Отговори
# 420
Снощи много ме трогна една мини сцена, в която Дживан и Джемре си говориха за любовта. Беше много истинска и съчувствам на Дживан. Знам какво е остарелите порядки и възпитанието да те спират да изживяваш любовта и да те е страх от болката. И много ми хареса Джемре как го подкрепи и му каза, "Да, ще страдаш. Никой не е казал, че любовта не носи страдание. Но си заслужава".

# 421
До тук не виждаме Дженк да иска да се промени. Все казвате, че израствал. Ами то половината сериал мина и няма и грам израстване. Шушумушене с Шенис, мълчание за мръсотиите й, мълчание за бебето, мълчание за инцидента. Днес перчене срещу Недим заради фирмата. Ааа, и да не забравяме от една от предните серии колко удобно щеше да му е да се оттърве от Джерен ако беше взела парите и заминала за САЩ. Сам го каза на майка си: "Щяхме да се оттървем от нея." На това ако му казвате израстване..
Иначе все чакаме да го видим това израстване. Дано доживеем. Stuck Out Tongue Winking Eye
Дженк наистина вярва, че Недим е бащата на бебето. Каза му го в онзи спор "Ти си влюбен в жена ми", на който Джемре чу втората част и рева много. В момента само Недим и Джерен знаят, че Недим е подменил теста.
Да, Дженк си мълчи пред Джемре, че е спал със сестра й, но това не е нещо, което е ок за казване - така де, нима има причина да й каже - от мъжете в къщата сестра ти е пропуснала само баща ми, но не е късно.
Опитва се да постигне мир с Недим и в същия този спор, който цитирах, игра честно. Сложи картите на масата. Опита и след спора във фирмата. Не бяга и не се крие, а действа честно и открито.
А Джерен е таралеж в гащите и не пропуска да го бодне - нормално е да не я иска наоколо. Джемре също не я иска наоколо.
Джерен иска да обяви, че бракът им е фалшив, което ще изложи не само Дженк, но и Джемре. Нормално е той да защитава и себе си, и жена си в случая. И може да потърси помощ само от Шениз, защото Джемре е безполезна, а и с тези телешки погледи към Недим е трудно да си представим, че може да защити истинността на брака им.
Дженк постави камера и помогна на Джемре. Това, че не постигна резултат, беше по вина на Недим, не на Дженк. Но го направи.
Ако тръгне да разкрива майка си, какво ще постигне? Да се съюзи с Недим, който иска да го унищожи? Да се изпокара с родителите си? Какво точно би постигнал, ако каже - да, майка ми тормозеше Недим? Това вече не е тема, няма смисъл.
Би постигнал справедливост. Това, което би успокоило Недим. Ясно, че няма да стане по този начин. Шениз е за затвор. При подобно отношение към малко дете, още повече инвалид, ако се установи навреме, какво следва? Отнемане на родителски права и т.н. Тъй като няма справедливост по нормалния начин, затова Недим се озлобява и търси отмъщение. И пак внимава да не нарани чичо си. Или поне по-малко да го нарани. Както се казва обаче, господ забавя, но не забравя. Това по отношение на финала.
Вали, справедливост за кого?
Справедливост за Недим, а Дженк кучета го яли? Що за справедливост е това?
Шениз е настроила сина си срещу братовчед му (той ще ти вземе бащата). Ами, всъщност му го взема, на практика. Така че и Агях трябва да понесе вината си, че е бил сляп и глух за всичко. Но ти казваш - Дженк е виновен заедно с майка си.
Виновен за какво, Вали? Че е бил манипулиран от майка си и пренебрегван от баща си? Когато е бил на 8 е станал съучастник на майка си. И затова завинаги трябва да е виновен? Не, не съм съгласна да съдя дете.
Виновна е Шениз, виновен е Агях. Дженк няма вина. Всеки от нас е бил манипулиран от родителите си. Е, не да бутне братовчед си, но да, родителите манипулират децата си.
Както не съм съгласна, че Дженк трябва да взриви бомбата, както иска Джемре. Така или иначе, скоро бомбата ще гръмне. Но това пак не е достатъчно. За Недим.
Вали, ти казваш, че нямало справедливост по нормален начин. Кажи ми как я виждаш. Но не забравяй, че ако е справедливост само за Недим, това изобщо не е справедливост, а произвол

# 422
Справедливо би било да се разкрият машинациите на Шениз и ролята на Дженк . Да се помогне на Недим да си завърши образованието и да си заемат двамата с Дженк мястото във фирмата на по-късен етап според дяловото участие, което им се полага. Би могло да се постигне, ако има добронамереност от страна на всички. Но тъй като няма и това не е нормално семейство, развитието е друго.

# 423
Справедливо би било да се разкрият машинациите на Шениз и ролята на Дженк . Да се помогне на Недим да си завърши образованието и да си заемат двамата с Дженк мястото във фирмата на по-късен етап според дяловото участие, което им се полага. Би могло да се постигне, ако има добронамереност от страна на всички. Но тъй като няма и това не е нормално семейство, развитието е друго.
А ролята на Агях? Кое, според теб, би био справедливо за него?
Каква е ролята на Дженк? Както Джемре отбеляза, Шениз е навредила на Недим чрез ръцете на Дженк. На 8 той не е бил зрял човек със свободна воля, а объркано дете, което иска да бъде обичано.
В този филм има много морални дилеми. Границата е много тънка.
Дженк не може да си прости. Онази нощ, в апартамента каза, че ако може да върне времето назад, би се върнал до времето, когато е бил на 8. Най-прекият път до прошката е разкаянието.
Но само той се разкайва, от всички.
Агях се обвинява, но не се разкайва.
Шениз не се разкайва.
Джерен не се разкайва.
Дори Сехер не се разкайва за грешките си.
Джемре и Недим се смятат за вечно прави.
Ето, затова Дженк е моят герой във филма. Защото единствен успява да види и гледните точки на другите, колкото и да е болезнено.

# 424
За мен спасението на Дженк си е в самия него. Да преодолее страха и да каже истината на баща си. Те и сега отношенията им не са читави. Белким Агях като чуе болката на сина си се усети, че и той има голяма вина за случилото се. А ако не се усети, не му трябва такъв баща.
Най-вече трябва Шениз да си понесе заслуженото, че е съсипала всички в тази къща - Недим, Дженк, Агях, че и Дамла.
Разбирам Дженк, че му е майка и че е успешна манипулаторка, обаче той буквално си затваряше очите как трови Недим и я прикриваше. Това е вината му за мен, а не че като дете го е оставил да падне. Джемре се опита да го накара да говори(момента със спринцовката), той не пожела. Виновен си е и сам.
Недим нямаше опция да се спаси сам от бремето без чужда помощ.
И моля - не обобщавайте, че всички които са на различно мнение от фенките на Дженк са Недимки. Много повърхностно звучи, пък от всяка страна чета интересни коментари и мисля, че всички сме над това ученическо категоризиране.  Relaxed

# 425
# 426
Едел, много е трудно да застанеш срещу майка си. Особено ако това е единственият човек в живота ти, който ти е давал любов. Да, Шениз може и да е чудовище, но тя е майка на Дженк. И може любовта й да е извратена - нека си спомним изпълнението на перваза - но това е единствената любов, която той е получил през живота си. Не можем да искаме Дженк, някой, да се откаже от майка си в името на някаква имагинерна справедливост.
Дори Джерен, целенасочената безскрупулна Джерен, заплашена от Шениз, едва не откачи, че майка й е в затвора. А Дженк няма нейната силна психика (тази мацка има желязна психика, шапка й свалям).
Няма религия или правна система, която да предполага подобно нещо. Независимо каква е майка ти, тя е единственият човек, който ще те обича безусловно. И е единствената, която имаш.

# 427
Шениз е престъпничка. Няма значение чия майка е. Като я прикрива Дженк й става съучастник. Нямам пред вид детството. А и той изобщо не може да я спре. Разкайва се, но Недим не вижда разкаянието му. Според мен Агях трябва да я изпрати нея с еднопосочен билет до Америка без право на връщане. Макар че тя и от там ще намери начин да се меси. Краят й  е справедлив.

# 428
Знаете ли, като се замисля, сценаристите явно са си свършили работата. Вижте какви хубави дискусии се водят. 🙂Значи няма зрител, останал равнодушен. Без значение кой на кого симпатизира повече, важното е, че са успели да ни накарат да се вълнуваме за героите, сякаш са истински хора, а не художествена измислица. Именно това е най-голямата сила на сериала. 😊
Дори аз, дето се дразня на Сехер и Агях, продължавам да ги гледам.😀

# 429
Вали, да разбирам ли, че ти би уважавала един Дженк, който се изправя пред Агях в ситуацията със спринцовката и казва: Джемре е права, майка ми е престъпник и аз бутнах братовчед си като бях на 8. И трябва да горим в ада.
После какво? Да извика полицията да ги арестува. Уау!
Какви са последствията - съд, затвор за Шениз и т.н. Дотук добре. Психиатрия за Дженк със сигурност. За подобно действие се иска силна психика, а Дженк я няма. Така че психиатрията му е в кърпа вързана.
Дамла ще бъде отчаяна, Агях съкрушен. Може би психиатрия или директно инфаркт. Така или иначе, започва се с проблемното сърце на Агях. Значи, с един удар Дженк си унищожава семейството. Браво на него. Герой.
След това, редно е да каже, че Джерен е бременна от него. Джемре няма да го погледне, Сехер ще бъде съкрушена, ще си събере децата и ще се прибере на село да си ближат раните.
Кой печели от подобно публично самоубийство. О, да, Недим. Недим, изправен сред руините на семейство Карачай, може да започне живота си от начало, да се излекува, да се разведе, ако реши. И той сам, но отмъстен.
Ей на това му се казва пирова победа.

# 430
Дженк накрая се отказа от майка си въпреки че на няколко пъти го направи но тя с машинации отново го връщаше към нея.
Ние нали имаме приказка от кал да е майка му е....
Другата седмица следват много ключови моменти ще видите Шениз, на колене и погнусения Дженк от майка му и този който и търси сметка.
Колкото до Недимките говоря конкретно Еделче не визирам никой от вас.

# 431
Вали, да разбирам ли, че ти би уважавала един Дженк, който се изправя пред Агях в ситуацията със спринцовката и казва: Джемре е права, майка ми е престъпник и аз бутнах братовчед си като бях на 8. И трябва да горим в ада.
Какви са последствията - съд, затвор за Шениз и т.н. Дотук добре. Психиатрия за Дженк със сигурност. За подобно действие се иска силна психика, а Дженк я няма. Така че психиатрията му е в кърпа вързана.
Дамла ще бъде отчаяна, Агях съкрушен. Може би психиатрия или директно инфаркт. Така или иначе, започва се с проблемното сърце на Агях. Значи, с един удар Дженк си унищожава семейството. Браво на него. Герой.
След това, редно е да каже, че Джерен е бременна от него. Джемре няма да го погледне, Сехер ще бъде съкрушена, ще си събере децата и ще се прибере на село да си ближат раните.
Кой печели от подобно публично самоубийство. О, да, Недим. Недим, изправен сред руините на семейство Карачай, може да започне живота си от начало, да се излекува, да се разведе, ако реши. И той сам, но отмъстен.
Ами финала е почти такъв. Дори при описания от Вас вариант има повече живи герои накрая. А и Дженк, дори да влезе в психиатрия, ще излезе от нея. Значи според Вас, дори наш близък да е извършил престъпление и знаем, няма никакъв проблем да го прикриваме? Дори да предполагаме , че може да извърши ново престъпление?  Няма проблем, важно е ние да сме добре.

# 432
Ами финала е почти такъв. Дори при описания от Вас вариант има повече живи герои накрая. А и Дженк, дори да влезе в психиатрия, ще излезе от нея. Значи според Вас, дори наш близък да е извършил престъпление и знаем, няма никакъв проблем да го прикриваме? Дори да предполагаме , че може да извърши ново престъпление?  Няма проблем, важно е ние да сме добре.
Опазил ме Господ, прикриването на престъпление само по себе си е престъпление по НК, никого не съветвам подобно нещо, и през ум не ми хрумва (и подбудителството е по НК).
Казвам само, че е добре, когато вземаме решение, да отчитаме и щетите, които действията ни могат да нанесат, дори справедливите действия.
Точно тези морални дилеми правят филма толкова запомнящ се.
Моралните дилеми на Дженк.
Моралните дилеми на Джерен - о, да, и тя ги има. Тя иска пари и Дженк, но не за сметка на майка си, не засрамвайки майка си чрез разпространението на видеото на Шениз.
Моралните дилеми на Джемре - те са по-нататък, но точно заради тях казва на Дженк "не трябва, не мога" на корабчето.
Дори Недим има морални дилеми - да не нарани Агях.
Нещата не са чак толкова прости.
И да, краят е горе-долу този, без лудниците. И не ми харесва

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 14:09 от 6brn

# 433
Аз от Дженк очаквах просто да си излее душата пред Недим. Да му разкаже какво влияние е оказал инцидента върху целия му живот. Да каже колко съжалява и да поиска прошка. И мисля, че ако той имаше друг подход към Недим той нямаше да е толкова гневен и да търси отмъщение. Нямаше да се стигне до фалшивия брак с Джемре. И да, реално на Дженк щеше да му се наложи да се откаже от любовта, но когато виждаш, че двама души се обичат и ти стоиш между тях, не мисля че има друг правилен ход освен да отстъпиш.
От там насетне Недим щеше да реши как да постъпи с Шенис и как да поднесат истината на Агях. Нима един тормозител трябва да бъде оставен да си живее без истината да излезе наяве? Да, ще страдат много хора, но по-добре ли е да си останат заблудени?
Съгласна съм, че сценаристите са си свършили работата и макар доста от сцените да издишат, ни карат да се замислим как е правилно да се постъпва в живота. Simple Smile Да ви кажа само още 1 сериал ме е карал чак толкова да се замислям за правилните и грешните решения - Забраненият плод с Къванч и Берен. Heart Eyes

# 434
  • 'Шоуто' на Дженк Карачай
И аз да споделя... Единствените, които съм чакала с нетърпение и съм гледала онлайн на турски са "Не пускай ръката ми", ЖИ и "Опасни улици". Нетърпението за предстоящ епизод, следенето на озети и фрагмани и различните очаквания много ми липсват, но просто не мога да открия друг сериал от новите, който да ме държи в такова нетърпение.

Искрено съжалявам, че не съм била на онлайна при ЖИ. Купон е.  Но като знам какви очаквания имах, докато препусках със сериите гледайки ги наведнъж.....Не знам как щях да преживея финала. Още  го осмислям!
Така си е.В Youtube имаше вечери, в които съм го гледала с още 13-14 хил. зрители от 5-7 държави.Вървеше и паралелен чат, в който хората се вълнуваха, споделяха и дори се запознаваха.Laughing

Общи условия

Активация на акаунт