Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 977
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Познати спираха на платен паркинг наблизо, миналата година плащаха 60 лв на месец, които се покриваха частично от парите, които фирмата им дава за транспорт.

# 661
Тогава направо обсъди за дистанционна работа?

# 662
Малко е странно, че не са се постарали да ти намерят парко място, при положение, че ситуацията ти е такава. Може наистина да нямат възможност в момента, то е и до сграда. Те не са ли все още хоум офис или позицията не го позволява?

# 663
  • София
И аз мислех, че Каргил са хоум офис.

# 664
Благодаря! Дано всеки, който си търси работа да намери това, което му е най на сърце Blue Heart
Аз приех офертата, но много ме притеснява фактът, че на този етап не могат да ми осигурят парко място, а за мен това е по-скоро нужда отколкото просто желание, защото ходя с патерици и основно се движа с кола, градски транспорт ми е непосилно. Ще търся платени паркинги наоколо, или в мол България, не знам, но нямам избор. Simple Smile Няма пълно щастие, макар че тук опираме до нужда, а не каприз, но такова е положението Simple Smile
отстоявайте си правата, длъжни са да ви намерят, щом е такъв случая

# 665
От много търсене на права да не остане без работа.И щом е със здравословен проблем едва ли ще е има много желаещи да я наемат.Все ще се намери къде да паркира.

# 666
От такъв манталитет сме на този хал ... преклонената глава сабя не я сече.
И аз бих посъветвала авторката да говори с ХР екипа по-настоятелно. Молбата ви не е каприз, щом става въпрос за здравословно състояние. Каргил е сериозна, голяма, международна фирма и съм убедена, че вземат насериозно такива въпроси.

# 667
  • София
Хора, благодаря за споделените мнения. В момента са хоум офис и най-вероятно до края на годината ще са така. От ЧР нищо конкретно не могат да ми отговорят, понеже те ползвали паркинга на Мол България и преди пандемията, имали възможност за абонамент за парко места, и те били ограничени места, сега изобщо няма такава възможност понеже са изцяло дистанционно. Приемам работата, няма как, заплащането е повече от добро, аз не искам парко място безплатно, ще си го плащам това изобщо не е на въпрос. Но ще го мисля когато се върнем в офиса изцяло, за сега това е положението.
А на дамата, която смята че "все ще се намери къде да паркира" не е опция, защото когато сте с две канадки е доста опасно да вървите по заледени тротоари, в сняг или киша. Никога не съм се примирявала само защото имам физическо увреждане и видиш ли, трябва да се съглася с какво ли не само и само да имам работа. Учила съм наравно с други, работила съм наравно с други и знам да си отстоявам знанията и възможностите, а не да се примирявам с всичко, само и само за да имам работа или да правя компромиси със себе си. Трудно е в България да се намери работа мисля за всички, да, за хората с увреждания още повече, но това не означава, че трябва да се съглася на всяка цена!
Благодаря ви искрено за мненията! Споделям тук, защото може пък някой друг в подобно положение да влезе да прочете, най-малкото да се мотивира, ангажира, че и той може - като мен, въпреки всички трудности борейки се да постигне един нормален живот в България Simple Smile Бъдете здрави и усмихнати!

# 668
Marsala, евала! Шапка ти свалям Flowers Bouquet
За паркомястото съм съгласна с по-горния коментар, че Каргил са сериозна международна компания и трябва да ти съдействат. Още повече, че не го искаш като придобивка, тоест ако колегите ти нямат паркоместа няма да си привилигированата, а искаш да си го плащаш. Според мен е абсолютно ОК ако човешки ресурси не помагат, да се обърнеш към по-висока инстанция, тоест към по-голям шеф в компанията.
Друго, което ми хрумва като краен вариант - да пуснеш вътрешна обява във фирмата, в която да предложиш да вземеш под наем паркомястото на някого. Тоест някой, на когото му се полага, да ти го предостави срещу заплащане.
Сигурна съм, че нещата ще се наредят! Успех с новата работа!

# 669
  • Mars Hotel
От много търсене на права да не остане без работа.И щом е със здравословен проблем едва ли ще е има много желаещи да я наемат.Все ще се намери къде да паркира.
Ужас! Много грозно изказване.
Компании като Каргил (и подобни, слава Богу, стават все повече на българския пазар) имат политика за Diversity & Inclusion (не знам какъв е приетият вариант на български, извинете) при подбора на кадри и няма да им мигне окото да наемат човек с увреждания, ако отговаря на изискванията им за работа - опит, квалификации и ценности.

Радвам се, че Marsala има друг мироглед. Късмет и само напред, при това с гордо вдигната глава!

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 14:36 от Светлица

# 670
Е щом са хоум офис,едва ли могат да гарантират каквото и да е в момента,но когато дойде моментът им напомни. Аз също съм сигурна, че ще намерят вариант. Съсредоточи се сега върху обучението и работата. Успех!

# 671
  • Сф
Паркоместата преди имаше почти за всички в мола, но Каргил се разрастна много и последно информацията беше, че ако желаещите са повече от местата, ще се раздават на лотариен принцип. Само за супервайзор и нагоре имаше осигурени места.
Предвид че не се знае кога ще се връщат в офиса (ако въобще се) няма какво да го мислиш от сега. Убедена съм, че ЧР ще намерят 1 място за теб, в най, ама на- лошия случай ще паркираш в мола и ще трябва да излизаш през няколко часа да завъртваш колата. Но не вярвам да се стигне до там.

# 672
От много търсене на права да не остане без работа.И щом е със здравословен проблем едва ли ще е има много желаещи да я наемат.Все ще се намери къде да паркира.
Ужас! Много грозно изказване.
Компании като Каргил (и подобни, слава Богу, стават все повече на българския пазар) имат политика за Diversity & Inclusion (не знам какъв е приетият вариант на български, извинете) при подбора на кадри и няма да им мигне окото да наемат човек с увреждания, ако отговаря на изискванията им за работа - опит, квалификации и ценности.

Радвам се, че Marsala има друг мироглед. Късмет и само напред, при това с гордо вдигната глава!
Преди една-две години се приеха квоти за назначаване на хора с увреждания на база на средносписъчния брой на персонала във фирмите. Така че в почти всяка фирма трябва да има назначени такива лица:
1. работодатели с 50 до 99 работници и служители – едно лице с трайни увреждания;

2. работодатели със 100 и над 100 работници и служители – две на сто от средносписъчния си състав.

# 673
Е, чак да трябва...Могат да наемат или да си платят таксата за това, че не са наели.

# 674
Знаете ли колко много хора имат ТЕЛК?И от заболяване до заболяване има разлика.Работодателите предпочитат заболявания,който са 50% неработоспособност,трета група,почти здрави.Квота за хора с ТЕЛК има,но няма квота за групата.Не го пиша с лошо,да пуснат безсрочния договор и тогава да търси права и да има претенции,защото тогава по-трудно ще могат да я освободят,ако решат.

Общи условия

Активация на акаунт