху чорапите като не беше с космонавт. Имам едни обувчици - текстилни кецове -  дето са за красота само, ще ги слагам за снимки примерно, иначе по чорапи, а в жегите беше и бос. Мисля, че е рано за истински обувки за ходене, а за друго няма много смисъл от тях.

# 611
Ако ви се харчат излишни пари, може да купите обувки. В противен случай аз смисъл не виждам от декоративни обувки. Детето два пъти да ритне и чорапите си събува. Същото да прави и с обувките..

# 612
Хоп и аз се върнах след дългите почивни дни. 😂 Аз сега ще мрънкам и ще е много 😁
За пълзенето не помня дали казах, на кака ми децата пропълзяха след прохождане и проходиха преди годинката. Имам и наблюдения от други деца, които пълзят им е по-лесно и по-късно прохождат (напр. година и 2-3м). При нас обаче пълзенето е факт, искам-не искам човека си се научи. Отделно се научи да подскача и мисля, че е точно за бънджи вече, утре ще пера това, което имам и го цопвам.
Режима тотално изчезна при нас, захранването куца яко... Абе ужас! Май ще започвам с пюрета и паралелно ще давам и по ЗВБ. В стола едва седи реве, малко му е и висока таблата. Приспиването става все по-трудно, спането все по-малко. Започна да заспива след 21ч и се буди преди 7 играе около час после пак спи 1-2 часа, не знам какво е това. В количката спи, но откакто сме с лятната е по-трудно. Има нощи, в които се буди през час и половина-два и ако не му дам гърда реве чак посинява 🤷 Това от зъби ли е?  (Още са мираж при него).
Обувки имам едни за красота само, търпи ги. Приятелка ми подари още като се роди други, които и 1 секунда не се задържат на крака му. Мисля да му взема още едни, че края на месеца и брат ми се жени и на сватба ще ходим. Малко ми е притеснено как ще понесе шумотевицата и не знам какво да го правя. Май ще взема стая в хотела и ще се менкаме с цялата рода 😂😂
Всеки ден облеклото е различно, преди 3 дни беше само по боди с къс ръкав навън и се потеше, днес облечен с дълги ръкави и крачоли и завит с дебело одеалце, че духаше много.

# 613
Цвети, спокойно, минахме и ние периодът на будене на час. Да не казвам голяма дума, но се буди през 2/3 часа за ядене. Мен друго ме притеснява - чудя се дали да го отбивам през нощта и да давам само вода, докато свикне. 🤔Някоя от вас прави ли го това и получава ли се?
Много шава и в количката вече. Ще трябва да слагам летния кош, а хич не искам още, защото моят гледа само напред. Свикнала съм да го виждам и това ще е стрес за мен. Надявам се да не промени факта, че спи добре навън, защото иначе ще се гръмна. Последната дрямка е най-трудна, може да реве и мрънка с часове. Приспивала съм го дни наред по 2 часа и повече. Тази вечер бяхме навън и заспа. Мисля, че вече така ще процедирам - с количката около блока за малко сън.
Забелязвам също промяна в поведението му. Освен, че иска да види и пипне всичко /което е нормално за възрастта му/, иска страшно много внимание.  Не мога да го оставя за момент, започва да реве веднага. Трябва някой да го занимава, а появя ли се в стаята и започва да мрънка и да гледа към мен. Да седна да вечерям спокойно, не е било от много време. Или е в мен, или ставам да го обръщам, защото се е завъртял и заклещил в кошарата... постоянно се върти, когато го приспивам.. 😁🤦‍♀️ Разказва ми играта!!!

# 614
  • София
, иска страшно много внимание.  Не мога да го оставя за момент, започва да реве веднага. Трябва някой да го занимава, а появя ли се в стаята и започва да мрънка и да гледа към мен.

+1
Играе си с баща си, аз се прибера от разходката с кучето, види ли ме: рев. Мче кво съм ти направила, бе майче Thinking
При мен летния кош намали съня ама и ревът намаля, та съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт