ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 3

• 19 778
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
Не знам дали е удачно да се ползват всякакви препарати върху бебешките дрехи.
Тестът беше много сполучлив едно време, ще взема да пробвам.

# 181
Здравейте  мами използвате ли бънджи? Може ли да не ориентирате за марка/ модел?

# 182
  • Пловдив
На някое шестмесечно бебе дадено ли е направление за очен лекар и знае ли как протича прегледът?
Че гледам се полага и мисля да си го искам, че аз съм с диотпър.

# 183
Здравейте  мами използвате ли бънджи? Може ли да не ориентирате за марка/ модел?

Нашето е такова:
https://www.hippoland.net/moni-b-ndzhi-tropic-fun

# 184

Нашето е такова:
https://www.hippoland.net/moni-b-ndzhi-tropic-fun

И нашето е същото. Слагам я по 2-3 пъти на ден за 5мин.

# 185
Педито каза че вече може 😊 а също ми каза че може вече да й давам прясно изцеден сок.. около 50/60 мл , вие давате ли, какво мислите по въпроса?

# 186
Педито каза че вече може 😊 а също ми каза че може вече да й давам прясно изцеден сок.. около 50/60 мл , вие давате ли, какво мислите по въпроса?

Захранили ли сте? Сок няма смисъл да се дава, няма нищо полезно в него. По-добре пресни плодове.

# 187

Във фейса го коментирахме и тук ще кажа моето мнение. Напълно против съм , в сока няма нищо полезно , едиснтвено вреди на зъбките и кг., на децата . Има някакви витамини, но най-полезните неща остават в това което се изхвърля от изстискания плод . Сок не бих дала скоро .

# 188
И аз няма да давам поне до годинката, а може би и по-дълго. Вода и мляко е достатъчно.

# 189
  • София
Аз съм дълъг пас със сока. Като почне сам да си изкарва парите и може да си плаща фрешовете, тогава сок.

# 190
  • Пловдив
Докато варях плодовете, давах сок разреден с вода, защото той не пие вода. Но вече давам сурови плодове, че варени им изчезва целия вкус и стават отврат.

# 191
Моя юнак най-редовно си блъска главата в креватчето. Сложих обиколник само от страната с решетките, защото една сутрин изтръпнах като го видях-беше си мушнал и двата крака през един и същ отвор и му бяха увиснали. Още малко и щеше да увисне на врат/глава. Това се случи може би преди месец, месец и половина. Опасен е. И като започне едно люшкане заставайки на крака и ръце и като залитне и бааам в пдч-то. В началото ревеше, вече не толкова. Свиква явно.
Утре ще му дам картоф с тиквички дано си го хапне. Мъжа ми му е взел и броколи и карфиол на гербер, обаче май ще изчакам с тях.
За петната - веднага им ръсвам малко веро и търкам и после в пералнята. Ама това го правя само с лигавниците. Изпират се. Дрешките не успявам веднага да ги третирам. Но пък след пране са толкова бледи петънцата, че трябва да се вгледам за да ги видя. Използвам тео бебе, 40©.
И аз бях хвърлила око на килимчетата на дормео, но са малки. Иначе много ме кефят. Нашият пъзел килимче много лесно се почиства. А и при положение, че сме с куче е идеален. Ще видим дали малчо ще го прояде. Още е малък и не се сеща да вади буквичките и да ги ръфа. Иначе самото килимче не е много меко и понякога реве ако си удари главичката.

# 192
Аз съм дълъг пас със сока. Като почне сам да си изкарва парите и може да си плаща фрешовете, тогава сок.

Хахаха, и аз така с молбите на моите да пробват кола - като станете на 18, си купувайте. Големият си купи в момента в който ги пуснаха извън училище (в училище лекарката проверяваше какво се зарежда в лавката и се караше със собствениците, там газирани въобще нямаше), обаче толкова съм му набила в главата, че е отрова, че се отказа бързо. Прясно изцеден сокове също няма да давам засега. Един ден ще ги предложа като алтернатива на бутилирания студен чай, сокчетата и газираните, ама това като стигне съответната възраст, в която ще си ги иска. Пресни плодове също не давам още. Иначе не съм съгласна, че в сока няма нищо полезно, просто има и недостатъци в сравнение с пресния плод - концентрация на плодова захар и липсва пулпата от плода

# 193
  • София
Въобще нямам намерение да давам сок в близките 2-3-4г. Аз също не виждам какво може да им предложи освен захар. Предпочитам плод да хапне. Само чай ще предлагам, който да е различен от вода и мляко.

По-нататък прясно изцеден сок разреден с вода. Но ние вкъщи и не пием реално сок. Само фреш като си направим.

# 194
B0bec, какво им има на карфиола и броколито, че искаш да почакаш с тях? Аз ги въведох като 3 и 4 зеленчук.

Сокчета и аз не смятам да предлагам скоро, едната баба постоянно ме пита кога съм щяла да ги давам. Мине се не мине и пак. Какъв е тоя зор за сокчета не мога да разбера.

Дрешките с петна понякога ги пускам с наши дрехи, за да не се застояват и после отново ги изпирам с неговите. Тоя морков много страшен, днес след като си хапна пюрето му дадох мляко в шише и ми оцвети биберона.

Общи условия

Активация на акаунт