🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 3

• 38 384
  • 788
  •   1
Отговори
# 690
Странно,  о Виктория не ме дразни въобще. Нела и Цвети да си ходят, хич не ми допадат, а Цвети и не се справя хич.

# 691
Цвети пълен провал, а се очакваше на барбекюто да е най-лесно. Това нямаше нищо общо с такото. Да си беше направила класическа българска пържола с гарнитура щеше да  е в пъти по-добре от това, което сътвори. Тя май родна кухня въобще не готви.
Очаквах Мая да спечели значката - направи хубава чиния.
По десерта на Мария какво се прехласнаха толкова не разбрах, пък и беше един разпльокан.
А на мотиваторската и реч, колко може да се справи по едно време взе да ме досмешава, явно криха досега егото й.

Нела продължава да си злобее, досега ми беше безразлична, но вече ми е в графа твърдо не я харесвам.
На Александър беше потресаващо, и неговото гаспачо като такото на Цвети.

Но пък задачата с уредите ми хареса.

Виктория продължава да ми прави добро впечатление - няма много умения, но явно бързо учи и е комбинативна и винаги успява да се справи, нито блести, нито е пълен провал.
Тръшканията и драмите на Теодор, превземките му ми идват малко в повече.

# 692
Цвети е гууд бай тая седмица. както започнаха с речта ѝ колко ѝ липсва семейството , на там духа вятъра

# 693
Хм... Лидия я направиха на 5 ст. за детската презентация на морковената торта, а на Алекс за безмислената чушка - уааау.

# 694
Хм... Лидия я направиха на 5 ст. за детската презентация на морковената торта, а на Алекс за безмислената чушка - уааау.
Е, Токвв му каза, че било old-school. Аз подобна презентация не съм виждала, за да я определя така, но пак не ми хареса. 😀

# 695
Аз останах леко изумена от чушката на Алекс и чак се учудих, че го сложиха сред първите двама най-добри.

Цвети много се изтъкваше на мастър класа, как ако си била у тях, в задния двор, пък какви такос щяла да направи... и накрая така яко се изложи. Да си ходи вече.

# 696
Да, Токев беше доста дипломатичен, според мен.
Казаха му преди това, че бяга от задачата (какво всъщност се очаква от горелка?) и той реши да опърли чушка, която в последствие беше изсипана и захвърлена, и се предполага, че с това много се доближи. Иначе сигурно е било вкусно.

# 697
  • Mediterraneo
А веганката, като всеки път се скатаваше от животинските продукти, никой не ѝ каза гък даже.
Аз ли гледах друг епизод или ти коментираш друг? Анна отдавна я няма. За коя веганка говориш?

# 698

Казаха му преди това, че бяга от задачата (какво всъщност се очаква от горелка?) и той реши да опърли чушка, която в последствие беше изсипана и захвърлена, и се предполага, че с това много се доближи. Иначе сигурно е било вкусно.

Мислиш ли, че нещо опърлено с газова горелка е вкусно и ароматно. По - вкусно от лютеница с печени чушки, печени люти чушлета, чесън и подправки. По-вкусно от пържола печена на дървени въглища( не коментирам поднасянето).
В крайна сметка си мисля , че Александър ще е следващият мастър. И явно вкуса на храната  не е водещ в това предаване...

# 699
Аз съм пробвала чушки пърлени с горелка, смърдяха на нещо гадно химично, бензиново или друго, не можах да определя.

# 700
Мария е веганка.
Така се смях на Алекс с чушката, и коментарът му за липсата на пищов в склада за да се гръмнел Simple Smile
Ако чушката му беше турена в по- така чаша и напълнена с каквото беше жарнал- гризеш чушка,
пиеш супа, може би щеше да е по- добре, ама  Simple Smile
Теодор с какво точно излезе от комфорта си- гриловани зеленчуци били 3 тънки резена тиквичка,
другото му е тартар. Добре, че Михалчев се постара да не гръмне някой със сифона.
За моя изненада Хитруша се представи много добре, въпреки "изненадата" на Нела.
Мая трябваше да е със значката, а Мария се изложи с това захлупче нещо си, ама журЕто рече УАУ...

# 701
  • София-Младост
Защо да се е изложила Мария...напротив.На мен ми хареса как излезе от ситуацията и представи десерта.
А ребрата на Мая си бяха...ребра...нищо по-разчупено нямаше. Красива чания да, но до тук.
Интересно ми стана, че целия мастър клас се  води на английски. За пръв път.

# 702
мария ми харесва. подготвена е, огранизирана, много концентрирана.  александър го поведоха според мен с това, че бяга от задачата и затова сложи безумната чушка Wink и аз не съм виждала нищо подобно, та не знам откъде е олд скуул. като цяло се справи и той. хладнокръвен е и се справя добре.
иначе първото нещо, което веднага ти хрумва с горелка, е десерт с белтък отгоре.
хитруша също беше ок.
цвети много се изложи. но най-неприятна ми е Нела-Хмела.

# 703
  • София-Младост
А как да стигне до десерт без фурна, котлон...Това с горелката беше...странно. Не знам самите шефове дадоха ли някаква идея какво биха направили те.
Нела само на мен ли не ми е неприятна...готви си там, понякога и се получава.
Виктория и тя така...
Цвети обаче на два пъти сякаш се зарадва предварително...

# 704
Мария не е "веганка".

Покъртителна чиния беше тази с чушката, мен ме досрамя, хем нито съм я правила, нито ми е фаворит Алекс. Явно много го бива да изпълнява рецепти, които знае, чувал е, чел е. Но не и да измисли и експериментира с нещо на място. Жарена с горелка и налюспена чушка е по-зле от просто сурова чушка. А това изпълнение, в което я повдигаш и в чинията пльоква нещо... креативността му на моменти е на подрастващ. Особено тия фалоси като изправи (царевичка, чушка) - чул, че е добре да има височина в чинията, ама малко буквално го интерпретирал. Странно ми е, че с лека шега се посрещат тия изпълнения от шефовете, други хора са порязвали повече на тема презентация.

Задачата несъмнено беше трудна. Най-добре в условието ѝ (за мен) се вписаха Мартин и Стилиян, но на Стилиян шеф Роу му подсказа за консомето, той коментираше само пошираната риба в началото.

И тук още веднъж да споделя възхищение от Мария. Готвила-неготвила нещо, главата ѝ цъка. Знае основни принципи и има смелост да стъпва отвъд познатото ѝ. Без изкуствено завишено или занижено самочувствие. Прекрасна. Удоволствие да я гледам.

Общи условия

Активация на акаунт