Януарчета 2021 🐥тема 2 🐰

• 30 745
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
Ние миналия месец имахме три ваксини едновременно. На следващия преглед  май ще са две.

# 181
Ние миналия месец имахме три ваксини едновременно. На следващия преглед  май ще са две.
И на нашият младеж сложиха три на един път, една от които шествалентната 😬

Днес ме нямаше час и половина. Малкият се беше скъсал да плаче с баща си. Цялото време. Хем за него ми е гадно, че така се разстройва, хем на мен ми тежи никъде да не мога да мръдна.

# 182
Сложихме шествалентната и ротавирусната. Сега започва треперенето. Не съм антиваксър, но мразя, когато дойде време за тях 🤯🤯

# 183
Здравейте,
Предполагам, че и вашите бебчета са вече в период на лапане на ръчичките. Моето бебе се опитва понякога целите юмручета да си лапне.
Бих искала да ви попитам оставяте ли ги да си се "забавляват" с ръчичките в устата или се опитвате да ги отучите? Притесняваме да не свикне така да си смуче пръстите и после да няма проблем със зъби или с пръсчетата (чувала съм, че могат да се деформират с времето, ако много ги смучат).
Бебето плюе бибите и не ги ползваме.
Само на кърма е, ако има някакво значение. (Пробвали сме с шише и също не му харесва, та си мисля, че има връзка с нехаресването на бибите).

# 184
  • Седмото небе
Ние миналия месец имахме три ваксини едновременно. На следващия преглед  май ще са две.
И на нашият младеж сложиха три на един път, една от които шествалентната 😬

Днес ме нямаше час и половина. Малкият се беше скъсал да плаче с баща си. Цялото време. Хем за него ми е гадно, че така се разстройва, хем на мен ми тежи никъде да не мога да мръдна.
Аз затова гледам да излизам сама само ако наистина се налага. Когато е възможно разбира се. Но като цяло схемата е-гушкаме се много, храня я, приспивам я и ги оставям двамата с татко и. Задължително оставям и шише с кърма, а ако не съм се цедила съм заредила фризера за спешни случаи. И после тичам бързо по задачите.
А най-често като се прибера тя още спи или нещо се занимават двамата тихичко. При което ММ възкликва-Е кое му е толкова трудното? Тя при мен е много спокойна и слуша Joy
Само веднъж е имало сериозен рев, ама той запазил желязно самообладание и не ми звъннал да се прибирам по-бързо... А как я успокоил? Напълнил бързо коритото и и направил топла вана🥰 После я нахранил и видиш ли тя спокойно заспала. Е то така кой няма да спи Joy
Иначе при нас тези дни е относително спокойно. Само със заспиването имаме пак сериозен проблем, особено вечер. Но я слагаме в количката, бутаме из коридора 15ина минути и после я пренасяме в леглото. През деня на два пъти по час-два дремва в раницата Ергобейби. Вече я обожавам просто. Другите дрямки са къси. Коремчето и често къркори, пръцка доста. Пълни памперсите нормално бързо и често. Чудя се дали не са пак колики? Мисля да и взема това билковото Санколик, което и давах. Тя поне на вкус си го харесваше, а и мисля че като е натурално не е лош вариант.
А това с лапането и смукане на пръсти или целия юмрук също го прави мойта фъстъчка. Опитвам се да я разсейвам, когато я засека. Не мога постоянно да я гледам. С биба не минава да я залъгвам. Нея си я цока само докато заспива. През другото време я плюе.
От шише се храни доволно и с кърма, и водичка пие, когато е на кеф.

# 185
И моята сладуранка напоследък много си лапа ръчичките, но мисля, че е нормално. Интересно й е ,така ги изучава, усеща ги. Следващата стъпка е да разбере как да ги използва и да започне да лапа всичко, което хване.
Supermama, от три дни давам Санколик, още не мога да преценя дали има ефект. Педиатърката ни каза, че действали добре на бебета, при които останалите видове капки не помагат. Нашият случай е такъв, коликите не са спирали. Къса ми се съцето, като започне да се свива, пръцка и плаче.
В петък сложихме шествалентната и първата доза на ротавирусната. След един месец ще е втората доза. Бебка ги понесе без проблеми.

# 186
От лапане на юмручета няма да привикнат да си смучат палците. Различни неща са. 🙂 Оставям аз да си ги лапа, за него това си е забавление, постижение.
Иначе и моят е без залъгалка. И кака му беше без.

Редактирам се: supermama, аз никъде не ходя. На пръсти се броят самостоятелните ми излизания след раждането. Най-дълго ме е нямало 1ч и 20 Мин..

# 187
Имам едно питане,че се филмирах нещо 😁😁
 Малкото го отглеждам на дивана... Постелила съм в единия ъгъл, защото в хола се подвизавам, в кухнята и така мога да я гледам постоянно. Имам кошче на колелца, но не й харесва, защото е с плътни стени и не вижда. Въпроса е, че е срещу телевизора и я виждам как се заглежда. Каката пак така я отгледах де. Но сега се филмирах с тоя телевизор, защото аз си гледам. То остава и телевизора да спра и по цял ден сама и ще изпуша.
  Иначе не е вдигала температура от вчерашната ваксина. Смених 3 лепенки куул пач на мястото, където е боцнато.
Взе й да ака по два пъти на ден вече 4-5 дена, което е чудо, че иначе беше макс 1.
Не знам дали от ротавирусната, но от вчера три пъти ака. Попитах вчера дали ротавирусната предизвиква по - често изхождане, но каза, че ако след първата не е имало такива, то при втората почти никога няма.

# 188
Цвете, по същия начин сме и ние, точно както си го написала, през деня, ако сме вкъщи е цял ден на дивана и нашата госпожица много заглежда телевизора и дръпнах холната маса по-близо и от дивана имаме големи възглавници, сложих една между дивана и масата за да и скрия гледката към телевизора, не се скрива изцяло защото е много голям, но почти не го вижда тя. Обръща се на другата страна където е прозореца и мисля да закача малки играчки по пердето, които да заглежда.
Иначе вчера бяхме на ортопед за профилактичен на 3 месец, всичко е наред, каза вече да я слагаме седнала на 45°, не е ли рано...вие посетихте ли ортопед и какво ви казаха на вас, иначе сядане на 90°, на 6 месеца каза. Доктора е един от най-добрите в Пловдив, но прегледа беше с ехограф и всичко беше за 5 мин.
И още нещо да разкажа вчера пуснахме нова микробиология да видим дали сме изчистили Кандидата, така се моля да сме я излекували, не ми се мисли ако пак излезе...ако всичко е наред другата седмица ще сложим първите ваксини, аз отказах роварикса, има и други които не са я сложили, май повечето сте я сложили.

# 189
Еsi, каката я водих преди 3 години. На 2 месеца и на 6 (по спомен). Сега бебето не съм го водила, ще изчакам другата консултация и ще попитам.,защото каката я заведох на своя глава-педиатърката тогава каза, че било един вид модно да се водят на ортопед, но тя каза, че не вижда абсолютно нищо притеснително за да я водя на ортопед и аз на своя глава, възмутена, че не ни праща 😁 Сега ще изчакам новия педиатър какво ще каже, ако ли не-пак ще си я заведа на своя глава.
 Иначе както го описваш-възглавница между дивана и телевизора и тя пак наднича 😁😁
  Иначе ми се струва страшно рано дори за 45 градуса. По принцип детето си показва, каката тепърва малко преди 6 месеца взех леко да вдигам количката и вкъщи за по малко с възглавници отстрани. Моята още не се обръща сама, камоли седнала

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 15:36 от Cvetno-cvete

# 190
Нашия ортопед като ходихме към 8 седмица май беше, каза, че няма нужда да се ходи повече. Евентуално около прохождането ако нещо ме притесни.
Иначе в столчетата за кола и шезлонга все пак са полуседнали, така че не е драма, но аз лично не бих го оставила на диван примерно, защото опората е друга. Ортопеда каза, че им *таковаме таковата* на гръбначния стълб с опитите за ранно сядане. Тъй че час-два в столче за кола не мисля, че е проблем, но излишно не бих правила опити още.

Иииииии да кажа-при нас ново 20. Тотален регрес на навиците за сън. Буйства и реве като усети, че ще спи. Снощи толко се ядоса, че го слагам легнал, че се вкопчи в ръцете ми и седна в леглото Flushed от зор и напъване да не спи. Търсих информация, това било регресия на съня. Дано свършва бързо, че никой не спи в момента Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
Чувала съм за този ортопед, аз я водих при Янакиев, той преглежда и бебетата в Селена когато се родят и на листа от прегледа ти пише кога да отидеш пак, демек нашата е гледана когато се роди, сега на 3м., и после ще я заведа на 6м., може и всичко да е за пари, имам предвид честите прегледи, първо дете ми е и не съм наясно, но и педиатъра при който я водих ми намекна за преглед при ортопед за 3 месец.
Еsi, каката я водих при Хазбун преди 3 години. На 2 месеца и на 6 (по спомен). Сега бебето не съм го водила, ще изчакам другата консултация и ще попитам.,защото каката я заведох на своя глава-педиатърката тогава каза, че било един вид модно да се водят на ортопед, но тя каза, че не вижда абсолютно нищо притеснително за да я водя на ортопед и аз на своя глава, възмутена, че не ни праща 😁 Сега ще изчакам новия педиатър какво ще каже, ако ли не-пак ще си я заведа на своя глава.
 Иначе както го описваш-възглавница между дивана и телевизора и тя пак наднича 😁😁
  Иначе ми се струва страшно рано дори за 45 градуса. По принцип детето си показва, каката тепърва малко преди 6 месеца взех леко да вдигам количката и вкъщи за по малко с възглавници отстрани. Моята още не се обръща сама, камоли седнала

# 192
На кой номер Памперс сте? Ние минахме на 3 още преди да е стигнала килограмите. Сега ми се вижда,  че 3 се впива силно в крачетата....

# 193
На ортопед водих на около месец и половина, за профилактика на тазобедрените стави и общ преглед. Повече не е предвидено да ходим засега.

Телевизор не пускам при бебето. Спазвам препоръката на тукашните педиатри още от първото дете. До 3г. без телевизия, после по 30мин дневно. На всеки профилактичен преглед след 1г ме питат колко и дали има екранно време на ден детето. Ние започнахме на 2,5г. и сега покрай бебето се случва и малко повече от половин час да гледа, но като цяло се старая да спазвам. Това за всякакво екранно време го имам предвид (телевизор, телефон, таблет и т.н). Ако сме навън и сме й дали да си гледа детско от телефон, вкъщи отпада. На мен не ми тежи, понеже самите ние не гледаме изобщо. Телевизорът ни стои изключен от контакта дори 😂 

На памперс номер 3 сме от около месец. Мисля, че пасва добре. Ние сме все още с Лидъл памперсите основно. Засега съм доволна, но със сигурност ще купя и други. Обичам да пробвам.

# 194
И малката е с 3ка от вече един месец

След шествалентната вчера мястото е леко червено и стои като бучка, не помня при каката. А при предните ваксини не е ставало така. До колко е нормално?

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:08 от Cvetno-cvete

Общи условия

Активация на акаунт