Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 241
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 900
Винаги опасенията ми са били за детето. Не знам дали страха ми е ирационален, но когато детето ми боледува често и мъкне всички витаещи бацили от училище, а съседчето ми получи получи този синдром, все пак има някаква доза рационалност в страховете ми.

Ако ставаше със страх и пазене... Като ги затворим по 10-тина часа в къщи пред компютрите на ДО, че и слънце да не видят, ще хващат вируси и от снимки. А като ги и обездвижим, не само ще получават мултивъзпалителни синдроми от затлъстяване, но и на диабет може да ги избие.

Ами не го правете, не е било необходимо да си затваряте детето без слънце  в нито един момент и все още не е.

Темата съвсем загуби смисъл, то затова вече никой не пише в нея.

# 901
  • София
Колко си беше хубаво, когато беше пропаганда за ДО за всички на всяка цена.

# 902
Ами не го правете, не е било необходимо да си затваряте детето без слънце  в нито един момент и все още не е.

Само че ДО означава минимум 10 часа седене пред компютър, почти непрекъснато. И се оказва не само необходимо, ами неизбежно. Да не говорим за постоянните забрани за организирани тренировки и какво ли още не.

# 903
А защо тренировките трябва да са организирани? Моят осмокласник направи страхотно тяло по време на ДО. Има повече време за тренировки - тича, тренира на лостове, с тежести.
А малкото е вече с прекраен тен. Не го е получил по време на присъственото обучение, а от ходенето за риба по язовири. При него има качване на килограми, но брат му също беше качил на тази възраст. Третокласниците много малко време са си били вкъщи, за да обвинявам ДО за наднормено тегло.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 08:53 от Amanda.D

# 904
И аз преди съм писала, под 10-12000 крачки на ден, големият не пада. На ден!
А инак, ходенето му се свеждаше от нас до училище, с тежката раница на гърба. Вечер изморен. В училището цял ден на стола.
Просто, забравихте удобно как преди ревяхте от тежките раници, многото часове (6-7 часа не са малко, наистина) и прочие.

# 905
Тренировките трябва да са организирани, защото много деца спортуват отборно или с треньори, ходят на състезания, участват в клубове и въобще, заели са се сериозно със спорт, който не могат да практикуват сами на някой лост с двама приятели в двора.
И за такива деца съветът: излезте в парка, в гората или с тротинетките, е напълно неприложим.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 09:13 от Анонимен

# 906
А онова дето 10 часа стояли без слънце. Хахахаха я се вземете в ръце! Ако ВАШИТЕ деца стоят завряно 10 часа без слънце сега, Тони в училището стоят завряно по същия начин, и най вероятно и в събота и в неделя, пак така стоят.

Всички на ДО "стоят завряно 10 часа без слънце сега", освен ако бягат от час и не пишат домашни.
"в училището стоят завряно по същия начин" - не, не стоят. Имат часове по физическо, лабораторни упражнения, посещения на музеи и екскурзии, междучасия. Домашните не се пишат на компютър и предават сканирани, нито са тонове, за да покрият поне отчасти дефицитите на ДО.

"и най вероятно и в събота и в неделя, пак така стоят" - и най-вероятно не, не седяха. Нито имаха домашни за уикенда.

И аз преди съм писала, под 10-12000 крачки на ден, големият не пада. На ден!
А инак, ходенето му се свеждаше от нас до училище, с тежката раница на гърба. Вечер изморен. В училището цял ден на стола.
Т.е. сега не учи и има време да крачи?

# 907
За всички деца този съвет е напълно приложим от гледна точка на здравето, защото преди това се твърдеше, че децата са се обездвижили и затлъстели. Ясно е, че с индивидуални тренировки не се постигат купи и успехи.

# 908
Щабът и без това нищо съществено не правеше в последно време.
Не сме на самотек, няма да ни оставят току-така и да изпуснат контрола. В понеделник е обявен брифинг на Ангелов и Кунчев.
Така че броенето и мерките продължават. 😔
Лично аз очаквам очистването на тази излишна за държавата и гражданите организация без особена законова опора и подхващане на управлението от тези, които по Конституция следваше да го направят и да поемат и отговорността за това - МС, НС, цялата държавна администрация с местните й структури.
Без друго храним най-огромната администрация в Европа на глава от населението, само щаб ни трябваше да хрантутим допълнително. Що здравни публични органи имаме, с експерти и администратори - предостатъчно са ни. Шоуто с брифингите да го подкарват към заключителен етап, че може да е за последно. Лично аз се надявам на реално правителство, съставено този път от по-отговорни хора - специалисти в съответните области, които не се крият по паланките и зад гърбовете на подобни измислени структури.

Треноровките трябва да са организирани, защото много деца спортуват отборно или с треньори, ходят на състезания, участват в клубове и въобще, заели са се сериозно със спорт, който не могат да практикуват сами на някой лост с драма приятели в двора.
И за такива деца съветът: излезте в парка, в гарата или с тротинетките, е напълно неприложим.
Не само че трябва да са организирани, ами и всеки учебен ден трябва да е свързан с раздвижване между часовете - междучасия, физическо /което без друго е малко като седмични часове/, с ходенето и връщането от училище, с екскурзии, външни посещения и най-важното - реални контакти с неподбрани от родител и самия ученик хора. Вече го бистрихме достатъчно защо.

Колко си беше хубаво, когато беше пропаганда за ДО за всички на всяка цена.
И дублираше още амнайсет теми във форума, които се развиваха абсолютно идентично, с едни и същи състезатели и ограничителен режим за останалите. Laughing

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 09:17 от Judy

# 909
Синът ми започнаха след ваканцията с 3-4 болни и липсващи учители и имат доста свободни.
На дъщеря ми класната е болна и са с г-жата от занималнята.
Ваканцията бяхме на вилата 10 дни, като имаше яко физическо-спортни дейности за малки и големи - строително-ремонтни, лопатно-посадъчни и логистично-транспортни Simple Smile .. работа за целия китайски народ, както се казва Simple Smile Сняг валя, дъжд, слънце пече изгоряхме Simple Smile  
Уикендите от доста време сме така, като достатъчно им компенсира слънцето за целодневното защорване (особено големият е пещерняк като учи Neutral Face).
Пуснаха им и репетициите, ще имат концерт на 1 май.. в Първомай Simple Smile така че и културно-масово мероприятие на открито ще имаме възможност да посетим... МОЛове и заведения нито ми липсват, нито съм фенка така или иначе.

# 910
Ежко, не лъжи.
Когато са ДО, моите НЕ карат: рисуване, музика, физическо, и час на класа.
Не ги карат в реално време.
Домашните им са за писане в тетрадката. Не зная ти за колко време снимаш, на моите им отнема към 20 секунди.
Изпращаме ги електронно за още толкова. Не ги опаковане и не викаме Еконт, че да отнема дни и часове. Посмали малко Wink

А за професионално спортуващите - тях нали ги пуснаха да тренират? И все пак, в нашия клас е 1 от 17 деца. Не считам, че са мнозинство. В, сега за тук пишещите, може и мнозинство да са. Но в общ аспект, това не е така.

Някой ще изпусне футбола си, друг зумбата, трети народните танци. Всеки има някакви неудобства. Пандемия му се вика.

# 911
  • София
Румка, оправяш ми настроението като те чета! 😂

# 912

Имат часове по физическо, лабораторни упражнения, посещения на музеи и екскурзии, междучасия.

Нали осъзнавате, че повечето деца нямат лабораторни упражнения, а редовните посещения на музеи се практикуват от единици училища и то само в големите градове?  Екскурзиите нямат нищо общо с образованието, ако се случват са в неучебно време (но и те са рядкост).  За мен това няма нищо общо с ДО/ПО, просто да чуете, че явно живеем в различни държави.  Радвам се иначе, че за Вашите деца има подобни екстри, от моите наблюдения повечето деца никога не са участвали в лабораторно упражнение, късмтлиите са виждали поне учител как прави експеримент, но и те не са много.

Споделям опит как е при нас при това широко и дифузно разпространение на вируса - имам много карантирани вече ученици, колеги болни също.  Учебният процес е труден, едни онлайн, едни присъствено, много отсъстващи (не го пиша, за да чуя как в тия идеални училища с лаборатории, стадиони и идеална организация няма нито един, просто споделям какво е при нас, ясно ми е, че не е общовалидно).

# 913
А при нас няма нито един карантиниран. Ха сега де? Защо продължава циркът с целокупното ДО? То правилно е предвидено и следва да е налице само там, където има зараза и то не на 1-2 души, а на по-сериозен процент. И не за вечни времена с неясен край.
В предприятията отдавна отпаднаха тези заигравки. Болен като болен - кара си карантината и заболяването и се връща на работа след това, останалите си работят в същото време. Но там подобно отстраняване от процеса и поголовни месечни и годишни затваряния никой не допуска, защото държавата не може да покрие подобни фалити и липса на попълнения в бюджета. Лъсна отдавна причината за единственото такова ограничение у нас и то с подобни огромни мащаби и продължителност - просто отчитане на нещо, без реални резултати, без изследване на последиците от това, но така - да имаме отчитане на активности. И понеже това е ресорът, който има най-малко значение - за управлението, за обществото. И защото е бюджетен, за него пари са заделени, така или иначе, харчат се без да е отчетено публично какви са спестените средства от това /защото не са малко/ и къде се насочват. У нас за сетен път най-удобно е измиване на ръцете с образованието - като най-малко ценено. И с децата - понеже още нямаме пряка полза от тях. Погледът се ограничава до днес следобед. Утре-то - да се мисли утре, то се не знае какво ни чака без друго. За днес да скърпим.

# 914
Ежко, не лъжи.
Когато са ДО, моите НЕ карат: рисуване, музика, физическо, и час на класа.
Не ги карат в реално време.
Т.е. не учат реално по тези предмети. При нас са си редовни часове онлайн. Да, даже физическото. Дистанционно. От вкъщи. На закрито. Направено е да покрива сутрешната гимнастика, за да има някакъв смисъл. Но например атлетиката е за домашно (видео) и груповите игри на открито няма как да станат. Ако при вас не се учи (всичко), не значи, че другите лъжат.
Домашните им са за писане в тетрадката. Не зная ти за колко време снимаш, на моите им отнема към 20 секунди.
Изпращаме ги електронно за още толкова. Не ги опаковане и не викаме Еконт, че да отнема дни и часове. Посмали малко Wink
Т.е. не учат. Информатика, програмиране, писмените работи по БЕЛ и езици, задачите по математика, проектите по гражданско образование, география и история не стават за 20 сек. Затова ли нито сканирането на домашните, нито часовете ви отнемат време?

Нали осъзнавате, че повечето деца нямат лабораторни упражнения, а редовните посещения на музеи се практикуват от единици училища и то само в големите градове?  Екскурзиите нямат нищо общо с образованието, ако се случват са в неучебно време (но и те са рядкост).  За мен това няма нищо общо с ДО/ПО, просто да чуете, че явно живеем в различни държави. 
Съгласих се с Вас. Ако така или иначе не учат, по-добре е да са на ДО (може би). Но не всички живеят във вашия разграден двор. Ако не искате да си го поспретнете, поне не пречете на другите да живеят както трябва?

Общи условия

Активация на акаунт