Електронни четци - Тема 25

• 50 060
  • 789
  •   1
Отговори
# 165
  • в страната на чудесата
Не чета ПДФ, ако ще и да е светото писание.
Що?

# 166
Защо точно pdf? За учебници ли става въпрос?
Защото художествената литература я има във всякакви формати. Има и всякакви конвертори – за РС или онлайн.
Pdf можеш да четеш също на телефон, на таблет... На тях и други формати можеш да четеш – програми колкото щеш.
Честно, не ти разбирам проблема.

Pdf работи с изображения, затова не можеш да увеличаваш текста, без да пострада качеството му. Ето, точно затова хората са измислили другите формати, които са по-подходящи за четене на книги – epub, fb, mobi, azw...

Защото само така бях намерила книгата, която искам да прочета. Чела съм конвертирани книги и не ми харесва. Искам да е на нещо, щадящо очите, защото моите не могат да понасят четене на компютър.

# 167
  • Варна
Какво значи "конвертирани книги"? Те всички са конвертирани, до една. Дори ПДФ-ът не е просто сканирано изображение, защото в тоя случай качеството е потресаващо и не знам кое му е предимството пред останалите. За да се получи кофти след конвертиране значи е била кофти и преди това, иначе не знам кое точно се променя. В най-разнообразни формати съм намирала книги, обръщам си ги в моби и ги чета. Някои са добре форматирани, други не, това не зависи от конвертирането, а от началния материал. Но ПДФ на четец и аз не бих чела.

# 168
Никой тук не чете на компютър, целта на четците е точно да си пазим очите. Конкретния формат няма значение, дори бих казала, че определени ПДФ може наистина да ме натоварят заради невъзможността да си избера шрифт.

# 169
Какво значи "конвертирани книги"? Те всички са конвертирани, до една. Дори ПДФ-ът не е просто сканирано изображение, защото в тоя случай качеството е потресаващо и не знам кое му е предимството пред останалите. За да се получи кофти след конвертиране значи е била кофти и преди това, иначе не знам кое точно се променя. В най-разнообразни формати съм намирала книги, обръщам си ги в моби и ги чета. Някои са добре форматирани, други не, това не зависи от конвертирането, а от началния материал. Но ПДФ на четец и аз не бих чела.

Чела съм конвертирани от PDF във формат за четец, имах предвид. Мисля, че имаше някакви такива големи къиндъли като таблет, но може да има и други такива. Затова попитах.

Никой тук не чете на компютър, целта на четците е точно да си пазим очите. Конкретния формат няма значение, дори бих казала, че определени ПДФ може наистина да ме натоварят заради невъзможността да си избера шрифт.

Аз бях започнала да чета една книга на компютър, но се отказах, защото я намерих на хартия.

# 170
  • Варна
Да, ПДФ се конвертира смотано в повечето случаи, аз затова го избягвам. Ако намирам книгата само в ПДФ ща не ща я чета на компютъра. Но това е само в краен случай, ако мноооого искам да я прочета Laughing

# 171
Като луд с картечница е това моме, нацвъка навсякъде.
Нищо им няма на пдф-ите. Който не може да ги обработва си ги чете на таблет/компютър и толкова.

# 172
Като луд с картечница е това моме, нацвъка навсякъде.
Нищо им няма на пдф-ите. Който не може да ги обработва си ги чете на таблет/компютър и толкова.

Не ми е приятно на очите. Какво значи "който не може да ги обработва"? Освен конвертиране с програма за цела, какво друго може да им се обработи, така че да не станат неприятни за четене във формат за ел.четец?

# 173
Да де, с програма за целта, ама говорите за онлайн конвертори ... То си е цяла наука, има си и тема https://www.bg-mamma.com/?topic=808813 която не знам защо не се закове и ползва.

# 174
Да де, с програма за целта, ама говорите за онлайн конвертори ... То си е цяла наука, има си и тема https://www.bg-mamma.com/?topic=808813 която не знам защо не се закове и ползва.

Аз не говоря за специални конвертори или програми. Вероятно съм пробвала различни. Било е преди години.

# 175
Не те разбрах. Винаги е имало само един начин за преобразуване на изображения.

# 176
Не те разбрах. Винаги е имало само един начин за преобразуване на изображения.

Не говоря за преобразуване на изображения, а за преформатиране от PDF във формат за ел.четец.

# 177
ПДФ е изображение, вие изобщо нямате идея какво искате и отказвате да чуете хората, които си губят времето в опити да ви помогнат.

Повечето ПДФ-и трябва да се обработят с програма, да се редактират, да се форматират и прочие, за да станат приятни за четене на ел. устройства. За целта ви трябва платена програма, съответните компютърни знания, достатъчно свободно време и много ентусиазъм.

# 178
ПДФ е изображение, вие изобщо нямате идея какво искате и отказвате да чуете хората, които си губят времето в опити да ви помогнат.

Повечето ПДФ-и трябва да се обработят с програма, да се редактират, да се форматират и прочие, за да станат приятни за четене на ел. устройства. За целта ви трябва платена програма, съответните компютърни знания, достатъчно свободно време и много ентусиазъм.

Scaniа, PDF НЕ Е изображение, а аз съм ИТ от 20 години.
https://bg.wikipedia.org/wiki/PDF

Само сканираният току що PDF е изображение, но аз не говоря за такива.

# 179
Ее, че така кажи ... значи знаеш какво да правиш.
Дай го тоя пдф да го видим какво му е толкова различното.

Общи условия

Активация на акаунт