Парфюмни размисли и страсти (април 2021 г.) - 259

• 84 730
  • 960
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Получих мини-тата от два интересни за мен люляка - Frédéric Malle En Passant и Bottega Veneta Parco Palladiano VII Lilla. Вторият ми харесва повече, има морски и акватични нотки, чак солен не го усещам, както е в пирамидата, преобладава свеж люляков цвят. Поръчах да ми изпратят цялата бутилка. Трудно се намира, но за люляк е наистина много добър избор.

# 856
Според вас струва ли си или е старо?
Помогнете да взимам ли или ще се прекарам?

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 15:44 от marigold3

# 857
Дами,
какво мислите за Mancera Gold Prestigium? 🥰
Много го харесвам. Меден, слънчев, портокалов цвят, малко рози и леко пикантен ууд. Много мощен като трайност и излъчване.

# 858
Пробвах Капката на Исей
https://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/A-Drop-d-Issey-66334.html
Много приятен и автентичен люляк с бели цветя и мускус.Ако има и прилична трайност ще е чудесен за лятото.
Също така и новия на Карл Лагерфелд  Karl Tokyo Shibuya
https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Tokyo-Shibuya-65912.html

Магнолия,роза,цитрус и една свежа резливост от ревена.Прилича ми на нещо познато и не се сещам на кое..Още му е студено ,не показа някаква трайност особена..
И новия Angel Iced Star  пристигна смокиня с кокос ,доближава се до другия круизен.Много ми харесва.

SOTD Rose Prick Tom Ford

# 859
  • Пловдив
Предложете,моля нещо пролетно,но същевременно трайно,може ниш ,екстракт  и да е дамски по-скоро,ако е унисекс!
Моите предложения са Chloe Nomade EDT и Gabrielle Essence Chanel.

Относно шлейфовите парфюми, които търси Hristo Mihailov - ще напиша кои са моите фаворити с уговорката, че всичко е много субективно - до кожа и до възприятие. При мен изключително присъствени, с трайност цял ден, са Libre, Delina, Chloe Nomade EDT (влачи страхотен шлейф), Memo Marfa, Baccarat Rouge 540, Chance Eau Tendre Chanel, La vie est belle Lancome.
Имам и много парфюмни бомби, но те са силни в началото и след това почти не оставят следа.

Mimozata, кажи нещо за Rose Prick Tom Ford, моля.

# 860
Привет!
Не мога да сменя името, опитах, но явно от телефон не се получава, а нямам компютър.
И за мен е важно да усещам парфюма си през по-голямата част от деня, защото иначе целта не оправдава средствата, лично мое мнение.
Не бих дала 100-200 лв за парфюм и той да не се усеща, другото за мен няма логика или просто всичко опира до бюджет и средства. За мен хубавия парфюм е необходимост, а не хоби.

# 861
Hristo Mihailov, важно е да се отбележи,че носът привиква с аромата. Може ти да не го усещаш след час-два,но да е все така силен. При мен често се случва да ми направят комплимент за аромата, а аз да мисля,че грам не се усеща вече.Поради тази причина просто си  избери аромат,който много харесваш,пък винаги има опция за подновяване през деня.

# 862
  • София
Пробвах Капката на Исей
https://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/A-Drop-d-Issey-66334.html
Много приятен и автентичен люляк с бели цветя и мускус.Ако има и прилична трайност ще е чудесен за лятото.
И аз го тествах днес. За мен е пролетен, може би защото люляците ги свързвам с моя рожден ден през май. Напомни ми за Pur Desir de Lilas Yves Rocher. Хубав е за любителите на люляк в бутилка, аз ги предпочитам натурални като момините сълзи! Purple Heart

Относно Naxos хареса ми, даже повече от "хареса ми"! Впечатли ме. Изненада ме, че ми харесва при положение, че засякох няколко съставки (лавандула, мед и жасмин), от които бягам, защото недолюбвам в парфюми, но тук смея да кажа, са така добре преплетени заедно с другите. Изпипан е. Доста траен, абсолютен унисекс, но това може само да ме привлече!  Засега задържам с покупката, пък да видим докога.

Накрая не издържах и си взех Lalique Soleil. Как да устои човек на тази прекрасна бутилка, цяло произведение на изкуството. Purple Heart А и съм фен на марката. Лесен е, ненатрапчив, пролетно-лятно гурме. Вече се изписа доста за него, но ето моето впечатление: Започва цитрусово сладникаво с портокали, но не в стил Arancia di Capri Acqua di Parma, а леко сладникаво и млечно. Както някой беше описал началото във Фрагрантика "very soft milky citrus sweet and nutty", тук долавям и крушата, кардамонът едва се усеща, добре преплетен е с другите съставки, допълва ги, не е като в Voyage d'Hermes Hermès. Там е отчетлив, което си има чар. След около 20-30 минути жасминът набира сила, кафето и част от карамела също се долавят. Базата е прекрасна. Пралини и мускус с лека плодова нотка. Бадемите се усещат непрекъснато, но са част от цялостната картина, не са преобладаващи, не са толкова горчиви и отчетливи като в SL Rahat Loukoum. Трайност неголяма, около 4 часа, но на мен това не ми пречи.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 20:53 от Scintillia

# 863
Не мога да сменя името, опитах, но явно от телефон не се получава, а нямам компютър.
Аз сега пробвах и намерих решение. Отвори страницата, където е настройката за името и цъкни на браузъра отметката desktop site. От трите точки в менюто на браузъра. И тогава може да редактираш екранното име.

# 864
Влюбена съм до уши точно в Naxos! 😻
И аз не очаквах да ми хареса, даже бях леко притеснена от лавандулата в състава, обаче този парфюм просто ми издуха всички мисли от главата с първото пръскане.
Няма нещо, което да не ми харесва в него, просто е съвършен, зашеметяващ! ❤
Не мога да го нося ежедневно, а пък на работа съвсем, което ме кара да го искам силно още повече.
Периодично ходя и подушвам кутията, поела от аромата му, няма такава наркомания! 😀

Изобщо напоследък съм късметлийка с парфюмните любови. Внезапни, взаимни и зашеметяващи! 🥰
Не се напъвам да търся, нито да харесам, просто ме удрят по главата изневиделица.

Но май приключвам с покупките на парфюми, защото през последния месец се разпасах тотално.
Прещраках на принципа "Веднъж се живее!" и съм като луд с картечница.
Време е да им се порадвам.

SOTD: Придобивката ми от днес, Dolce Amalfi Xerjoff

Готвя му пица за "Добре дошъл!"😀🍷

# 865
  • by the sea
Преди два дни си поръчах малка отливка от Naxos и все едно си четем мислите в темата Simple Smile утре нямам търпение да го душна  и аз !!

# 866
Преди два дни си поръчах малка отливка от Naxos и все едно си четем мислите в темата Simple Smile утре нямам търпение да го душна  и аз !!
Тествах днес chloe nomade absolu, доста ми хареса, rochas byzance направо се влюбих, ама след един час го нямаше...idole intense много ми хареса, особено онази една такава нотка на кожа ли, мускус ли, още не ги разбирам... Отива ми на нервно то състояние 😆 А отливка naxos от къде поръчвате?

# 867
Понякога ми харесва Наксос, понякога ме трови. За мен е повече мъжки. Не мога да отрека, че е прекрасно блендиран и много интересен парфюм.

# 868
  • Стара Загора
Rochas Byzance ви изчезва след час? 😳
Това е чудовище, което при мен с 1 пръс стои цял ден на китката. А след колежката в коридора не се диша. 🙄
В такъв случай Идол Интенс ще ви е слаб, както и Номад Абсолю.

Насочете се към Том Форд, там може да имате успех... Но няма да заплените никой с аромата.

# 869
  • The Evergreen State
Честита Цветница на всички с имена на цветя с малко закъснение - с пожелания за много здраве и късмет!

Аз преди няколко дни надникнах в темата и някой беше сложил снимка на красивото Герленско шишенце на една от Роклите и аз се вдъхнових от тази снимка. Тези дни и аз съм с Герленската Рокля (оригиналната), много много си го обичам този парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт