Фентъзи и фантастика - 21

• 22 858
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
В последно време нито един филм не мога да гледам заради безумията на Холивуд. Видях, че са филмирали "Безпощадно" на Том Кланси, отваряш и какво да видиш, ... ама феновете са ги наказали с рейтинг 5 в IMDB.

Наоми Новик става ли за деца на 12/13? "Смъртоносна академия" гледам по-конкретно.

Edit: "Към звездите" излиза с мека корица, някой се интересуваше ..
До края на годината, ще видим трета част на поредицата на български.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 12:09 от Windekind

# 601
  • Разпиляна във въображението
Снощи се присетих за "Към звездите", защото видях рекламата на издателството във фейса. Писах им вечерта в 21 ч. Simple Smile едно съобщение, че вече година я чакам, и те взеха, че ми отговориха, че за панаира ще е налична.

# 602
Наоми Новик за мен става за деца и тийнове, но точно Смъртоносна академия не съм чел. Чел съм Сребърна приказка и Изтръгнати от корен (в които има много фолклор) и първите две книги от поредица Темерер - Драконът на негово величество и Нефритеният трон

Йес, това за Дръзки 3, наистина е добра новина, ако е вярно! Wikdekind, това сигурна новина ли е, къде го четеш? Последното което прочетох на сайта на Сандърсън, че отлага за март 2022 Дръзки 3, а това бе преди около месец-два

# 603
# 604
  • София

Йес, това за Дръзки 3, наистина е добра новина, ако е вярно! Wikdekind, това сигурна новина ли е, къде го четеш? Последното което прочетох на сайта на Сандърсън, че отлага за март 2022 Дръзки 3, а това бе преди около месец-два

В началото на април Сандърсън писа, че е завършил Skyward 3 и че очаква да излезе от печат някъде през ноември. Не знам какви са уговорките на Артлайн за преводите, ама ми се вижда малко съмнително да успеят преди края на годината...

# 605
Уж са писали, че ще стане за 11 ноември...дано,дано.Ще е прекрасна новина. Не по-малко хубава новина е, че Сандърсън започва работа върху Уакс и Уейн 4/Мъглороден 7, за да завърши Ера 2 на Мъглороден

Снощи четох първа и втора книга от поредица Разбунтувани АНгели на Джилиън Филип  - Непокорна кръв и Каменно сърце. https://www.rulit.me/author/fillipp-dzhillian Типично черно фентъзи, не е любимият ми стил, но бива, особено предвид какви неща съм чел.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 16:54 от Лорд Сняг

# 606
Artline го писаха във Фейса. Там го видях, както и за меките корици.

# 607
Да видях и съм много признателен, че сподели.
Беше ми странно защото преди около 2 месеца Сандърсън твърдеше, че е написал около половината книга и че многото редакции ще отместят дръзки 3 за март 2022, въпреки че я е планирал за това лято, но щом пише, че вече е свършил, евала за темпото му.
Де и Мартин и Ротфус да пишеха с такова темпо.
Шест месеца ми се вижда реалистичен срок за превод, пък и вярвам, че сега не са затрупани с поръчки, покрай пандемията.

# 608
Здравейте, драги фантасти ,Алекс е ,нямах много време да чета ,едно момиче ме омая,но не е Мая,туй ангеликото като ме окичи пагона на нагона не  търпи на отказ,женската красота в градация е грацията, ликове те в социалните мрежи не са това ,което бяха,тийн спийкс ,както и да е,взех си дуета за Войната на маковете ,дай Боже да преведат и третата  а иначе започнах да чета творчеството на синът на Краля -Джо Хил ,тежка сянка и прокобата  тегне върху него но се справя добре, директна проза удря и мачка като кокс арт троза,почнатх с Носферату и си набавих Пожарникаря, и двете тухли дебели,влизат подкожно и осторожно с свредели от адамантий с диамантени остриета влизат ти дълбоко за вътрешния проблясък.

# 609
Хаха, Принце на Римата радваме се, че си сред нас. добре ти  се получава римата. Аз също съм правил опити, но уви - много дървено ми сто и неравномерно.

Да, Джо Хил е интерес, аз съм чел Пожарникаря и много ми хареса. Все се каня да чета и Рога, но все не опирам до нея, някак не е точно моя жанр

Ето и от мен малко поезия
Пробвах за напиша поезия за Робин Хоб на тема "Възкресението на Копелдака"
но не мисля че се получи добре. Моля ви не се смейте
Скрит текст:
Отдавна имало е приказка една
Как след смъртта си в мечка се превърнала жена
И после тя  отново съживена е била
Ала с нрави мечи заживяла
И годеникът й не пожелал я

Навярно спомнил си е Бърич приказката цяла
Защото тъй решил и той е Копелдака да съживява
И двамата със Сенч там гроба са отворили
Но що да сторят после – те дълго спорили

И без шум, в страх и в тревога
Опитали да върнат те мъртвеца в тяло вълче
А после и обратно да вдигнат го от гроба
Но там направо Фиц е подивял
Той хапел, зъбел се, беснял
Не момък – вълк пред тях стоял
Направо  – бил освирепял.

И минало е доста време
Преди отново той да се съвземе
и към живота свой да се завърне
в човек отново той да се превърне.

Приятелите там били в тревога
„Поне за Кетрикен да знаех аз каквото мога
Дали не можем  да ни каже нещо той“ –
Мълвял там Сенч за нашия герой

„Не трябва ний да го насилваме всегда –
Въобще ти как смеял си  карис да му даваш?
Нима си мислиш, билката, че не познавам?
И други биха му помогнали, ако не смятаха го те за луд!“
Гневял се Бърич, в лютий студ

„Ти свои методи си имаш – аз имам свои!
Ако не бях му давал карис щеше да  мъртъв от умора“
Отвърнал нему Сенч е там
Шпиони и убийци лишени са от срам

И ето – Фиц се съживил
Към него принц Искрен път най-ненадейно е открил
Но Фиц в своя нов живот
На своите приятели се разгневил

Вий нямате туй право
Да връщате ме мен от гроба
Изпаднали те в унение и в тревога
И пътя им задълго разделила се младежа
Когото вече е измъчвал за друг живот копнежа

Все пак ще се радвам на коментари, особено предвид че има и други в този форум, които пишат проза и поезия, както и че не един е чел Робин Хоб.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 12:46 от Лорд Сняг

# 610
Здрасти, аз не съм нов аз ви чета от няколко месеца , няма време  разделно ,времето е просто миг на прочетени книгище се видим след хиляда ,и друг път съм писал ,новия ти аватар за форумен главатар, лорд сняг е Особняг в бяг ,сети ли се,просто еволюирах в ника и  помъдрял чукнал лазарника - сам се зова и призовавам в Принц на римата  щото я сънувах римата  опърничава за тримата моя алфа омега суприма любима рима-в съня ми тя е златоуста и  на едно коляно в вдъхновение обляно застанах пред нея и започнах танца ,пред нея се танцува с думи -на прима виста отревиста удари моля ти се моето въображение с волтова  дъга на триста да ти стана артиста и само ми отвори писта и гледай ме само по листа..нижа ги като мъниста от айдахо до доха словата и дойдоха и ще светя зарад нея като един мъжа в женския метоха ,както и да е ,в съня ви само ми кимна ,но знам че леко съм и забавен но леко като Алеко,както и да е Лорде хубава  ти е поемата, личи си и при тебе вътрешния проблясък е на дълбоко ,нужни са свредели от адамантий да го изкарат ,но с писане ще се прояви ,при мен римата ми каза да пиша ли пиша и да я закалявам до диамантентена здравина ,и дай боже един ден вътрешния проблясък ще заискри,и тогава ще и бъда крал ,хаха ние се майтапим обаче четете хора от мене принца на римата да го знаете от въображение може да настъпи извисено преображение ,и тагава как беше си викам само дано Бог дано.....ще нижем езика като пано   ,лека на всички..

# 611
Може да съм хейтърка, но...Лорда тамън се понаучи да пише и стана четим, и се появи нова звезда. За мен лично е трудно да прочета текста, а никак не държа на правопис и оформление. Но има санитарен минимум.

# 612
@ Хепи
Не Хепи, всеки има право на мнение.
Често казваме, че  демокрацията
На нацията
Е  правото на  всеки да  изразява вижданията си по свое усмотрение. Stuck Out Tongue Winking Eye

Не мисля, че някой ще те заклейми като хейтърка, затова че изразяваш свое виждане, но...
За пореден път се убеждавам, че ние с теб сме като Англия и Русия, нямаме  мнение едно
По ни един въпрос. Stuck Out Tongue Winking Eye
Принца на Римата очевидно изпитва нужда да говори в рими
Лошо няма, дори е колоритно!
Така в стихове той прави щенията си обозрими.

Само че @Принце, една дребна забележка -
Ако може разделяй речта си,  на стихове,
 Строфи и т.н. които да завършват на редове.
Не стягай  се ти  от таз моя "бодежка".

Така ще бъде по-четивно
И римите ти ще се отличават.;
Това  прибавям, аз към критиката градивна
Що наш'та правописна съвест, Хепи ти отправи. Stuck Out Tongue Winking Eye
А инак аз разбирам, защо  така с думите боравиш.

Доста дългичък щеше да стане поста ти, ако го бе разделил на стихове;
Но пък  пък така изреченията ти стават "тежки".
Така че помисли добре
Над таз моя "бодежка"
да сложиш редове

Eдит знам прекрасно кой си,
Макар че всичките творим история,
 Колегите във форума
Тук спазват правописна норма
И никой друг не пише в стихотворна форма,
А  пък и  ти наново си използвал обръщението "форумен главатар"
По повод моя аватар
Та в късна доба се досетих  аз,
Ти кой си,  та приветствам те тогаз
И с новий прякор.
Но понеже  забравил бях прякора що ти използва миналий път,
Затова се обърнах към теб с новий ти такъв.
Радвам се, че продължаваш да навестяваш наший кът
. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 00:53 от Лорд Сняг

# 613
Може да съм хейтърка, но...Лорда тамън се понаучи да пише и стана четим, и се появи нова звезда. За мен лично е трудно да прочета текста, а никак не държа на правопис и оформление. Но има санитарен минимум.
Аз просто не чета мненията на Принца и Лорда.

# 614
чета за втори път трилогията за жокерите - вече знам какво ще се случи, мога да чета по-бавно и спокойно, да обръщам повече внимание на подробностите и някои второстепенни герои - още повече ми харесва

принцът на римата съм неспособна да го чета - вероятно защото очаквам да намеря смисъл и препинателни знаци дори в поезията

Общи условия

Активация на акаунт