Августинки 2021 - Тема 4 🤰🌼

• 31 147
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Аз нямам нищо закупено все още за спане, но планирам да купя легълце “next to me” за първите 6 месеца, а след това да му взема директно ниско легълце, тип Монтесори, където да спим заедно. Спалнята ми е твърде висока и ще ме е страх да е до мен на нея. Но пари за кошарка определено няма да заделям.., дано да не разсъждавам грешно Simple Smile

# 466
И аз смятам да купя дървен обикновен скрин и да сложа отгоре повивалника.
Ashira, много ме изкефи какво са казали едни познати за легло тип Монтесори. И те са фенове и се опитват да пригодят по този начин стаята. Та бяха казали: "Представяме си как ще купим едно легло за 1000лв и после кучетата ще решат, че сме наредили възглавници за тях на земята"

Потърси някой по поръчка да ти го направи, доста са скъпи. Но като че ли Монтесори легла са за ходещи деца. За 6 месечно ми се струва малко опасно. Но и аз нямам опит.
И аз съм фен на Монтесори (даване на възможност за самостоятелност и пасивни играчки), но мисля, че чак такова легло няма да правим. Мисля да накарам единия дядо да направи ниско рафтче за книжки, ниска масичка. Но това доста по-натам. Но със сигурност няма да купя готови, безумни са цените. Само tower chair бих купила готов. Разликата между цената на "Дървена играчка" и "Дървена монтесори играчка" е безумна.

Като се сетя какви глупости съм купувала за подаръци на моите приятелки и техни деца, сега се надявам да не ми ги пратят, за да събират у нас прах и място.

# 467
Легълцата next to me се израстват на около 3-месечна възраст и после се чудиш къде да го сложиш, а и трябва да купуваш нормално. А на Монтесори аз хич не съм фен, особено на частните градини от този вид. Като гледах как синът ми, като бебе, си бие главата с дървена монтесори дрънкалка, чак се чудех на кого му е хрумнало. Но то всичко е на проба грешка.

# 468
  • Варна
Ние взехме кошарата лейди със скрин и повивалник, с люлеещ механизъм, може да се застопори и ще ги ползваме дърго време, защото след това става на бюро и легло, всичко това общо ни струваше 520лв и съм повече от доволна. Не мисля, че имам нежда от кошари тип next to me, то тази кошара ще е буквално на една крачка разстояние от мен така или иначе.

# 469
Искам да ви похваля babylifemalechko. Страхотно обслужване. Знаете, че търсех столче и най-накрая си избрах такова, което отговаря на моите изисквания за сигурност. Столчето е maxi cosi 720 лв, но към него трябва и isofix база да се купи за 530 лв (може и без база и да се захваща само с колани и отговаря на R129 стандарта така). Базата ще я ползваме и за следващото столче. Та общо цената стана 1250лв. Мъжът ми чак си отдъхна, защото се притесняваше, че ще му кажа нещо от рода на 3000лв с всичките ми изисквания.
Толкова ми олекна, че намерих столче, че директно го поръчах. И след това ми се обадиха от магазина да потвърдя поръчката, като жената беше супер мила да ми каже, че вървяла реклама по радиото, че от утре всичките им колички и столчета са с 25% отстъпка и ако искам да пуснем поръчката утре. Което ни спестява около 300лв, което ще ми е я кошара, я количка. Просто съм възхитена от обслужването.

# 470
  • Варна
Абе момичета, вчера на прегледа като ми мереха обиколката на корема акушерката изкара и нещо като доплер с някаква машинка която издаваше силни звуци (както когато търсиш станция по радиото, едно пръщене) и гинеколожката каза, че не успява да чуе, защото съм в 25г.с. (А аз знам, че съм в края на 26..) не се притесних, защото след това бебчето се събуди явно и се размърда и си е доста активно всеки ден, но какъв и този уред? На предните прегледи не използваха този уред и нормално ли е да не ме гледат на ехограф? От феталната не са ме гледали, на която ходих в 19г.с. Знам, че по здравна каса се полагат два ехографа, но все пак не е ли нужно да провери дали се развива нормално и ако има някакъв проблем да се предотврати навреме? И какви изследвания се правят в 29/30г.с?

# 471
Ако си по Здравна каса, ехографите са ти свършили и не би трябвало да те гледат на ехограф повече, освен ако не пожелаеш да си платиш ехографски преглед. Някъде може и да правят изключение, но това е свършена от лекаря работа,за която той не взема пари,много рядко съм чувала да се случва.
В 30 г.с. при мен са планувани  NST (сърдечни тонове), а от 30-32 г.с. фетална морфология. Но не са по каса.

# 472
  • Варна
Аз се следя по ЗК и ме гледа всеки път без да плащам ,но явно си е до лекаря 😊
Включвам се и относно кошарите , има сгъваеми кошари 60/120 с функция next to me. Такава примерно е kikka boo milky way, много я харесвам ,но ако не продам тази на баткото , няма да се затрупвам. На баткото е дървена с люлеещ механизъм на 2 нива , красива е ,но сгъваемите за мен са много по-практични и удобни . Ако някой си търси 2ра употреба мога да изпратя снимки и инфо на лично.

# 473
Според мен не е нормално да не преглеждат с ехограф извън тези два, които се полагат по ЗК. Най-малкото според мен е редно да ти обяснят и да ти дадат опция да си платиш с
за такъв ако искаш. Мен също ме гледат всеки път без да плащам, но доколкото разбирам някои доктори го правят на добра воля.

# 474
Аз си плащам всеки път на преглед ЖК. Жените на регистратура се чудят защо, но не си водя ЖК при репродуктивната лекарка, а при нейн колега. Ако бях при нея, нямаше изобщо да иска да плащам, от 4 години съм в тази клиника. Та аз искам преглед, аз го плащам, не ми го предлага дори доктора. Не знам не го ли интересува това дете добре ли е, не е ли.

Иначе доплера не би трябвало да бръжди. На мен доплер ми пускат чрез трансдюсера на ехографа. Дори домашния ми доплер не издава звук.

# 475
  • Варна
На мен не ми се предоставя възможност дори да ме гледат, срещу заплащане, а относно този уред?? Тери това с уреда ми го направиха където ми мерят обиколката и теглото, не в стаята с ехографа и го оприличавам на доплер, не знам реално какво е.. и какво мери, но пак с гел на корема и така...

# 476
Не са ми мерили тонове, може да е с уреда за тонове, той по принцип се връзва за корема, но казват, че трудно се хваща преди 30 г.с.
То и на мен не ми се предлага да ме гледа срещу заплащане, само записва в досието и аз казвам: "Искам да ме прегледате". Иначе не ми предлага.

# 477
На мен не ми се предоставя възможност дори да ме гледат, срещу заплащане, а относно този уред?? Тери това с уреда ми го направиха където ми мерят обиколката и теглото, не в стаята с ехографа и го оприличавам на доплер, не знам реално какво е.. и какво мери, но пак с гел на корема и така...
Може би са опитали да ти запишат тонове, но е рано.. Иначе за прегледа, ако имаш възможност и желание, според мен питай и настоявай.. Поне в това се убедих покрай бременността.. че докторите имат толкова много пациентки, че няма как да им пука особено за всяка една и ако искаш някаква информация и максимално обстоен преглед то трябва да си нахален и да питаш... Колкото и да е неприятно. Confused

# 478
  • Варна
Не са тоновете, освен ако няма друг начин за меренето им без лепенките и колана или там както се нарича.

# 479
Този уред е за тоновете. Днес бях на преглед и ми ги мериха с него.

Общи условия

Активация на акаунт