ОСМИ клас 2020/2021 - Дистанционно в осми клас - байгън! Идва пролетен живот навън!

• 31 967
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Хайде да им е честито на нашите...
Втората врътка, където са наборите на малкия ми син - 5 клас, се падат по Великден и ще учат по само 7 дни, а нашите да се върнат обратно чак на 26 май за други 8 дни...
Евентуално...

# 496
Аз пък доде не видя - не вярвам.
Дано де, отдавна го чакам.
Така или иначе ние по-следващата седмица сме на екскурзия, ако ПСР-ите ни са отрицателни, та ще я изпуснем, но мога да хвърлям боб и да гадая кога на кого какво ще му скимне за ДО - ПО и т.н. Другата седмица, живот и здраве, се надявам силно поне за пет дни да си видят децата училището и класа.

# 497
Това училище вече го чакаме повече от отпуската. Laughing
Да го видим, да му се нарадваме. Relaxed
Като всенароден празник..

# 498
  • София
ston, за вас ще изпълня услугата за кафе + усмивка + пътни.
С удоволствие бих ги и научила да ги играят, но се иска желание. Моето сърце заиграва с народната музика просто. Не ми се случва същото с модерните зумба и други подобни. Като видя фитнес, пресичам на другия тротоар, а като чуя за йога, си запушвам ушите. 😂

# 499
Не съм чула при нас за хора да се говори. При наборката това. Дай му на господина, който е и класен, волейбол, баскетбол, водни скокове, ски... При големия, друго училище, им пускаше клипове да учат Петрунино. Ние сме трима танцьори в семейството, та хората не ни плащат!

# 500
  • София
Нашите също учат хора - Дунавско беше последното, което учеха. Моето си ги знае. Благодарна съм, че имаха страхотна учителка в училище, която им предаде любовта към танците и на тях. Общо взето едно 40 % от класа им от тогава ходят в читалището. Но и аз обичам страшно много народните танци. И като цяло всякакви спортове обичам, неспокойна душа съм. Не мога да стоя дълго време без да правя нещо - последно почнах да се уча от набора да карам ролери тази зима, след като не можехме да ходим в залата за танци Simple Smile

# 501
  • Някъде в Европа...
Judy, благородно ти завиждам за почивката. Попаднах на публикациите ти в една друга тема и понеже е моя миналогодишна провалена почивка по същото време, ми е интересно да чета...Пожелавам прекрасно изкарване. Децата въобще не ги мисли, и без това училището тази година  е "колкото да мине"

Вкъщи настроението е минорно. Първо, миналата вечер по тъмно се прибра със сериозно и дълбоко порязан среден пръст на дясната ръка от диска на колелото (доста нелепо се е стигнало до инцидента). Под наклон и диагонал направо му е дялнат от средата пръста  до нокътя. Много, много кръв тече (дори ми прилоша и причерня от вида й за кратко), успях да овладея положението с риванол, прахче и няколко превръзки..Може да си свива пръстта, има чувствителност на възглавничката над нокътя. На доктор не отидохме вечерта, бях доста ошашкана и реагирах като робот да овладея кръвотечението..може би трябваше...Оттогава кръв няма и сменяме превръзки като дезинфекцирам с кислородна вода или риванол, прахче, марля и бинтовам...Порязано е доста надълбоко под ъгъл - разтваря се прореза все едно може да "надигаш" месото като капаче...Казва, че не го боли...Ще видя как ще е положението тези дни и може и да го заведа ако не почне да се позатваря....Забраних му да излиза с колелото, поне да не свива "зорлем" пръста, да не разтваря раната. Бесен е...
Второ - днес новината за ПО от понеделник го довърши. Хем ваканция сега, хем колело не може да кара (т.е той може, но му е забранено 😃), ами в понеделник и на училище...Ще има да се измъква и извинява, че не пише заради пръста, даже и да може....

По физическо не съм чула да са учили хора.
Следващото ПО доколкото и аз смятах, го изкарах първите 2 седмици на юни...Каквото и да говорим, свърши си тази година...

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 16:01 от AIR

# 502
АИР, сега тръпнем да не се паднем на положителен тест. Понеже там си е жива лотария. Та доде и там не тръгнем - и това не вярвам още.
О, детето го мисля до толкова, че трябва да си набавяме бутилирана вода редовно заради него, понеже е жаба. Аз съм камила - за мен грижи от сорта няма.
...
Ще се оправи юнакът.
 ХорА при нас не е имало. За радост на 99% от съучениците.

# 503
  • софия
Еър, за да не свива пръста и да се отваря раната, може да опиташ да направиш шина от спринцовка, като я срежеш по дължина през средата и бинтовате/залепите с лейкопласт около пръста. Не знам дали ще иска да седи с нея, но със сигурност тя ще обездвижи да не го сгъва.
ЦиКатридина спрей помага за рани.
Дано бързо заздравее. Гадни са тези рани. Ръцете са силно кръвоснабдени и тече бая.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 15:42 от zvаnchе

# 504
Винаги е имало хорА. Тази година, 9 клас в ДО изучаваха тропанка, което никак не е лесно, а има и разлики в различните региони. Учителката им искаше запис и каза, че който няма му пише 3 за присъствие, когато го е разяснявала. Помогнаха ми съфорумки, както и една колежка любител танцьор, която ми записа тактовете и стъпките. С 6 на тропанка и 6 по ФВС, детето оформи 5,53 за срока общ успех. Миналата година заради среден 3 по рисуване първи срок не стигна до 5,50. Обичам ги тези "разтоварващи" предмети. Joy

# 505
  • София
Air, ваксина за тетанус сложихте ли?

# 506
  • Някъде в Европа...
Air, ваксина за тетанус сложихте ли?
Не съм...Приех го като порязване от нож...Дали е трябвало? 😞

# 507
  • София
Ми не съм сигурна, но ако се случи порязване извън дома, обикновено се прави.
Трудно ми е да преценя колко може да е замърсен дискът на колелото, на който се е случило порязването.
Сега, то случаи на тетанус де факто няма от много години, ама нали все пак протокол.
Тетатоксът може да се поставя и със закъснение - ама дали бяха 24 или 48 часа след порязване, не помня.

# 508
  • Някъде в Европа...
Ми не съм сигурна, но ако се случи порязване извън дома, обикновено се прави.
Трудно ми е да преценя колко може да е замърсен дискът на колелото, на който се е случило порязването.
Сега, то случаи на тетанус де факто няма от много години, ама нали все пак протокол.
Ами диска на колелото му е "лъскав"  (не че съм го оглеждала по тази причина миналата вечер, ами поисках да ми покаже на коя част на колелото  се е порязал). Ще взема да се чуя с докторката все пак...За пръв път ми се случва и наистина бях доста ошашкана...исках просто кръвта да спре да тече така силно...

# 509
  • София
Ами питай най-добре, да.
Може би няма нужда.
То нали е анаеробен микроорганизъм, живее в пръст, та надали, ако дискът си е чист.

Общи условия

Активация на акаунт