Азиатска козметика и грим - 21

• 55 798
  • 782
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, включвам се за пръв път, досега само съм ви чела, но ме интересува специално козметиката на Iope, а тя май не се коментира често. Помня, че Magnolia я харесваше и я е коментирала, но много отдавна  🙁.
Много бих искала да взема на майка ми Iope Super Vital серията или поне основните продукти и ще съм благодарна за мнения. Тя е на, 58 години, със суха кожа, бръчици, но много се поддържа. Корейска козметика не сме ползвали до момента.
Отделно имам възможност да поръчам до приятели в Америка, ако някой може да ме насочи за сайт, тък като в коментираните в темата не намирам серията.
Благодаря на отзовалите се 🌷😊

# 61
Iope съм ползвала няколко неща от травъл сетове и бях доволна, но защо не повторих незнам. Ще пусна по- късно линк към двата сета, които ми допаднаха, от тел. не  ми е удобно.
Не бих се хвърлила на пълноразмерния вариант на цяла серия без да пробвам.

# 62
  • Germany
Аз май нищо на Iope не съм ползвала 🤔 Обаче щом ще е до Америка, ако е до USA можете да погледнете в техния Амазон. Мисля че в Щатите е по-лесно с корейската козметика, нали са си приятелчета 😉

# 63
Питането за Iope  ме присети за нещото, което най-много харесвах от техните неща, че чак съм си купила 100 тестера и си ги извадих.

https://www.iope.com/int/en/products/age-corrector-2500.html

Единствения кусур беше, че ако се пропусне овлажняване 1-2 пъти седмично с маски засушаваше кожата.

От тази серия също
https://www.testerkorea.com/Product/iope_live_lift_special_gift_set5items_56518
Кожата остава приятна мека хидратирана, без обещания лифтинг ефект, но като за дневна грижа е ок.

Супер витал някак не ми попиваше добре, докато ги развъртя да пробвам нещо да не ми е в повече травъл сета свърши.

А този витамин С ми е в уишлистата заради прочетени много хубави ревюта.

https://www.tradekorea.com/product/detail/P579145/IOPE-%60The-Vitamin-C23.html

Ретинола също съм им заглеждала.
Линковете са произволно избрани.

Почистващата вода на Atopalm от последната мега дийл много добро попадение, чак ме е яд, че не съм взела поне още една бройка. Не съм я пробвала още с физични слънцезащити и по-сериозен грим, но за останалото е перфектна.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 07:25 от zari65

# 64
Здравейте, тази седмица пристигна и моята първа поръчка от Jolse. Чаках я с голямо нетърпение, поръчах серията на Missha с пчелен прашец. Изчетох доста суперлативи за нея и накрая реших, че е моята. Пробвах я първия ден, но някакси ми дойде малко тежка, не попи изцяло и остана едно лъщене. Реших да и дам още един шанс, като прецених, че може ампулата да я ползвам само вечер като нощна грижа. Уви, пак не получих искания ефект и с голямо прискърбие ще се наложи да се разделя с нея. Моята кожа е смесена, а серията е по-добра за суха и увредена. Ако някой има интерес може да ми пише. Буквално са ползвани 2 пъти.

# 65
Аз пак да попитам за моето бебенце ,което е със сухи бузки ,коя слънцезащита ще е ок?Тези на Atopalm ,хубави ли са?

# 66
Момичета, един леко страничен въпрос, но само на вас се доверявам Simple Smile

Поради неприятна ситуация с кожата ми, спрях всички активи и останах само на измиване вечер и слънцезащита сутрин. Искам да ви питам знаете ли колко време след като съм спряла всички активни съставки, които досега съм ползвала, кожата ми ще спре да бъде с повишена фоточувствителност - питам, тъй като искам да посетя дерматолог, евентуално някакви процедури, ако се наложат и да знам колко време трябва да изчакам...

Благодаря ви предварително!

# 67
Не бих чакала, за да отида на добър кожен лекар щом има сериозен проблем.
Само по себе си спирането на активите или т. нар.  диета на кожата давал резултат  за около месец. Но кожната диета не изключва щадяща за кожата козметика.
Слънцезащитата поставена на голо лице върху раздразнена и чувствителна кожа може да алергизира кожата, ако има някоя кофти съставка. Кожа се възстановява бавно, така че не чакай с посещението при лекар.

# 68
И аз влизам с един въпрос. Попадна ми информация, че за да бъде ефективен слънцезащитния крем и да достигне обявения 50ти фактор трябва да се нанася с дебелина 2мм на кв. см. Има ли нещо вярно, няма ли да дойде прекалено тежко за кожата и да не може да попие подобно количество?

# 69
Да, трябва да се нанася обилно слънцезащитата.
В предишни теми има пускани картинки и клипове.

# 70
Нещо от Reddit, малко офф-топик, но страшно интересно. Преводът е мой, тъй като първоначално исках да споделя поста с човек, който не знае английски:
Скрит текст:
Другата страна на пластичната хирургия в Южна Корея

Годишно, стотици пациенти (и корейци и чужденци) биват непоправимо обезобразени и/или убити от т.н. "доктори сенки" или "доктори призраци" - тоест хирурзи, различни от тези, с които пациентите са се срещнали и познават.

Следва история от ютуб канала "Dr. Vendetta" - псевдоним на южнокорейски доктор, който скрит под маска и с променен глас, разкрива нечовешките деяния на южнокорейските клиники за пластична хирургия.

"Повечето клиники използат т.н. "доктори сенки" по време на операции. Накратко, хирурзите, които би трябвало да правят олерациите, не ги правят, а оставят работата на свои "колеги". Въпросните  "колеги" обикновенно са стажанти, които имат малък или никакъв опит, и не са квалифицирани да извършват инвазивни операции. Много от тях работят безплатно в замяна на стаж без пряк контрол. Някои късметлии получават и от 5 до 10 процента от стойността на операцията. Пациентите никога не разбират за това - размяната се извършва в операционната зала, докато са под упойка, и те така и не се срещат със истинския хирург, които ги е оперирал.

По този начин могат да се правят до 20 операции на ден. По принцип, един квалифициран лекар би могъл да извърши не повече от 3-4 операции на ден. Използването на  "доктори сенки" позволява това число да се утрои, тъй като броят на стажантите по естетична хирургия в болниците е огромен. Това е една от най-желаните и доходоносни специалности в страната.

Отгоре на всичко това, ако настъпи животозастрашаваща ситуация, повечето лекари казват на  "докторите сенки" да не спасяват пациента, а да го оставят да умре. Документацията е лесна за преправяне, а законът им позволява да получат обезщетение от застрахователни компании за похабени консумативи и работно време.Отделно, пациентът е предварително подписал договор, че разбира опасността от операцията. Защо в другите държави обаче пластичната хирургия не изисква подобни договори и дори не се счита за потенциално смъртоносна, никой не пита.

А в случай, че някой пациент или негови близки решат да заведат дело, докторите лесно могат да се отърват, защото цялата система - прокурори, адвокати, лекари - е свързана и работи като картел.

Също така, законът в страната позволява на лекари, които не са завършили прастична хирургия, да я практикуват, например ортопеди, което допълнително влошава нещата.

Влечатляващите резултати и добрите хирурзи са запазени за богатите и знаменитостите - това, което Западът вижда по телевизията и в интернет в лицето на к-поп индустрията и корейските сериали. Обикновените хора, които признават, че са си направили или биха си направили пластична операция - а те са потресаващите 60% от населенитето между 16 и 35 години - могат да бъдат или ще бъдат жертва на системата. Жертви са и много чужденци, които неговорещи езика и незапознати с реалността, биват подлъгани да изоставят всичко и да дойдат да се оперират при нас, надявайки се да постигнат съвършенството на своите идоли.

На страницата на президента има започната петиция за промяна в законите и слагане на камери за видеонаблюдение в операционните зали. Започната е отдавна и все още не е одобрена. Няма и да бъде.

Затова на моите съграждани ще кажа - обичайте лицата си такива, каквито са! А на чужденците, гледащи този клип - стоите далеч от частните ни болници. Защото и те, подобно на развлекателната ни индустрия, която толкова обичате, са просто една илюзия."

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 01:53 от Reddish Brown

# 71
Имам мейл в пощата за намаление 15% над 49 долара и 20% над 150% долара за тези, които имат златно членство в yesstyle.

# 72
Зари, от коя дата ти е мейла - последният ми от Йестайл е от 9 април, а имам златно членство...

Благодаря ти и за коментара по-горе - проблемът с кожата ми е акне - пъпки от двете страни на бузите и надолу по челюстта, както и множество затворени комедони, които всъщност стават после на тези пъпки. Около 2 месеца имах активни и едва, когато реших много силно да намаля козметиката започнаха да завяхват. Тъй като вярвам, че големият проблем е какво ги образува тия затворени комедони, затова постепенно се отказах от всякакви серуми и останах на мойстърайзър, измиване и спф. От няколко дни останах само на измиване и спф (той е изцяло със зелени съставки и хидратира) и не вижам нови затворени комедони, което ми говори, че един вид всеки мойстърайзър ми е правил прблем, тъй като използвах различни, все с хубави съставки уж.

Притеснявам се да не ми се получават от най-основните съставки като глицерин или битилен гликол ли беше, такива, които ги има почти във всички кремове, че тогава не знам с какво ще се хидратирам.

За фоточувствителността питах кога преминава след спиране на активите, понеже след пъпките ми останаха червени белези и искам да отида на лазер, но трябва да съм сигурна, че кожата си е възвърнала нормалната фоточувствителност, ами не е изнежена от активите... иначе още съм в издирване на правилния дерматолог...

# 73
От 12. 04  ми е мейла, не го пускам, защото пише, че купона може да бъде използвам само един път и е за една седмица.

Този си тече на сайта в момента
Up to 15% OFF code:
21APRIL
6d 15h 22m 38s left
10% OFF
35,00 € order
12% OFF
99,00 € order
15% OFF
149,00 € order

Червените белези, момента да се почнат мазила е веднага след завяхването докато се образува новата кожа, при добра грижа и правилно мазило може и да не стигнеш до лазер или поне няма да е за голяма площ.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:37 от zari65

# 74
  • Prismatica Aerie
Имам мейл в пощата за намаление 15% над 49 долара и 20% над 150% долара за тези, които имат златно членство в yesstyle.
Аз още се чудя дали да го ползвам, чакам към Англия една поръчка и ми се щеше да видя как ще стигне, преди да пускам нова.. Но май няма да устоя, има неща на добри цени.

А от Джолсе не ми шипват вече 2 седмици, в техен стил. Поръчала съм Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea Essence, много искам да я пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт