Фентъзи и фантастика - 21

• 22 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Ако ще включваме орките на Пратчет и на Стен Никълъс, там орките са положителни герои

Прочетох Алекс Стърн оставам със смесени чувства
Скрит текст:
Разказът е криминален,  него има викториански призраците и т.н-. малко ми напопомни за д-р Стъклен.  Като цяло е по-добър от редица адулт истории, но ми идва и  хаотичен и нервен. Главната героиня сключва споразумение с призрак той да издири Тара, а тя - убийеца на жена му, но въобще не се занимава по неговия случай. Освен това провявява гнусливост, героинята й не е последователна и логична.   Освен това както подозираше Сандоу бе готова да приеме сделката. А и не е много морално тя са съди Сандоу при положение, че можеше да защити своя ментор, а не го стори, от егоизъм и го остави да умре. Действията на Алекс често са непоседователни, да не кажа, ч
е са и нелогични. Тя се мота като муха без глава работи по едно убийство има колебания за друго и пр. Напада я глума, но тя не се връща по следите, за да провери възможният мотив за нападението. И въпреки това този пишман детекив печели успехи.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 18:57 от Лорд Сняг

# 256
  • България
Ще напиша какво е нелогичното (за мен) в Сянка и кост, но не съм я дочела, да не издадете нещо голямо от края. Simple Smile
Скрит текст:
Значи, Тъмнейшият според Багра искал да използва Долината, за да управлява и да държи в страх съседните държави. Също и да свали царя. Ок, но той няма нужда да живее и планира стотици години (и да чака да се роди някой като Алина), за да превземе властта. И без да разширява Долината е достатъчно силен, има лоялни хора и може да свали царя когато си поиска. Преврати се случват непрекъснато дори сега. Пълен абсурд е някой с такъв жизнен опит и собствена армия от магьосници и да не може да превземе една полуразорена държава, която отгоре на това е във война със съседите (превратите са по-лесни по време на война).
И второ - Алина първоначално тръгва да бяга от него, с идеята да прекоси Долината и да отиде в друга държава - алоуу, а кой ще унищожи Долината?! В такъв случай тя е пълен егоист! Вярно, че после се опомни, но ме възмущава колко лесно тръгна да бяга, без да помисли за това, а в същото време съди Тъмнейшия.
Не търси особен смисъл в историята, все пак е фентъзи. Simple Smile
Скрит текст:
Ако ще търсим смисъл, по-скоро е поука.
Да не сме алчни и да не се стремим да имаме всичко на всяка цена.
Защото може да загубим и това, което имаме.

# 257
А, но тогава излиза, че на авторката не са й стигнали силите да напише хубав роман, който издържа на критики.
Или трябва просто да се приеме, че е детски.
Очаквах Бардуго да е значително по-добра от Кийра Кас (която е на нивото на Дисни Ченъл), но май ще излезе, че разликата е малка.

# 258
Ако ще сравняваме  с Кийра Кас, Бардуго е доста по-добра.
Но за мен това не е еталон, защото нивото на Кийра Кас е доста ниско.
Ако трябва да  правим сравнения Алис Стърн в никакъв случай не е Пепеляшка, като при Касандра Клеър или Кийра Кас и живота й определено не е рози...просто за криминален случай действието се развива супер хаотично, непоследователно, а самата героиня си въобразява, че може да съди другите за неща за които не съди себе си.

# 259
Като стил на писане, но не и при изграждането на сюжета и героите.
Нали скоро прочетох Към небето и Към звездите - малко е трудно да се сравнява, заради различния сюжет, но те бяха в пъти по-добре конструирани. Сянка и кост се чете лесно, но сюжетът може да се преразкаже в три изречения, без да се пропусне нещо важно. И героите са плоски (поне за сега изглежда така).

# 260
Ама аз ви казах, че не става Joy доста пъти го написах Simple Smile

# 261
Да, ама ще гледам сериала заради Бен Барнс, аз всъщност затова се насочих към тези книги Simple Smile
Всъщност, какво ми пречеше само да си гледам сериала, като при Аз, вещицата. И там прочетох две, докато не реших, че не ми харесват...

П.п. Магьосникът от Оз излезе, ще я поръчам скоро Simple Smile https://miranda.bg/?s=%D0%BE%D0%B7&post_type=product&fbc … M9EC8go3ZjrZhepHY

# 262
Аз , вещицата, от редките случаи, когато сериала е по-добър от книгата Joy Сега мъча последните епизоди на Outlander, същата работа, там дори не можах да прочета и една книга. Но сериалите са тоооолкова красиви (въпреки идиотките главни героини). Дано и Сянка и кост да е красив и това да замаже плоския сюжет.

# 263
В него главната актриса май е американо-китайка, сред основния каст имаме индийци и афро-американци, не знам как не се сетиха да наемат някой руснак, след като светът на романите е вдъхновен от руския фолклор...

# 264
  • България
За мен беше важно, че първа и трета част са написани увлекателно, има приключения.
Беше ми и интересно какво ще се случи при обединението на трите артефакта.
То и в "Академията на проклятията" няма кой знае какъв смисъл, а героинята в пета част ме дразни вече толкова много, че трудно ще добутам до финалната книга.
Сериалът по книгите на Л. Бардуго не знам дали ще успея да изгледам.
Главният е много зле, а той все пак е главен и важен.
Бен Барнс силно ме изкушава, а и нашето момче. Алина също става, ще го мъча, но с голямо "но".
В него главната актриса май е американо-китайка, сред основния каст имаме индийци и афро-американци, не знам как не се сетиха да наемат някой руснак, след като светът на романите е вдъхновен от руския фолклор...
Е, как ще се сетят. Руснаците са от бели, по-бели.
Все пак актрисата отговаря на описанието, за разлика от Мал.
Много привлекателният, синеок Мал. Това със сините очи е подчертано на няколко места.

# 265
руснаците традиционно са терористи и "лоши момчета" във Холувуд. Мани ги такива като Мила Йовович и Мила Кунис, които освен че са укранки, а не рускини, са вече и натурализирани американски гражданки

Е, аз не съм си помислял да сравнявам  Кийра Кас със Сандърсън, по-скоро с Касандра Клеър и разни подобни. Да Кажем, че бих я сравнил донякъде и с геронията на Звездная, на при положение, че героинята на Зведная бе хипарка и бунтарка.  като цяло Алис Торн е ърбан фентъзи,  с всички характеристики на жанра

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 19:56 от Лорд Сняг

# 266
Мал можеда не е синеок,но поне не е афроамериканец. Алина е пълничка, иначе добре изглежда момичето.
Ето го и тук трейлъра, за който не го е видял в другата тема:
Скрит текст:

Багра е Мадам Хууч от филмите за Хари Потър (гледала съм я много тази актриса, адски позната физиономия).

Може би ще дочета трилогията и няма да се занимавам с останалите на Бардуго.

П.п. Забелязах, че според някои коментари Шест врани и нейното продължение (дуология?) са по-добри от първата трилогия - дали е вярно?...

# 267
честит нов аватар , форумен главатар -лорд сняг и аз съм  друже , особняг и съм във вечен бяг от реалността а и римата ми е примата и с нея се веселя за аз тя и Алекс тримата  -да си го носиш гордо съэ здраве пожеланияза възходящи  оргазмени възхити и напевни  книжни песнопения . Аз като заговорихте за Холивуд , знам че не е уместен  коментар за филми в книжен фентъзи дискуционен тематичен буквен събор , но за без  пара  портъ  от републиката на крадците Ра портъ  - леко  малко  фасони  на екрана на  Сони  вчера  видях Лигата на справедливостта на г-н Зак  Снайдер  с трипъл бюджетъ     лети   кат джетъ  -в синематографично седмото туй  непорочно чедо  на изкуствата май още през април  е пръкнало  шедьовъра  дьо овър дъ топ  предвкусвай шеметен и каскаден ордьовъра арт  cinemassacre  клането за  тийн акнето   -протяжен вой на   отегченото битие на едно питие    когато ЕКРАНА е станал  олтар-леко   на едно коляно -  окото в ефекти и кръв обляно - нека принесем в жертва ЕДиНСТВо и безценно ВРЕМЕ и по драго ценно от Властелина на пръстените и по ценно от свежа АГНЕШКА прясна кръв на зазоряване - – коментара е на кантара и тежи от -възхвала и хвала на валхала за тази версия Великан 
Хич не е лоша за   версия на вересия  – Ел  замундо де торенти но  -
ъъ филмалко е разтеглена като време със  седем минути интро –
експозето общо взето хич не е превзето ,
 но  като цяло  е наслада и емоциите ми сякаш горят на клада -      надлъж и на шир  оспектаклена  феерия от цветове и плеяда от комиксови герои . дигитални богове на  си джи ай стероиди  на крилете на ефекта на  Лудия макс  . хубав саундтрак и  амбиент звук който гали слуха и  опъва емоциалните струни –  и те приковава към екрана с магически   руни .Преливат забавени каданси и хипер бърз  екшън с пълнокръвен диалог – в какафоничен поетичен и постапокалиптичен дисонанс  –радва  с героичен  фентъзи  тематика –не е висша математика да му се не види че на пиедестал е качено преди всичко забавлението без напъни за философски камъни хвърлени в поле зрението на  зрителят .   я г     лей бак джой райда  и  пиян и трезвен и дълбок съраунда си струва евъри евъри евъри  паунда

Здрасти Александрит. Няма изрична забрана да не коментираме филми, все пак сме форум за фенгтъзи и фантастика. Разбира се повече се интересуваме от хубави фентъзи и фантастични книги.
Гледал съм Лигата на справедливостта (2017) и не съм впечатлен. Добър подбор на артисти, много ефекти, но ми се струва, че сценарият не е издържан. Мога да се сетя поне три по-добри сюжета с Лигата на СПраведливостта
Надявам се новият Батман да е на ниво, но около коронакризата нямам големи очаквания.

# 268
  • България
Мал можеда не е синеок,но поне не е афроамериканец.
Мислиш ли, че е толкова привлекателен, че всяка една да тича след него, даже и онази красавица - Зоя ли беше?
Скрит текст:

Слагам фотографиите в скрит текст, не искам този "красавец" да ми се мъдри в профила. Grin
Не е афроамериканец, но е афроевропеец с европейска намеса.
Няма значение това, важното за мен е, че нито е синеок, нито е красив. Поне красив да беше, сините очи мога да прежаля. Grinning
Чудя се дали да го пусна в темата за красиви лица, нали е красив. Joy

# 269
За пръв път го виждам тоз. Чак грозник не е,  но определено не е и чаровник с тая ръбеста прическа и издадената напред брадичка. Ако си пусне малко коса, само ще спечели, иначе все ще го взимат за роли на американски пехотинец или нещо от тоя род.

Общи условия

Активация на акаунт