ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 989
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Не са само ромските. Още колко има неромски, които са не точно занемарени, но нали не мислите, че всички гимназисти и прогимназисти, които вече една година не ходят на училище, имат до себе си родители, които имат знанията, желанието и физическата или финансова възможност да им помогат. Или пък нервите. Аз без бой си признавам, че понякога баш нервите ми не издържат с набора.

# 361
Ми да. Така е. Но просто не знам вече... С тая пандемия вече и за емиграция не е. А млади хора умират. Тежки времена ни чакат.

# 362
A дали не можем да минем между всички искания и да ни изпълнят скромното желание за ПО в топлите вече месеци.
Така де, който ни даде ПО, потенциално може да спечели следващите избори.. Малко ли електорат сме родителите Simple Smile

# 363
  • София
Ми аз не знам вече какво може да се направи. Сал един късмет остана да се разчита на него.
Иначе с тоя бъдещ електорат, дето го отглеждаме сега, след десет години ще мислим за Бойко и Слави като за интелектуалци.

# 364
Не са само ромските. Още колко има неромски, които са не точно занемарени, но нали не мислите, че всички гимназисти и прогимназисти, които вече една година не ходят на училище, имат до себе си родители, които имат знанията, желанието и физическата или финансова възможност да им помогат.
Факт. Децата ми имат такива приятелчета. Умни деца и сърцето ме боли, че в момента са двойно ощетени. В този аспект ни липсва емпатия като общество. Нищо, че уж сме много емпатични и мислим за болните и болниците.
И защо така вдигнахме бялото знаме за ПО? Заради едното кенгуру? Аз пък мисля, че ще пуснат децата в училище, макар и ротационно. Дайте по-ведро 🙏🏻

# 365
Не е само ЕК. Има много сериозно изместване на датите на събития с далеч по-малко участници.

# 366
  • София
Кой, ние ли сме емпатични?
Нищо подобно, уви. 😃
В повечето случаи става въпрос за обикновен, ежедневен егоизъм.
На едни им липсват кръчмите, други ги е страх да не се разболеят, трети обезателно смятат, че някой им е скроил шапка с ваксините.
Демокрацията е във фаза "орел, рак и щука", нищо градивно не се случва, и никой не дава и пет пари за онова там, устойчивото развитие.

# 367
А защо смятате, че ще има съществена разлика в мотивацията и в обгрижването на децата при ПО?
Имам наблюдения от две училища и не намирам разлика в обучението и ангажираността на децата ми при двете форми на преподаване и учене. Не се е променила продължителността на часовете, нито трудността на тестовете /даже ми се струва, че онлайн тестовете са по-трудни с тази невъзможност да си проверяват отговорите и да се връщат назад/. Учителите не са спрели да преподават.
В класа на малкия ми син има и две деца от ромски произход. Активно си участват в часовете, правят проекти.
Според мен децата са ощетени в социален аспект, но не мисля, че нещо се е променило в преподаването . Някои повечко дремят пред компютрите, но според мен това са същите деца, които биха проспали и присъствените часове. Моят  осмокласник е достатъчно откровен, за да си каже, че има сериозен проблем с мотивацията по някои предмети. Но това не е резултат от онлайн обучението, а защото по принцип не вижда смисъл да ги учи.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 07:40 от Amanda.D

# 368
  • София
Аз съм оптимист като Врабчо и мисля, че децата ни ще походят малко на училище присъствено по график. Не искам да повярвам, че ще завършат дистанционно.

# 369
  • Отвъд алеята зад шкафа
Малката има часове по 20 мин и свършва ДО много по-рано, отколкото като е присъствено. Така че със сигурност има разлика. Добре, че не е цяла учебна година така.

# 370
Аз също смятам, че децата ще походят присъствено на училище. Но не мисля, че нещо с образованието им съществено ще се промени. Нашата образователна система никога не е била особено вдъхновяваща и следващата заложбите и интересите на децата. Но пък учителите ни се справят добре с преподаването по учебните програми. Доста по-добре от учителите в други държави.

# 371
  • Велико Търново
Снощи слушах пак някакъв директор на училище, който каза, че според него трябва да се върнат децата от 1 до 4 клас, както и 7 и 12-ти, защото им предстоят матури, а останалите класове да завършат дистанционно... Чудя се тогава пък, в нашия колеж /а и не само /, един випуск 12 клас от 40 деца ли ще учат само, в цяло училище.... Ще гледаме, до два - три дни ще го кажат.

# 372
  • София
Според мен при обучението в електронна среда и при учителите с времето спада мотивацията - поне като гледам при част от нашите. Иначе и нашите часове винаги са си били по 40 минути.
Вчера с изненада осъзнах, че 5 и 7 май са учебни дни, след като видях, че са преместили един турнир по информатика на 7-8 май. И тъкмо се зачудих защо така насред почивните дни и ми светна, че те 5 и 7 не са неучебни.
Планирахме между Великден и Гергьовден да се разходим към Русе и село - баба, майка и цялата рода. Но в зависимост какво решат за присъственото и как ще се проведат тези олимпиади, ще трябва да се върнем явно по-рано в София.

# 373
  • у дома...
В неделя бях на работа и се прибрах вчера в 8 сутринта. Девойката си изчистила стаята и подредила гардероба. И сготвила за нея и дядо ѝ спагети.

На мнението на Аманда съм. И в нашето училище часовете са си по 40 минути. Постоянно правят проекти. Дори по физическо писаха есета на тема "Възходът на един гений" за спортист по избор. Преподаването е същото като при присъствено, с изключение на живия контакт.

# 374
Разбира се, че и при учителите спада мотивацията. В един момент виждат, че не могат да контролират класа онлайн, всеки учи и внимава когато и колкото сам иска. А ако не иска, нямаш механизми да го заставиш на момента, защото просто ще те изключи. Затова и вдигат ръце.
Просто няма начин електронното общуване да е на нивото на живото. Все едно да ядем соево кюфте и да си внушаваме, че е като сочно телешко.  Ами не е, имитация е.

Общи условия

Активация на акаунт