Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 410
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте пак, при напускане по взаимно съгласие, раотодателят дължи ли обезщетение, ако не си намеря работа до един месец? Благодаря!
Между другото, много ми е трудно да спазя предизвестието, едвам издържам вече.

Не.

При болничен, не се ли удължава предизвестието?

# 361
Нищо не може да ти увеличи срока на предизвестието. Ако искаш може да си в болничен и през целия му срок.

# 362
  • София
Здравейте пак, при напускане по взаимно съгласие, раотодателят дължи ли обезщетение, ако не си намеря работа до един месец? Благодаря!
Между другото, много ми е трудно да спазя предизвестието, едвам издържам вече.

Не.

При болничен, не се ли удължава предизвестието?
Много често така плашат, включително и мъжа ми го бяха плашили с това. Не стига че три месеца предизвестие имаше , ами и болничен не посмя да излезе заради това. Въпреки, че още тогава бях проверила и му бях казала. За Карготек спорделям предното впечатление, там малко започва да става като българска връзкарска фирма. Има някакви промени на големи ръководни позиции и нещата не са това, което са били в началото. На интервюто на което бях също много ме разпитваха, казуси и Т.н на английски, после български после пак английски, тийм лидерите бяха готини между другото и уж много доволни. Но грозно впечатление ми направи, че ми дадоха срок за обратна връзка три седмици и все пак не звъннаха, пък и други неща ми потвърдиха нещата, които разбрах за там. Аз ако трябваше да избирам бих избрала Кока Кола. Пък и локация в центъра ми е най-кофти вариант-  за мен лично..

# 363
Стана ми интересно, чували ли сте, че в началото на годината е въведен закон, в който ваучерите са храна вече трябва да са по 80 лева? Респективно от февруари месец/нали ваучерите за храна са с месец назад/. Аз такова нещо нямам, но гледам Билла вече са с 80 лева ваучери + тези които вземат ваучери sodexo, но останалите като че ли са още по 60 лева.

# 364
  • София
Да, има промяна на 80 лв., но при нас работодателят не ги промени, вземам 60 лв. на Edenred.

# 365
  • София
Изпитателния срок се увеличава при болничен, не предизвестието.

# 366
Ваучерите не "трябва" да са до николко лева.😄 Може и хич да ги няма. Вдигнаха прага, до който ползват данъчни облекчения.

# 367
  • Mars Hotel
Стана ми интересно, чували ли сте, че в началото на годината е въведен закон, в който ваучерите са храна вече трябва да са по 80 лева?
Не трябва, а може. Ако работодателят прецени.

# 368
  • Пловдив
Здравейте, нова съм във форума, току-що се регистрирах, чета доста форума, но искам да задам въпрос, знам тук как се гледа на такива новорегистрирани като мен, но е важно. Търся си усилено работа и затова реших да питам тук . Става въпрос за брокерите SDI, имат обява от тази седмица, но в последно време тази не е първата, имам нужда от работа и съм готова да работя всичко, но нещата, които четох за тях меко казано ме изумиха. Молбата ми е, ако има някой , който работи там да каже дали си заслужава, тези постоянни обяви не говорят добре, никакво образование не изискват или опит, което ми се вижда странно, въпреки че предлагат и обучение.
Наистина имам спешна нужда от работа, живея на квартира и е много трудно, за пръв път си позволявам да търся мнения за дадена фирма, но има нещо което не ми дава мира, а не мога да си позволя да си губя времето или да ме освободят на втория месец.Благодаря на всички отзовали се.
Хубав ден.

Копирам от темата за Пловдив, моля за информация, ако е удобно.

SDI  не бих препоръчала. Навсякъде другаде започни.

# 369
защото.... ???

# 370
  • Пловдив

Защото работя там (засега) и мога да заявя, че няма нищо положително. Текучеството е огромно, което е доста показателно. Не искам да влизам в детайли, но изискванията и условията не отговарят на заплащането.
Работих на всички празници - Коледа, 1.01, Великден , като съответно не се заплаща нищо допълнително.
Постоянно се измислят нови правила и заповеди, винаги в ущърб на служителите.
Има глоби за абсолютно всичко. Ако закъснееш 5 минути - 5 лв, и съответно нагоре, в зависимост от минутите.
Ако се чекираш 1 минута преди края на работното време - 20 лв глоба и още много подобни примери. Но ако дойде клиент 5 минути преди края, длъжен си да го обслужиш, иначе отново глоба. Нали се сещате, че няма да отнеме 5 минути. Допълнително прекараното време в офиса, естествено не се заплаща.
Доколкото съм запозната, по закон работодателят няма право да налага финансови санкции. Не и тук Simple Smile
Заплатата е меко казано ниска. Шанс за развитие - нулев.

# 371
Работодателят има право да ти реже бонуса - обикновено така се налагат финансовите санкции. От заплатата е незаконно, да.

# 372
Друг казус имам - може ли на стажант да се предлага работна заплата под минималната? В случая 600 лева бруто и има ли някакви изключения, защото аз до колкото знам си е 650 от тази година. Става дума за голяма телекомукационна компания.

# 373
Не съм сигурна, но мисля, че стажантските позиции може дори да са неплатени.

# 374
  • София
По принцип не би трябвало.
Освен ако не е за по-малко работни часове.

Общи условия

Активация на акаунт