Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 146
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Тя не изражда така или иначе, но като цяло съм доволна от нея, просто днес стана такова разминаване.

# 451
Здравейте, момичета, встрани от обсъжданите теми да ви споделя, че Майко мила започнаха да качват видеа в youtube канала си на тема семейство, бременност, раждане и т.н., които на мен ми харесват.
Може да са интересни и на вас. Оставям линк към канала:
https://youtube.com/c/MaikoMila

# 452
Мами здравейте. Току що се връщам от преглед по спешност понеже помислих, че ми изтекоха околоплодните води до като съм спяла, но явно не са били те, а бебо ме е натиснал и съм се изпуснала, където до сега и през ум не ми е минавало, че мога се изпусна в съня си. На някоя от вас да и се е случвало? Казаха ми, че е и около 830 гр за 27г./7 месец/ не е ли малко според вас, вашите бебчета как вървят? Благодаря ви

# 453
Белатрикс, не се притвснявай за кодовете, които издават за болничните, аз цяла бременност се водя заплашващ аборт. Все нвщо трябва да измислят за да обосноват болничния. Иначе 45 дневния преди термин не знам как го водят точно. За столчетата тея дни четях, ама все не смогвах да ви пиша, ако колата има изофикс система, може и такова столче и обикновено, по повод всички там сертификати и чудесии, вярвайте колкото и да е добро столчето, ако ни пляснят странично със 100км няма спасение колкото и грубо да звучи. Нашата кошница беше от комплекта на количката среден клас. Столчетата следващите б1ха на чиполино струваше окошо 350лв едно време, а сегашния му голям стол на баткото е на Лорели.
Това с хиляди левове за неввроятно безопасното кошче звучи нелепо. Та хората, които карат коли с не знам колко системи за сигурност по 200к лева да не би да не загиват в катастрофи.
Важното е да не става нищо подобно.
Плами за мерките, моята беше уж 1150гр в 27гс.
Не вярвай много много на тези мерки и теглилки. Всичко е много относително.

# 454
Това с изпускането е адски неприятно и започвам да се плаша как ще устискаме до 9ти месец.. Joy на сън не, но при кихане вече няколко пъти ми се случва да се изпусна леко.. макар и да не съм изпитвала нужда да ходя до тоалетна.. чак ме хваща страх да не се случи на публично място. Joy явно, че мускулатурата се отпуска и ще ни изиграва подобни номера..
По другия въпрос, в 26г.с. моята я измериха 900гр, като тя върви по-големичка (с около седмица напред), така че според мен всичко е наред при теб. Blush

# 455
Откакто ми се обостри алергията ме хващат едни пристъпи на кихавица и всеки път съм много бдителна да внимавам как точно кихам. Правя кегел упражнения :/ дано ме спасят от някой срам някъде.

# 456
И аз незнам, даже се срамувах да се обадя на лекарката, и да питам дали някоя от Вас и се е случило, бях в шок. Иначе да и при кихане има леко изпускане, даже и в съня си пак е леко, но  веднага помислих, че е околоплодна вода.  А за големината ние сме с един ден назад само, днес си запазих час за 4Д за последната фетална морфология, Вие ще я правите ли? Смятате ли я за нормална или спирате с първите две само морфологии. Дано да качи, че започнах да се притеснявам, а и е момченце, от корема ми е малко циркаджийче в кръга на шегата. Днес на прегледа аз плача от притеснение, нещо да не му се случи( аз и всеки ден си поплаквам заради тати де) , а то си пляскаше с ръчички, онзи ден пък крачето му беше в устата, направо ме изненада,като се прибрах и полегнах ритници ми биеше.
Дано при всички ни мине наред тинки уинки Simple Smile
  falan1 Може ли да споделиш какви упражнения правиш.

# 457
https://bremennost.bg/uprajneniq-na-kegel-za-bremenni.html
Ето тук е много добре обяснено Simple Smile аз имам в едно от приложенията секция зс такива упражнения. Доста е лесно... Трудното е да се сещам и да съм постоянна.
Със сигурност са доказсни за тазовото дъно и такъв тип проблеми Simple Smile

# 458
Третата фетална си е част от проследяването, където ходя аз. Т.е. независимо,че няма проблем,пак си се прави.
А да Ви питам, на вас искат ли ви повторно СПИН, Васерман, кръвна група? На мен ми се струва безмислено,при положение, че веднъж вече ми ги правиха в клиниката, сега протоколът бил такъв,че пак ги искат. Тя кръвната група няма да се промени, а като бременни контактите ни са ограничени и не мисля,че има реален риск за която и да е да хване нещо от гореизброените.

# 459
Искат ги заради раждането. Валидност та им е три месеца и са изтекли. Аз затова се чудя защо ги пускат толкова рано още в първи триместър. В някои болници си затварят очите и приемат изследвания с шест месеца годност, аз затова пусках моите края на февруари с надеждата, че няма да ги пускам пак за раждането.

Вие спряхте ли се на кошари. Би ми било полезно да споделите, особено вече жените с деца. На мен тези новите модерни платнени next to me ми се струват много непрактични. Ползваш я 6 месеца и после нова. Да, много е готино бебето да е до теб, ако го кърмиш, ама трябва да имаме някаква финансова спирачка при пазаруване. Аз затова май се оглеждам за дървена стабилна кошара. Иска ми се нещо, в което да спи поне две години. Но и тук варианти сумати: с колелца, с люлеещ механизъм, с падаща решетка, с решетки от всички страни. Четох, че тези с падаща решетка може да се окажат не толкова безопасни, като започне бебето да се набира по тях. И май ще е обикновена дървена стабилна кошара, което вече трудно се открива, защото сега видът продава.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 08:23 от teri__90

# 460
Ikea smagora си харесах аз, иначе в Айко има 20% отстъпка за детски стаи. Ще вземем 60/120 направо.
Препоръчаха ми едни специални ортопедични малки матрачета CocoonaBaby nest. Това се чудя дали да купя в допълнение.

# 461
Кошара подвижна не сме взимали.
Имаме си легло 60/120 с решетка, която не е подвижна, 4 чекмеджета и 3 нива на матрака. Има люлеещ механизъм, който много лесно се застопорява с 2 дълги болта. По повод тези новите, са супер непрактични, даже няма и 6м да св ползват. Някои бебета от 4-5 месец стават супер подвижни. Леглото нашия батко си го ползва до 4г. Беше тогава около метър висок и си му беше удобно. А в началото за да не ставам по 1525272 пъти спеше в коша на количката до мен, после след 40 ден като се укроти си го наместих в леглото.

# 462
Аз до 6 м ползвах кошара на колела, за съжаление не беше некст ту ми. Трябваше да ставам като е до спалнята. Много е удобно да е при теб, в която стая си ти. После много исках дървена, но си харесах от тези от плат- сгъвсемите и не съжалявам. Моят син започна да се изправя и мята вътре от много малък и все ми се струва, че в дървена много би се удрял. Той сега е на 1,6 г. и още си спи в нея, а за бебето ще ползвам пак тази на колелцата до 6 м.

# 463
Ние с баткото имахме съвсем обикновена дървена кошара, от която сам се измести в детската стая, като беше на 2,6 г. За пътувания си взехме най-обикновена сгъваема кошара, за около 100 лв. Супер работа ни свърши, сега пак ще вземем такава. Това наливане на стотин и хиляди левове за всякакви бебешки неща, не го разбирам.
  Особено за столчетата за кола, ние сме със стандартно столче, стабилно, с няколко точково закопчаване на колана, но в нормален ценови диапазон. В статиите и ревютата много захаросано говорят, но реалното пътуване с бебе/дете не е от точка а до точка б. Много пъти е кошмарно и бебето се вади по сто хиляди пъти от столчето. А, ако недай боже, се случи произшествие и най-скъпото столче може да не е ефективно. Ние се стараем да сме разумни и да не се изхвърляме в покупки.

# 464
И аз ако мога ще купя всички видове кошари и гнезда, но ще се заринем във вещи.
Една приятелка ще ми даде за няколко месеца една по-малка дървена, за да стои до леглото, но иначе ще вземем едно 120/60 дървено с люлка. Даже се чудя дали сега да го взимам или по-натам. Мисля да взема и някакъв скрин ( не бебешки мебел), за да може да се ползва и по-натам и да сложа подвижен повивалник. И това ще е....Grinning Имах мерак и за стол за кърмене, но още една вещ да й се чудя къде да стои :/

Общи условия

Активация на акаунт