Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 187
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Ох, досега се разправях с техниката!
Предпочитам 20 бесни тийна пред една забила платформа. 🤬😡😠 Явно днес не е ден. В понеделник отивам на място.

# 931
Irene, техникумите само ги прекръстиха на Професионални гимназии и те продължават да подготвят кадри за работа на позиции, неизискващи ВУЗ. Те са едни от най-ощетените, позволиха им да си провеждат практиката по едно време само, но там си има нужда часовете да се провеждат в лаборатория!
РУМКА, кое това СУ, в което си позволяват да не карат часовете и то по 3-4 предмета? При сина ми презентациите, които се налага да правят на ДО по тези предмети, отнемат много повече време от това, което биха отделили за да си научат урока

# 932
Какво го заръбахте Ежко с тези музеи?
Искам лица да гледа детето през деня си, лица.

И за протокола общува с приятели (без да се социализират Wink) - и на живо, и онлайн. И крачките си прави, и на лостове ходи. Ама горното е недостатъчно.

# 933

И за протокола общува с приятели (без да се социализират Wink) - и на живо, и онлайн. И крачките си прави, и на лостове ходи. Ама горното е недостатъчно.
[/b]

Тия болднатите, детето ти споделя ли ги, или са твои искания за него?

# 934
[най-малкото, може да се изправи, изпъне или поне раздвижи краката си свободно, а не да седи като глътнало бастуна, че ще наруши на госпожата концетрацията. Горките ви деца, не се ли мърдат от време на време на стола? И това ли е забранено?
Не е забранено, разбира се. Това го правят и на ПО - все пак учат в нормални училища при нормални учители.

# 935

[/b]

Тия болднатите, детето ти споделя ли ги, или са твои искания за него?
Моето лично предпочита ПО. Не е свързано със супермотивация за учене за моя жалост. Харесва си междучасията, а и за самия процес на учене не му понесе по ключовия предмет ДО начина. Обективно всичко си е наред, нямам оплаквания, но на неговия модел не пасна.

# 936

По принцип ли говорите или сега през пандемията?

По принцип.  Доколкото аз знам малко училища имат оборудвани лаборатории за съжаление.  Наистина много бих се радвала ако повече деца имат досег до реални експерименти.  Реално мечтата ми е аз да живея в разграден двор, който да е изключение, както ми каза Ежко, а не вие да живеете в някакви оазиси.  
Ежко, хубаво, нека моят двор е разграден, но, наистина, кажи ми колко посещения на музеи могат да се организират в малък град или село.  Колко музеи си представяш, че има?  България не е София.

Кети В, аз съм в същото положение.  Съчувствам и се надявам от септември поне да приключи този кошмар.

Не се връзвай. И в София децата рядко посещават музеи в учебно време, ако ги заведат един път в учебната година, добре. Освен всичко друго, това е свързано със сложна организация, съгласие на родители, използване на транспорт. Много малко учители се наемат на такова нещо.

# 937
[най-малкото, може да се изправи, изпъне или поне раздвижи краката си свободно, а не да седи като глътнало бастуна, че ще наруши на госпожата концетрацията. Горките ви деца, не се ли мърдат от време на време на стола? И това ли е забранено?
Не е забранено, разбира се. Това го правят и на ПО - все пак учат в нормални училища при нормални учители.

Не го правят на ПО. Не стават да се поразтъпчат около чина, опъване седнал, ама хубаво протягане пак няма. Ти сама си написала това: "Интересни са критериите за академично представяне на "мърдащите" ученици, няма спор. Но, всеки с ценностите си.". Така че, в час мърдане няма. Не дай си Боже, да спреш да пишеш, че ти се е схванала ръката, изяждат те с парцалите, че не записваш толкова важните точки от плана. А у дома, ако ще ще обикаля стаята слушайки, ще спре да пише и после ще дописва... И никой копче не може да ти каже в каква поза ще пишеш, слушаш и участваш в часа. Важно е в края да си разбрал урока, а как, си е личен избор.

# 938
Никой не е поставен пред този избор. Въпрос на лично усещане и характер. Щом съучениците на дъщеря ми могат и двете, проблемът не е в ДО. Направо си представих как за някой час пътуват 4 часа до накой "близък" музей Simple Smile А лабораторни си провеждат и сега при ДОто. Учителите си преподават от училище, а децата гледат, но през екрана. Не ги мисли нашите, мисли твоето защо прекарва 10 часа пред компютъра и няма лабораторни. А музейните посещения си ги организираме семейно.
Личните усещания на някой, който си е заровил главата в пясъка, може и да го лъжат, че не е поставен пред избор. Или пък да не му достига характер и да е изоставил на други отговорността да избират вместо него.
Пътуванията до музеи от училище са въпрос на организация и не е лошо да се свържат от учителите с изучавания материал. Да се остави на родителите да организират ходенето до музея е малко рисково. Същите може да са забравили какви музеи има наблизо, а и да не могат да разкажат на децата си за какво е нужно да се гледат развалини, счупени грънци и драсканици по стените на пещерата.
Лабораторните са да се правят от учениците, за да не се получи като с кучето на месаря, дето цял живот го е гледало, но не може нищо да свърши, защото никога не е похващало нож.

# 939
Както си мечтаех тази сутрин, трупата се разпуска:

https://glasove.com/categories/novini/news/natsionalniyat-operat … MxEtXvtiv2kCi2QHE

"Щабът е разформирован от днес. Въпреки разсформироването на Националния оперативен щаб, брифингите остават. Ще ги водят здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, които ще продължат да дават актуална информация за разпространението на коронавируса у нас. Това съобщиха от здравното министерство, като следващият брифинг ще бъде в понеделник."
Ами крайно време е ако ще имаме такава дейност,  тя да се върши от натоварените по закон с нея официални държавни органи. Бадева бюджетът плаща за дублаж и то от най-ниско качество и на главните актьори, и на заместващия състав. Тоз, дето назначи дубльорите, сега следва и да върне парите за тях.

Сега остава и другите ми мечти да се сбъднат в този слънчев ден.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 11:29 от Judy

# 940
  • Ямбол
Вчера научих, че 90% от нашите дванадесетокласници с профил химия и биология са се отказали да кандидатсват медицина, защото и миналата и тази година са на ДО и нямат добра подготовка. Още научих, че на пробните изпити за МУ оценките са плачевни, няма шестици.
Ето това са резултатите от ДО. Още много такива тепърва ще научаваме.

# 941
  • София
А все още ли сме в извънредно положение?
Дъщеря ми е абсолютно неориентирана какъв допълнителен профил иска да запише сега за 11 и 12 клас. Учителите по всички предмети, които й се предлагат, бяха мега пасивни и преподаваха на "черен екран".

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 12:00 от Rockstar

# 942
Очевидно е, че почти всички искат ПО. Не може ли родителите да се обединят с искане да се върне присъственото обучение, но при определени условия : маски за всички и глоби за неносенето им в училище, регулярно тестване на децата,  проверки за редовно проветряване и дезинфекция на стаите. Разместване на междучасията за различни класове, за да не се смесват потоци. Пречистватели на въздуха и т.н Със сигурност здравни специалисти биха могли да помогнат за съвет как да се осигури безопасна среда.

# 943
Няма какви подобни претенции да предявявам, след като вече са налице и обективирани в заповед решения и заповедта не е отменена. Има и закон и правилник. На мен ситуацията в нашето училище при присъственото обучение ми харесва, тя е съобразена с това, което се изисква в момента.
Искам просто присъствено нормално обучение и се включих вече в няколко такива инициативи.
Чакам нормално правителство с отговорни хора и ще си предприема на мига мои лични инициативи отново. Ще се включа във всякакви други организирани такива също. Щабът на марионетките се разпусна, слава Богу, сега си чакам правото като добросъвестен гражданин и родител на нормално училище и живот за детето си. И работя за това активно.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 11:29 от Judy

# 944
Това какво общо има с темата, или се очаква с щаба да изчезне и пЛандемията и ДО?

Общи условия

Активация на акаунт