Дистанционно обучение за учениците-Teмa 17 /Април 2021/

• 46 068
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 1 215
Добре. Ще перефразирам, използвайки досегашните медийни формулировки.
Цитат
... по график, който ще бъде изработен съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев.
Не мисля, че конкретните думички са особено важни. Важното е какво ще се случи на практика.

# 1 216
  • София
Дано само да прекратят безсмисленото редуване, регулирано на национално ниво.

# 1 217
Мен ме сложиха на Мудъл. Даже сертификат ще ми дадат за тая мъка.
Мудъл е доста добра платформа и може да работи добре и с 50 присъстващи онлайн, а не само с 15. Проблемът може да е в сървъра, не в платформата.

# 1 218
Синът ми (4 клас) все още е на ДО по наше желание. Според вас ще отпадне ли НВО за 4 клас? Не успявам да вляза в сайта на МОН, а последно като гледах календара датите за него бяха махнати (преди това са били 27 и 28 май). Според класната им засега ще има НВО, но това може да е за да ги поддържа мобилизирани. Чудя се и ако се върне в училище след празниците дали няма да го подложат на сериозно изпитване по всичко (не че ме е страх но си имам едно наум за специално отношение) и да го включат в някаква лятна програма за наваксване, което аз не желая.

# 1 219
НВО за 4 и 10 клас не е отпаднало засега, омбудсманът го жали - това последно четох, но министъра не иска да отпада.

# 1 220
НВО за 4 и 10 клас не е отпаднало засега, омбудсманът го жали - това последно четох, но министъра не иска да отпада.
Чудя се ако останем дистанционно, какво ще ни правят. Имам чувството че това ще е по-логичен завършек на учебната година за нас, както сме я подкарали, отделно от това че е по-безопасен.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 10:54 от Sparkles

# 1 221
  • София
Споко, все още е понеделник сутрин. Вероятно ще измъдрят заповедта и ще я публикуват в четвъртък следобед.

Аз съм на присъствена лекция за дистанционното обучение. 😁

# 1 222
Sparkles, щом не искаш да се връща присъствено в училище, нека си завърши ДО, не виждам какъв е проблемът. На НВО може да не се яви и никой нищо не може да ви каже. Ако не ви трябва резултат за някое МГ, спокойно може да го пропуснете.

# 1 223
Чудя се ако останем дистанционно, какво ще ни правят. Имам чувството че това ще е по логичен завършек на учебната година за нас, както сме я подкарали, отделно от това че е по безопасен.

Какво да ви правят? Не сте длъжни да ходите в четвърти клас на НВО.
Важи и за присъственото, и за неприсъственото обучение.

# 1 224
Sparkles, след като е уредено процедурно ДО и не е имало първоначално поставени условия за това, няма причина сега да заявят, че нещо е различно при вас. Детето си завършва като всички.

# 1 225
Тук гледах и дати за НВО за 4 клас няма https://www.mon.bg/bg/56
а с тази заповед Заповед № РД09-2121/28.08.2020 г. за определяне на дати за провеждане на националните външни оценявания (НВО) в 4. клас, в 7. клас и в 10. клас през учебната 2020/2021 и на графици на дейности (публ. 31.08.2020 г.) е имало като дати 27 и 28 май.

# 1 226
Нищо няма да ви правят, какво ще ви правят.
Ако се опасяваш, че нещо ще тормозят детето, завършете си ДО.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 11:13 от Iris04

# 1 227
  • Майничка
Няма как да ги има датите за НВО на 4 и 10 клас при неучебните дни, защото те се провеждат в учебни за останалите ученици дни, за разлика от ДЗИ и НВО в 7 клас.

# 1 228
  • Ямбол
Обучението може да е ДО, но НВО си е присъствено или поне до момента няма друг регламент.

# 1 229
Обучението може да е ДО, но НВО си е присъствено или поне до момента няма друг регламент.
А задължително ли е?

Общи условия

Активация на акаунт