🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 369
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Много учителски тон има на моменти Мария. Особено като каза на цвети за едната минута.
Цвети само дето се дуе ама иначе не е ли тайландско.. не я търси! Не знам как въобще влезе във формата!
Тео с неговите превземки много ме дразни.
Алекс можеше да среже на половина чушката, а не така да стърчи. Тъкмо забравихме забучената краставичка и хоп- стърчаща чушка..

# 706
Брех тая чушка, ще взема и аз да гледам епизода да видя

# 707
А как да стигне до десерт без фурна, котлон...Това с горелката беше...странно. Не знам самите шефове дадоха ли някаква идея какво биха направили те.
Нела само на мен ли не ми е неприятна...готви си там, понякога и се получава.
Виктория и тя така...
Цвети обаче на два пъти сякаш се зарадва предварително...

основа бисквити с масло, отгоре крем, белтък и горелка. или бисквитена тортичка и оформена като печена аляска.  може да се направи за час.

# 708
  • София-Младост
А крема с пудинг на д-р Йоткер Simple Smile)

# 709
  • София
С пудинг - не, ама маскарпоне със заквасена сметана си е вкусно например, но твърде лесно. Според мен решението му за супа беше интересно и имаше немалко опърлени съставки, което си е важно. Единствено с презентацията имаше проблем, но предвид уреда, който му се падна, пак беше по-добре от други. Цвети си заслужи черната престилка. задачата беше интересна.

# 710
  • Мюнхен
А веганката, като всеки път се скатаваше от животинските продукти, никой не ѝ каза гък даже.
Аз ли гледах друг епизод или ти коментираш друг? Анна отдавна я няма. За коя веганка говориш?

Същият коментирах. И да, за Анна говоря, въпреки че отдавна я няма. Подразни ме това, че тя като беше още в предаването, си пречупваше задачите както си иска през нейната веган призма, един път не сготви месо или животински продукт, но журито нито един път не ѝ каза, че бяга от задачата.

Но пък на Алекс снощи му направиха забележка, че бягал от задачата, щото само за декоративните елементи използвал горелката. Еми не ми е ок.

# 711
Това с чушката беше умопомрачително от Александър,но как да се представи добре,като му казаха, че трябва да готви с горелката.Коментирахме с приятелката ми,че е възможно да направи десерт без печене или да вземе месо,което му е нужно много малко термична обработка,но шефовете му казват, че бяга от задачата.Това си е пълна гавра с човек да го поставят в такава ситуация.Единственото по тъпо решение беше миналият сезон Красимир си беше направил прекрасна майонеза и го смениха с Елени и е хвалеха нея,че направила перфектната майонеза,а тя беше от Краси и него го пратиха на елиминация,защото тази на Елени беше трагедия.

# 712
А веганката, като всеки път се скатаваше от животинските продукти, никой не ѝ каза гък даже.
Аз ли гледах друг епизод или ти коментираш друг? Анна отдавна я няма. За коя веганка говориш?

Същият коментирах. И да, за Анна говоря, въпреки че отдавна я няма. Подразни ме това, че тя като беше още в предаването, си пречупваше задачите както си иска през нейната веган призма, един път не сготви месо или животински продукт, но журито нито един път не ѝ каза, че бяга от задачата.

Но пък на Алекс снощи му направиха забележка, че бягал от задачата, щото само за декоративните елементи използвал горелката. Еми не ми е ок.
За тофуто ли става дума?

# 713
Много ми хареса последната задача. Беше свежа като идея, но малко неравностойно поставена, защото четирима от петимата бяха повече затруднени. Ако бяха казали на Цвети да извърти десерт на грила, може би щяха да са изравнени силите.Laughing Май нито едно от ястията не ми хареса, но все пак уважавам усилията на участниците да се справят. Алекс беше най-прецакан, затова няма да го критикувам, въпреки че неговата чиния ми се видя най-противната. А черната престилка на Цвети освен, че беше поредното доказателство за иронията на съдбата, беше и напълно заслужена.
Такосчета ми се ядат от снощи, а пък никога не съм яла. Значи канадецът си е свършил работата с неговия мастърклас. Съжалявам, че Виктория допусна грешка и заслужено загуби от Нела, но нейната чиния повече ми хареса. Тя ми става все по-симпатична, не само заради усилията ѝ да оцелее, а и заради поведението ѝ като цяло. Ще вземе да ми стане фаворит за финала, ако стане такова чудо въобще.Laughing
Първата задача пак беше замОтана нещо. Мария доста се беше спекла за десертчето си, както сама го нарече и после баам!, оказа се, че чудо е сътворила. Може и да е така, на мен ми се видя симпатично това в купичката, но самата нейна неувереност ми оставя съмнения, че не е било чак такова чудо. Другите две най-добри ястия изглеждаха много апетитни, но не грееха с кой знае каква оригиналност.
Радвам, че пак имаше смешки като Нела-Хмела, трансконтиненталната лютика на Мартин и неговата надежда, че чинията му ще бъде оценена....приживе, хахах, не знам дали го цитирам точно, нещо такова беше. Алекс и той чувство за хумор прояви в тежката за него ситуация. Satisfied

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 13:38 от Mesmunda

# 714
Не съм яла зеленчуци пърлени с газова горелка, нямам идея какъв им е вкусът. ;р
Аз го коментирам Алекс, защото ми се стори странно изпълнението с тази чушка, която според мен с нищо не допринесе към задачата. Вече дали е омирисала гаспачото на нещо гадно - не знам.  Просто Михалчев (или Токев беше) мина и му каза, че бягал от задачата, той опърли една чушка и задачата вече беше изпълнена.

Цвети и мен ме дразни, защото винаги много се изхвърля и след това не успява да покрие очакванията, които е създала към себе си.
 От тая задача на Стилян изобретението най-много ми хареса.

# 715
  • Mediterraneo
Jinnafee, разбрах те Hands V

# 716
  • Испания
Константин към останалите: "Мачкайте!". Кого? Журито ли?

За първи път виждам Мария с очна линия.

При положение, че никой дори не е виждал хмел /с изключение на Мартин/, за мен не е реално да го използват ей така, все едно е която и да е позната подправка.

Май прочетох, че някой питаше дали са имали някакви идеи шефовете.

Михалчев: "Бих направил запарка. Като изстине, ще добавя малко соев сос, малко захар, за да балансирам, пилешки късове и скариди. От това стават чудесни шишчета, които бих панирал в патафри с бира".

Роу: "Бих го използвала като акцент. Да направя сос".

Михалчев: "А бихте ли направили десерт?".

Роу: "Да, бих направила панакота. Една панакота с привкус на хмел".

Токев: "В Бавария се правят и понички от хмел и бира".

Михалчев: "Който направи десерт, ще се отличи от другите".

Нела към едната горчилка /хмел/ прибави друга /цикория/.

Досега никой не е питал толкова, колкото пита Виктория.

Мартин: "Учудва ме как шеф си прави салса рохата..."

Като започнат да приказват така... Salsa roja означава червен сос. Аман от чуждици!

Според Токев тортилът на Нела бил много добре.

Цветелина: "Ще правя тако карне асада" , carne asada = печено месо.

Стрес тест

Скрит текст:

Роу пак започна пред Стилиян приказки за възбуждане. Смешна и жалка е!

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 18:21 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 717
Е, хайде сега и вие Simple Smile Тя възбудата не е само сексуална!

За соевия сос! Не разбирам защо го бутат надсякъде. Или защо очакват саламурата на Мартин, напр., да бъде "експлозия" на вкусове, след като преди това са пробвали нещо соево-джинджифилово-пиперено! Подлюти се с уасаби, пък после журирай доматен сос...

# 718
  • Испания
Няма да си губя времето да пускам пак епизода и точно да запиша думите ѝ.

Гледам епизод 2 от снощи на испанския МШ (Програма Nº 200 на испанския формат, включващ неизвестни хора, звезди, деца, възрастни).

Бяха поканили известен шеф (Ángel León) с 3 звезди Мишлен. Предоставиха му морски дявол, тежащ над 30 кг, за да го разфасова.

Направи го за отрицателно време.

Най-хубавото му е, че няма кости, само гръбначен стълб - хрущял.

Имаха задача да приготвят ястие с морски дявол, гостът също готви. Ето ги морските дяволи в склада.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 19:08 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 719
  • Майничка
Абе, то и в нашите първи сезони разфасоваха едни огромни риби, ама явно спонсорите затегнаха кранчето.

Общи условия

Активация на акаунт