Вече имаме коремчета с малки МАРТенски човечета!

• 13 749
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Sade, сигурна ли си че брашното за сладкиша ти е само 50гр. Thinking Аз не съм много добра в готвенето, ама 50гр. брашно ми се виждат безкрайно малко Rolling Eyes

# 91
Привет на мамите с коремите, не особено големите /все още/ Laughing

Радвам се, че го има този сайт, защото бързичко се ориентирах в белите и черни списъци, в списъците на добрите ехографисти, адреси, телефони и т.н. Та понеже съм още под впечатление от вчерашния преглед /фетална морфология/ при д-р Марков от МЦ Фемина, да споделя... отдели ни около 30 мин., видя, измери и преброи всичко, което може да се види, измери и преброи на този етап. Та всичко ни е налице + един брой пишка  Grinning както каза той "100%" Grinning

Колкото до мърдането, въпреки че ми е втора, май съвсем скоро го усетих, твърде плахо, за разлика от щерката преди години  Laughing /мъже  Wink/

# 92
P4eli4ka, да брашното е само 50 грама. Аз също не съм по готвенето, затова избирам рецпти, коитода са лесни,бързи и ефектни. А тук маслото, шоколадът, орехите  и захарта, правят един много калоричен сладкиш.
Рецептта е от поредицата "Уверени в кухнята", която беше популярна преди няколко години.
P4eli4ka, ако ще го пробваш, не се плаши, че няма много да бухне /имам предвид,че няма да стане двоен/, ще се надигне, ще стане на шупли и ако го оставиш да хване коричка, тя ще стане хрупкава.

# 93
Аз изпитвам малко угризения, страх ме е да не се почувства отхвърлен и да не ревнува баткото. Той е още малък и не може да му обясним, че ще има братче, но по принцип много се радва на бебетата.

Какво по-хубаво от пълна къща, трудно е, но ще се справим. Гледам да се настройвам положително. Моето се усеща вече даже като си сложа ръката понякога, явно това са му силните ритници. Баткото го усещах по това време, но съвсем малко, а това човеченце го усещам почти през целия ден, и то доста по-интензивно, но и този път плацентата ми е задна и ритниците са отпред.

Звездица, кога е родено твоето детенце? Моето момче е родено на 28 март, твоето кога точно е, защото виждам, че са близо един до друг?

# 94
Благодаря Sade  bouquet
Мисля да го пробвам, ама трябва да купя шоколад, щото точно такъв, без захар, си нямам в нас newsm78 Иначе напоследък съм решила да се отдам на готвене, да видим дали това ще остане само на етап "идея" или наистина ще се захвана с експериментиране  chef

# 95
Момичета, какво е
плацентата ми е задна ...
и какво е предна плацента? newsm78

Аз си мислех, че се дели на горе и долу /а не на предна и задна плацента/, защото бях  smile3529 , че ако плодът се е захванал ниско, то майката може да усети бебето по-рано, и обратното.

Моля обяснете ми umnikuu

# 96
  • София
mango, благодаря за посрещането Grinning
бимба, и разлика при вас не е толкова голяма, каката ще свикне бързо с новия член, а пък ти можеш да разчиташ на помощница Wink
sade, благодаря за рецептата, аз сега се уча да готвя Embarassed и се надявам да дойде и нейният ред скоро. ще пиша как е като се престраша да я правя
мама миши, твойте кг са само 2 и ти завиждам, а аз сигурно съм ок 4 отгоре, май съм най-дебелата мартенка за сега Sad аз също като теб с малката ми дарина се вълнувах и си мислех всяка една секунда за бебо, още повече че бях болнични, сега като че ли съм по-спокойна и се надявам малкия мъж да не е толкова ревлив като кака си Laughing
зайо, много ми хареса това което си писала че не трябва да се хвърли голямото на бабата newsm10 и аз съм на това мнение въпреки че едната баба ме агитира сомж за първите месеци, след като я отрязах сега вече е на първата седмица, обаче и на това не съм съгласна Naughty
face off, и аз ходих при марков на фетална но още преди 2 седмици,  Embarassed бях много нетърпелива, на нас също ни видяха пишка но досега от толкова много приятелки които са ходили при него на никоя не е сбъркал, та трябва май двете с теб да мислим мъжки имена ooooh!
фема, те направо са си на една възраст, моята девойка е на 2 април, може да ги сватосаме Simple Smile)). а ти къде ражда? може и да сме се засекли някъде по коридорите...аз бях в шейново.  а на теб кога ти е термина? май излиза че по едно и също време ги правим децата Laughing
sade,предна плацента е когато плацентата е отпред към корема, а задната е към гърба. а ниска плацента или т.нар. превиа плацента е когато плацентата е близо до изхода на матката-т.е. до шийката на матката.ако бъркам нека някой ме поправи
лека вечер на всички бъдещи и настоящи мами smile3525

# 97
Здравейте,момичета,
Завръщам се отново в редиците с малки промени.Дано наскоро да имам по-често достъп до Интернет,че много ми липсвате.
При мен също не си личи много коремчето,но сутрин като се събуждам си ми е подутичко.Иначе хич не ми понася да лежа по гръб,а само на една страна.Аз на 26 съм на морфология и тогава ще разберем пола на бебчо.
Поздрави Heart Eyes

# 98
Мислите ли, че главоболът може да е свързан по някакъв начин с бремеността? Ипо колко парацетамола на ден може да се пият според вас?

gertrudka Да, главоболието е често оплакване при бременност. Първо изпивай по чаша солен айрян (ако е от кръвното), ако не помогне можеш да вземаш парацетамол. Аз страдах от главоболие често по време на първата си бременност. Сега също ми се случва, особено миналия месец. Когато болката е силна е по-добре да пиеш нещо.

звездица Добре дошла  Hug Желая ти лека бременност и здраво, хубаво и послушно  newsm30 през Март  Simple Smile

sade Мерси за рецептата! Аз обичам да готвя и макар и да не ми остава време покрай Алек непременно ще я пробвам тези дни     chef

Виждам, че много от вас се притесняват за по-големите дечица. Аз пък се надявам, че малката разлика ще помогне и няма да има голяма ревност. Не мисля да лишавам Алек от нещо, още по-малко от любов. Да, мисля да опитам да го дам на ясла през септември 2007, когато става на 2, но с или без бебето пак щях да опитам. Притеснявам се само как ще се държи. Не от лошотия, но той постоянно хвърля тежки играчки в/у всичко и всички... И го уча на "Мили-мили" и "О-о-оо", но все още е доста груб. Да обяснявам, че в корема ми има бебе е най-безмисленото нещо на света засега  Grinning
А иначе съм  preggo Коремът ми сега е, колкото в края на 6я месец предия път  Laughing Качила съм 1кг и то при условие, че не съм повръщала нито 1 път... В това отношение нямам притеснения. Предния път родих на термин и бях +8кг с бебе 3,600кг. Надявам се и този път да е нещо подобно.

Целувки на всички бебета, каки, батковци и мамчета  Hug

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 23:33 от rosito_m_m

# 99
Звездичке, аз раждах в Пловдив, този път терминът ми е 8  март /реално е 2-3 дни по-късно, защото имам по-дълъг цикъл/ , но то нали нищо не се знае. Моето се роди две седмици по-рано.  Grinning
Килограми се свалят после, аз бях качила 23 кг!, но ги свалих без усилия. Този път ми се струва, че няма да кача повече от 10.

Sade, звездица ти го е обяснила добре. Бебчето се усеща малко по-късно, когато плацентата е отпред, при задна плацента бебчето рита направо върху коремната стена, защото ги разделя само матката.

# 100
На мен предния път ми беше точно по задна стена плацентата - е честно казано беше почти непрестанно ритане чак до деня на раждането....Накрая вече ми беше адски неприятно чувството когато почнеше постоянно да си свива и отпуска крака, и ме разтягаше настрани все едно че някой ми отлепваше кожата  Embarassed
Дано този път е по-малко, но пък никога не се притеснявах има ли му нещо на бебчо, защото не е имало ден да не ме изрита по 50 пъти....а някои момичета казваха че по 2 дни не усещат бебо...

# 101
Добро утро! Аз днес съм отпуска, да си почина малко, че 5-дневната работна седмица май ме изморява малко  Embarassed Добре че шефът ми предложи да си взимам така по един ден на седмица отпуск, тъй като още имам от платения.
Постингът на фейс офф (съжалявам, че го пиша така, но компютърът ни се побърка и не иска да превключи на латиница) ме наведе на идея за заглавие за темичка - ама докато изпишем тази може и вече да не може да се ползва Simple Smile (вече ще сме с големи кореми). Все пак, ето:
МАРТенските мами вече сме с кореми, макар и не при всички особено големи

Момичета, да ви питам нещо, че последния път забравих да питам доктора. В началото на бременността имах кървене и категорично ни беше забранен всякакъв сека, разбира се. Сега вече док казва, че всичко е ОК, а и аз се чувствам добре, не мисля, че имам контракции и т.н. Та мислите ли, че вече можем да правим секс, или все пак най-добре да си питак доктора?

Още нещо, онзиден разглеждах препратката към полезни линкове в началото на темата, впечатлих се от дългия списък! Има още един полезен линк, който не е включен в списъка, ако иска Манго да сложи и препратка към него: http://mama.start.bg

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 09:06 от gertrudka

# 102
  • Пловдив Белащица
... а аз сигурно съм ок 4 отгоре, май съм най-дебелата мартенка за сега ...
Ами не си, аз до миналата седмица бях +5, акар че не съм увеличила яденето, а даже съм намалила сладкото, а не съм от хората, които някога са се ограничавали от ядене или са спазвали диети, винаги съм си поддържала нормални за фигурата ми килограми,  чак са ми казвали, че съм прекалено слаба. Така че май за сега аз съм

# 103
Всъщност аз чак сега се усетих, че предложеното от мен заглавие доста напомня заглавието на настоящата тема  Embarassed Т.е. след тема със заглавие като сегашната със сигурност няма да е подходящо да се сложи като заглавие моето предложение, така че Манго най-добре въобще да не го включва в списъка със заглавия.

# 104
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз два дни ходя по изследвания и вече съм бясна на бабичките и дядовците smile3514 . От тях не можеш да се вредиш! Все те болни и с предимство. Направо е кошмар.
При последния преглед доктора ми каза, че плацентата ми била разположена отзад , а преди месец, когато ходих на феталната другия лекар каза, че била ниско разположена. Върви та разбери кое е вярно smile3506.
Нашия батко е щастлив ,че ще имаме бебе, но не се знае като се появи, каква ще му бъде реакцията. От сега ми се свива сърцето като се сетя, че ще ми е мъчно за него като вляза в болницата.
Гертрудка, според мен трябва да питаш доктора за секса.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт