ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 32 174
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
И аз не виждам на какво основание се разнасят такива слухове.  Но съм си консерва,та затуй- ръчно, да не  гледам глупаво машината.

# 196
  • София
Фалшиви новини и създаване на паника. Не се връзвайте.

# 197
  • София
Здравейте.
И ние се отчетохме семейно.
Планирах да гласувам машинно, но се отказах, заради възможни нередности с отчитане на машинния вот.
Оказа се, че не се броят бюлетините от него, а само се изпечатва от машината нещо като обобщение и то се въвежда в протокола. А тези машини, доколкото четох, са минали одит, но фирмата, която го е извършила, май не е избрана съвсем на пазарен принцип и редултатите от одита така и не е публикуван, въпреки предварителната информация, че на 1.04 е трябвало да бъде оповестен.
Първоначално и на мен ми се стори фейк, но проверих на сайта на ЦИК инструкции за броенето на гласове и попълване на протоколи и наистина е така.
Та така. Реших да заложа на хартиената бюлетина. Все пак във всяка секция има представители на няколок партии + наблюдатели, не ми се вярва да тръгнат да правят зорлем хартиените бюлетини невалидни.
Иначе младежът вчера направи една хубава разходка в дъжда с приятели. Каза, че са хапнали в Хепи и са минали 5 пъти по Витошка. Прибра се щастлив и днес даже сам предложи да помогне с нещо у дома, което е прецедент за последните месеци Stuck Out Tongue .
Ред, аз се колебаех между този филм и "Призраци". Сега ще проверя не мога ли да изгледам 2-3 онлайн поне, защото има много интересни заглавия.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 11:40 от zazu1

# 198
  • София
Аз съм я пропуснала тази информация, Зазу. Но ако стане проблем, направо ще се наложи да повторят изборите, та не ми се вярва.
Онзи ден като се прибирах пеша по Витошка, налетях на дъщеря ми и приятелките ѝ. 😆
После са ходили да хапнат, също в Хепи. На тийнейджърите им е идентична програмата явно.

# 199
  • софия
По повод на машинното гласуване имам и още едно на ум - в кои демократични държави има подобно гласуване Smiling Imp

Иначе извънредното положение дава свободни възможности за възлагане на ОП Smiling Imp

# 200
Аз гласувах машинно ( или както там се казва Simple Smile ) Надявам се, че би било по-трудно за фалшифициране. На нормалното вече му знаят цаката как се фалшифицира Simple Smile
И аз не виждам основание да не се отчитат гласовете от машините.

Иначе за решилите да използват машините, да кажа. Дадоха ми карта, с чип, която се пъха като на банкомат Simple Smile Но при мен 2-3 опита не влизаше. Попитах, обясниха...пак не става. Наложи се да дойде едно момче да помага. Пъхна я, не права, а леко под ъгъл нагоре...После се махне, не ме е гледал за кого гласувам. Другото беше елементарно. Избираш за кого гласуваш, изчакваш разписката, изчакваш да освободи картата, връщаш картата и пускаш разписката в отделна урна, не тази за хартиените бюлетини. Дано съм била от полза!

# 201
  • София
Бисе, Аманда, усмихнахте ме! Ние ще ходим по-късно, че ММ беше нощна смяна да варди бюлетините, та сега спи. Ние също искаме машинно, защото си мисля, че е по-трудно подменимо, но в нашата секция няма, като ви слушам може и за добре да е.
Гадамер, аз никога не съм била почитател на дребните породи, но сега на моменти съжалявам, че не съм с дребно куче, та да си го водя навсякъде и да не го мисля. Хотелите за кучета в повечето случаи са доста компромисен вариант,  а за моя лигльо би било кошмар да е затворен и без нас. Сега го пращам с нашите на вилата, като ходим на море, но определено бих си го водила, ако не беше такова магаре и почти никъде не биха го взели. Вариант е вила или апартамент, но там няма олинклузив, а и ММ протестира, че иска той да почива, а не да ходим на море заради кучето, а аз бих.

# 202
  • София
Гадамер, според мене не си взимайте куче. То си е някаква форма на саможертва в контекста на определени глезотии, и ако човек няма нагласата, че приема нов член на семейството, просто няма смисъл.
Аз съм си мислела за куче, но май не бих си взела. Котешки човек съм. Не само заради пътуванията (с котка е лесно, някой идва на ден-два за храна и смяна на WC), но и някак не ми допада, че кучетата вечно трябва нещо да ги командориш и строяваш в две редици, че пък иначе ще ти се качат на главата. Котките са особено впечатляващи с достойнството и независимостта си, и когато успоредно с това те обичат, някак връзката е вълшебна.
По принцип много харесвам и кучета, естествено, но ми идват по-наивни и по-лесни за манипулация и някак не е моето.

Зазу, сетих се за още един филм, той е от 2014-та, пак го имаше сега, но мина; но пък го има в нета. Зимен сън на Джейлан. Мисля, че е много хубав.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 12:33 от Red

# 203
  • София
О, този филм го гледах преди години. Много ми хареса тогава. Периодично се сещам за него. Явно имаме сходни вкусове за филм Simple Smile .

# 204
  • София
Явно е точно така. 😊
Може днес да заседнем да го гледаме, ти съвсем ме ентусиазира.

# 205
Сега, ако кажете къде може да се гледа " Зимен сън", цял живот ще ви споменавам с добро🙂

Моника от две години ми говори за балеаж. Е, дойде момента да гласувам" за". В Плевен никъде не ми хареса как го правят и поразгледахме салоните в София.
Записах я за Салон Мърфи на граф Игнатиев. Мърфи ще я фризира😎

# 206
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз си мисля за чихуахуа, обаче наистина не искам да го взимам с нас по пътувания. Ние правим 2-3 пъти в годината 2-3 седмични пътувания, с полети по 10-12 часа, абсурд да има куче с нас. Отделно всички други пътувания, почти всеки уикенд, седмица тук, седмица там, ски, море....Нашите няма как да го гледат, защото те самите имат куче и не могат да мръднат с него. А тяхното е супер диво, джак ръсел, може и да види сметката на нашето чичи. С куче се виждам като се пенсионирам.

Гласувахме и ние. Имаше си хора, но нищо по-различно от друг път.

# 207
  • софия
И мрън ме изненада, че иска да си направи цвят на косата. Харесва ѝ синьо или лилаво. Аз съм ок, но на нейната кошница единственото, което би седяло добре е балеаж. Четох, че Поли Ботева била много добра в русото и когато поиска ще запиша час при нея.

# 208
  • София
Биси, ММ го изтегли от обичайните сайтове.
Гадамер, бях се засилила да ти пускам координати на сръбския развъдник за той пудели (веднъж ви разказвах, че чак догоних и спрях да разпитам едни хора с такъв модел кучешки бонбон). Ама то не може толкова време да изкарва без вас, ще страда.

# 209
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, като се вземе животно, трябва да си отговорен към него. То не е виновно с нищо.

Общи условия

Активация на акаунт