🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 628
  • 788
  •   1
Отговори
# 195
В интерес на истината нямам проблем с хора които са вегани или вегетарианци даже им се възхищавам на волята тъй като аз не бих могла. Но много ме дразни когато се опитват агресивно да убедят другите, че тяхното е най - здравословно и най - добро.

Веганите са същите фашисти като либералите. Едните агресивно и насила се опитват да ни внушат, че трябва всички да хрупаме трици и трева, а другите, също толкова агресивно и насилствено ни карат да приветстваме бежанци и, че децата сами трябвало да си избират какъв пол са.

# 196
Дааа, Лидия да си ходи, Нела също. Никак не ми е симпатична и не се справя особено добре. Много слаб сезон, като кръжок в четвърти клас са повечето.
Този мастърклас беше много оувър.

# 197
Следващия път, искам да си ходи морковената торта, след нея тайландската съпруга и тогава Виктория.
И аз така. И Нела някъде около тях. Не ми харесва, не ми е симпатична и не мисля, че се справя добре.
А, и Мая слагам към тази групичка.

На Александър му простих всичко само заради изчервяването му оня ден, когато си призна за гаджето и че му готви от 1 година. А и някак поомекна сякаш този човек. Видя, че е добър, много по-добър от повечето, успокои се и стана нормален. А и "колегите" май го стягат да си държи устата затворена Wink

Японският Мастър клас беше кошмар! И на двамата им свалям шапка, че се справиха и докараха нещата до почти пълна чиния Simple Smile

Засега като най-добри виждам Александър, Мартин, Теодор, двамата артисти и Мария. Ако не се случи нещо непредвидено, според мен те шестимата ще бъдат от последните.

Сякаш аз съм писала това мнение. Съгласна съм на 100%

# 198
И аз му простих на Александър държанието, въпреки че изобщо не го одобрявах, но.. много е добър. Не мога да си избера фаворит, но го харесвам него както и Мария, Мартин, Теодор, Стилиян...
Искам да си ходи Лидия, защото такива морковени торти вече и по детските рождени дни не правят. Това "дзен" настроение ме дразни, след нея казвам да е Цветелина, защото до момента по никакъв начин не блесна с нещо "уау!". И днес беше много надъхана, като Мая миналата седмица, обаче... пак престилката я грабна другия човек.
При Виктория виждам някакво желание за учене. Всеки път показва нещо ново,  а и не ме дразни толкова, колкото Анна (добре, че си тръгна най-после) и Лидия.

# 199
По повод на Виктория и трюфелите в ризотото! Винаги и навсякъде съм чела, че трюфелът е прекалено силен аромат и се използва по съвсем малко. Мисля, че дори и самият Токев го е казвал преди време и на друг участник (може и друг сезон да е било) и сега изведнъж - малко й били трюфелите на Виктория, повече е трябвало да сложи!? Е?

# 200
Лидия ми е най-важно да си ходи.. Цветелина е толкова незабележима, че чак не знам как стигна до тук...
И как направи морковена палачинкова торта за 30 Мин??? Колко палачинки да там?

# 201
  • Майничка
По повод на Виктория и трюфелите в ризотото! Винаги и навсякъде съм чела, че трюфелът е прекалено силен аромат и се използва по съвсем малко. Мисля, че дори и самият Токев го е казвал преди време и на друг участник (може и друг сезон да е било) и сега изведнъж - малко й били трюфелите на Виктория, повече е трябвало да сложи!? Е?
Малко се слага, ако не искаш да изпъкне и да доминира над всички други вкусове, защото е много остро земен ароматът му. В случая точно това беше задачата - той да доминира.
Иначе съм виждала във Франция едни чичовци как си хапват цели трюфели, като  чери доматки - директно в устата или реже на две и пак там. Ама си ги бяха събрали хората и бяха опънали едни сергии като на фермерски пазар. 😁

# 202
Теодор готви почти само десерти. Представял ли се е добре с нещо друго освен с десерт?

# 203
Значи от днес хейта  в темата ще намалее чувствително. Утре предполагам още повече. Виктория, Лидия без претенции съм. На Александър му се чудя. Как толкова циничен и груб човек прави такива чинии, и все ми е оня тажин пред очите....

Като човек и аз не го харесвам, но готви като звяр. Няма как да не му се признае, просто му идва отвътре и ако спечели накрая, заслугата ще си е само негова.

# 204
  • София
На мен днес чинията на Мартин в топ три не ми хареса на външен вид, но явно е било вкусно, но откъм презентация беше на нивото на жената на чинията. Александър понамали просташкото поведение и като сложим това, че готви уникално вече му симпатизирам мъничко, днешната му чиния много красива, хареса ми и това, че не заби нарочно никой участник като раздаваше задачите.
Хубави чинии на стрестеста направиха Мая, Мария, Стлиян, Константин, Теодор, ма Виктория също ми хареса чинията. Щях да съм много изненадана ако не си бвшв тръгнала Анна. Е то това не са яйца, ами да не са, не разбирам защо веганите държат да наричат нещата не каквито са, веган айца, веган мед, веган кайма.... Странно ми е, яж ксквото искаш, но айцето е айце, това дето объркочи сигурно има друго име. Мен тя ме от блъсна и дори нямам желание да пробвам веган рецепти, а не ме вдъхнови. Според мен в началото успя да заблуди с десерта журито, но иначе не се представяше никога на ниво.
Няма да липсва, да видим утре каква ще е драмата.

# 205
  • Sunshine state
Еех, най-после Ана да си замине, олекна ми! И какво вика милата - този път се била изложила.. 🤣😆 Само този да беше, ехее.🤦🏼♀
Прави впечатление, че Роу е доста по-обрана тази година от миналата, дето плюеше храна поголовно.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 03:36 от Pupitka

# 206
  • Мюнхен
Александър може да е вулгарен като изказ, но всъщност играе много колегиално. Наложи му се да уволнява хора в отборната битка и го направи тогава, да. Обаче днес се съобразяваше, като определяше сладко или солено и не постави никого в кофти положение. Спокойно можеше да се отърве от Мая, като ѝ даде сладко за трюфела, или от Теодор със солено за смокините.

Просто повечко псува, иначе хич не е лош човек, не прави схеми, не е подмолен.

# 207
  • Майничка
Това, че той не се сещаше за десерт с трюфели, не значи че друг няма да го направи. Един шоколадов мус, тирамису или лава-кейк с трюфел и готово. Трюфелът се комбинира добре с шоколад (бял или черен), както и с яйца и спокойно може да бъде включен даже в сладкарски крем. Само трябва да се настърже ситно.

# 208
  • София
Теодор готви почти само десерти. Представял ли се е добре с нещо друго освен с десерт?
Разира се, че се е  представил добре с други ястия. Например във втората част на елиминациите миналия път, когато готви мексиканска кухня се представи много добре според мнението на журито.

# 209
И аз да въздъхна облекчено, че Анна най-накрая си замина. Направи ми впечатление, че журито не я изпратиха с никакви прощални думи, както правят за другите отпаднали участници.
Освен, че беше забила неприятно във веганството, тя не показа и никакви кулинарни умения.

На мен ми се отличават Александър, Мария, Теодор, Стилиян, Константин.

Виолета не ме дразни, има умения, показва, че се старае и полага усилия да надгражда.

На Лидия да й завиди човек на самочувствието, с което представи онова нелепо нещо на журито Grinning

Общи условия

Активация на акаунт