Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 45 867
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Mars Hotel
Да, понякога се чака одобрение от конкретен човек (директор или мениджър). Ако този човек е в отпуск, може да мине доста време.
На мен лично ми е по-интересно защо не са проверили нивото на езика на първото интервю още. Ако още там се усети, че нивото не отговаря на нуждите ни, дотам приключваме и пестим време. Поне ние така правим.

# 646
  • София
Да, понякога се чака одобрение от конкретен човек (директор или мениджър). Ако този човек е в отпуск, може да мине доста време.
На мен лично ми е по-интересно защо не са проверили нивото на езика на първото интервю още. Ако още там се усети, че нивото не отговаря на нуждите ни, дотам приключваме и пестим време. Поне ние така правим.
Светлица, и аз това се зачудих също. То интервюто беше само с двамата мениджъри на отдела, те не говорят вторият език, който владея. Но можеха например, да организират самата верификация по-рано от тези 15 дни, на мен това ми е по-чудното, още в началото да се види и да се отсее..

# 647
всичко може да е, само гадаем. Какво пък, обадили се след 2 седмици, радвайте се, че са се обадили. Simple Smile

# 648
Всеки с очакванията си, но две седмици за обаждане в летен сезон не са чак толкова много! Съвсем разумен срок ми звучи. Аз чисто човешки ви разбирам, защото като кандидат искате яснота, но описаното от вас не ми звучи нито странно, нито излишно разтегнато във времето.

# 649
Според мен първоначално са предпочели друг човек, на когото са предложили и той е отказал - това отнема няколко дни. Личната ми настройка е, че не ти ли звъннат до 3-4 дни, значи не си техния човек. Да, отпускарски сезон е, но ако някой много те хареса и те иска, няма да чака две седмици, защото през това време друг може да те грабне. Пак ти казвам, това е моя настройка, за да не се надявам излишно и след две-три седмици да се разочаровам от отказа. Веднъж само ми се случи да предупредят, че отговорът ще се забави, защото мениджърът излиза в отпуск.
В крайна сметка няма значение наистина, щом са звъннали и продължаваш напред, за момента си още в играта и това е важното. Не го мисли толкова, ако започнеш там, ще се доказваш, че си правилният избор.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 12:48 от Donna Paulsen

# 650
  • София
Благодаря за отговорите! Работата е доста желана от мен, освен фактът нали, че оставам без такава от декември месец, много ще се радвам ако ме изберат. Успех на всички търсещи Simple Smile
П.С.: Не знам дали е заради отпускарския сезон, но ми се струват доста свити обявите напоследък...

# 651
  • Сф
Сама каза, че човекът, който ти е верифицирал езика не е мениджърът. Най- вероятно точно този човек е бил отпуска и е трябвало да се върне. 2 седмици наистина не са кой знае колко.

# 652
  • София
Идвам само да се похваля, че ми се обадиха от Каргил, че ме одобрят за позицията Blue Heart

# 653
Браво, честито! Sparkling Heart

# 654
Еее, жестоко! Честито! Пожелавам ти да си щастлива там!

# 655
Чеестито, успех на новата работа!

# 656
  • Mars Hotel
Честито! Дано да си доволна там!

# 657
Здравейте, имам въпрос към ЧР - когато си на временен трудов договор, с предизвестие 3 месеца, какви са възможностите този срок да се съкрати? ако започна работа на постоянен трудов договор, какво е необходимо да представя, за да ме освободят веднага, без предизвестие? И по кой член от КТ?
Също така, ако регистрирам собствена фирма, мога ли да се самоназнача в нея преди да приключване на отношенията със старата фирма?

# 658
Аз имах ситуация с компания, която след интервюто ми връща отговор, че имат по-подходящ кандидат от мен. Добре, чудесно поне ми върнаха отговор. Преди няколко дни - година по-късно ми звънят да ме питат дали все още се интересувам от позицията, след като вече знам условията им…

# 659
  • София
Благодаря! Дано всеки, който си търси работа да намери това, което му е най на сърце Blue Heart
Аз приех офертата, но много ме притеснява фактът, че на този етап не могат да ми осигурят парко място, а за мен това е по-скоро нужда отколкото просто желание, защото ходя с патерици и основно се движа с кола, градски транспорт ми е непосилно. Ще търся платени паркинги наоколо, или в мол България, не знам, но нямам избор. Simple Smile Няма пълно щастие, макар че тук опираме до нужда, а не каприз, но такова е положението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт